Nabilduj tiket - Fiksevi od Katara i Japana, preko Finske do engleske konferencije

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.08.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net

Fiksevi koji bi trebalo da dođu u ovom kolu.

Povezane vesti

2300 Al Duhail - Al Rayyan 1 (1.57)

U Kataru čekaju svetsko prvenstvo, tamošnja liga je počela pre par nedelja, a od Al-Duhaila se očekivalo više, nemaju pobedu u prvih 180 minuta nove sezone. Na klupi je Ernan Krespo, ima dosta kvalitetnih fudbalera, naravno stranaca u timu, veliko ime je Ruben Semedo koji je igrao i za reprezentaciju Portugala, a zbog privatnih problema nije postigao više. Ovo je biti ili ne biti za argentinskog trenera, stiže im Al-Rajan koji je zakucan za dno na početku, imaju veliku zvezdu Džejmsa Rodrigeza, tu je i zaboravljeni Francuz Nzonzi, ali kod domaćih je više stranaca, plus Žunior, naturalizovani Brazilac. To bi moglo da odluči, plus Kolumbijac Rodrigez neće igrati.

2292 Chiba - Kofu x (2.88)

Ići ćemo na remi, ovo je meč druge japanske lige. Domaća Čiba je u slabijoj formi od Kofua, iako su bolje plasirani par mesta. Ako pratimo formu gostiju, ona je nedeljama u usponu, plus ovo je tradicionalno meč sa malo golova i bez pobednika, tri poslednje utakmice su završile rezultatom 1:1. Timovi su sličnog kvaliteta, u Čibi su slavni dani prošlost (nekadašnji Džef Junajted), bez elite su već gotovo 15 godina. Kofu je klasični japanski tim. šest Brazilaca, prošle godine im je malo nedostajalo, ove će teško ponoviti plasman u top tri. U oba tima igra par nekadašnjih reprezentativaca Japana koji su prošli najbolje dane, remi je najrealniji rezultat, obe ekipe će završiti u sredini tabele.

Eastleigh - Dag & Red 2 (1.86)

Ovde bi trebalo da vidimo pobedu gostiju, u pitanju je Konferencija, peta liga, Dagenam and Redbridž, poznati londonski klub gostuje u okolini Sautemptona, "Spitfajerima" iz Hempšira. Domaćin se nekako spasao prošle godine, ove sezone imaju po pobedu i poraz. Njihov cilj je opstanak, dok su "Dagersi" važili za jedan od top šest timova u borbi za promociju. Nije krenulo dobro, spašavali su se protiv Gejtsheda kod kuće, a onda je usledio poraz od Vokinga. Samo, oni imaju bolji, iskusniji tim, nema pritiska domaćih navijača, plus gosti su tim iz opasnog kraja Londona, imaju veliku podršku na strani i dosta fanova, u pitanju je lokalna stvar. Mogli bi do prve pobede u šampionatu ove sezone...

2214 Benfica B - Estrela 1 (1.89)

Prvi tim Benfike igra protiv Dinama iz Kijeva u plej-ofu za Ligu šampiona, a druga ekipa biće pojačana sa par igrača koji nisu u konkurenciji. Rezervisti Benfike igraju za budućnost, žele da se nametnu, u timu su nekoliko talentovanih stranaca, trener je dežurni vd, Kastro, ekipa vrvi od reprezentativaca u mlađim kategorijama, neki su debitovali i za prvi tim "Orlova". U sredu im stiže Estrelja Amadora, stariji se sećaju kluba koji je bankrotirao pre nekih desetak godina, ali se vratio kroz niže rangove u drugu ligu. Oba tima su počela sa dva remija, ali pojačani rezervisti Benfike bi trebalo da dobiju tim iz jednog od lisabonskih predgrađa.

2275 Mikkelin - KTP 2 (2.07)

Druga finska liga, pisali smo o ekipi Mikelija, boriće se žestoko za opstanak, ovaj tim je u strašno lošoj formiu, a mora da se suoči sa gostima iz Kotke koji su ispali prošle godine, ali su jedini kandidat uz TPS Turku za prvo mesto. "Zeleni" su uvek negde između prve i druge lige kroz istoriju, mada u ovom veku češće su u nižem rangu. Pojačali su se, imaju dosta stranaca, preovlađuju Španci, najpoznatije ime je Huan Esnajder. Ali samo po imenu i prezimenu, njegov otac je čuveni Argentinac koga se sećate iz Saragose, Reala i Juventusa. Sin nije ni blizu, ali u ovom rangu može da bude od koristi. Ovaj meč je nešto poput regionalnog derbija, oba tima su sa juga, u blizini Finskog zaliva. Često ima dosta golova, ali je kvota na KTP zaista odlična, mnogo su bolja ekipa od komšija.

 

 

Ne propustite