Nabilduj tiket - Igrajmo na "Krave"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.07.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su naši predlozi za danas.

Povezane vesti

5201 Fakel Voronezh - Dinamo Moscow 2 (1.82)

Ako je suditi po startu. novajlija u ligi će imati muke zbog odbrane. Fakel je uzeo bod u Krasnodaru što i nije neki rezultat jer je tim sa juga Rusije ostao bez velikog broja igrača zbog rata, izgubili su u Čečeniji, sada će ugostiti Jokanovićev Dinamo. Srbin je u prošlom kolu uspeo da se iskupi za ne baš ohrabrujući start i remi sa Rostovom, torpedovali su Torpedo, pa kreću na prvo gostovanje sezone sa mnogo više samopouzdanja. Fakel nije mnogo menjao tim, doveli su par iskusnijih igrača na pozajmicu, ali oni gotovo nemaju strance i kako rekosmo problem je to što odbrana za sada pravi velike greške. Protiv tima kakav su Moskovljani to bi moglo da bude kobno.

6120 Hearts - Ross County 1 (1.54)

Uvek je nezahvalno kladiti se u prvom kolu, ali Hartsi su verovatno najkvalitetniji tim u Škotskoj, ako izuzmemo Old Firm rivale. Klub iz Edinburga je poznat kao dobar starter, ugostiće na "Tjunkaslu" prosečni Ros Kaunti, dobro su se pojačali, predvodi ih legendarni golman škotske reprezentacije Krejg Gordon, a mnogo za ovakvu ligu znači i Lajam Bojs reprezentativac Severne Irske. U odnosu na prošlu sezone, domaći su jači i za Šeklanda koji je igrao u Nelgiji, Luis Nilsona iz Dandi Junajteda, pa to daje optimizam na startu. Ros Kaunti je bio šesti, ali kod ovakvih timova posle solidne sezone uvek sledi pad, pa ne bi bilo čudno da strepe za opstanak.

5579 Utsiktens - Orgryte 1 (1.71)

Druga švedska liga, Utsikrens je novi tim u ovom rangu, bili su prvaci južne grupe treće lige i za sada im ide sasvim solidno u višem rangu. Partizanov omladinac Ranđelović je u klubu stigao je iz GAIS-a, sa sobom ga je poveo trener Orović, u klubu je nekoliko igrača iz velikih skandinavskih klubova, uglavnom omladinskih reprezentativaca. Kombinacija za sada deluje dobro, klub iz okoline Vastre je u gornjoj polovini tabele i teško gubi mečeve na svom malom stadionu. Ergrite pamti i bolja vremena, samo tri remija doneli su sa strane, ovaj klub ima čak 12 titula, doduše samo jednu iz osamdesetih posle rata. Bankrotirali su i vratili se među prodesionalne klubove, prošle godine su bili u zlatnoj sredini, ovo je izgleda teža sezona. 

4311 Ham Kam - Kristiansund 1 (1.85)

Ovo je penal za Ham Kam, u goste im stiže već otpisani Kristijansund koji ima dva boda, u poslednjem kolu su uspeli da remiziraju sa Odom kod kuće. Ham Kam je specijalista za remije, ali oni imaju kvalitetniji tim od rivala, Domaćin u Hamaru igra dobro, oni su kao šampioni druge lige izborili plasman u elitu i daleko najviše pokazuju od svih novajlija. Na klupi je Jakob Mikelsen koji je radio i u Hamarbiju, i u niz klubova u Danskoj, "Zeleni" su među najboljim timova prvi put u 15 godina, kada su odmah ispali i za dve sezone se preselili u treću ligu. Ovoga puta to verovatno neće biti slučaj, doveli su par odličnih igrača poput Ukrajinca Jakovenka, Danca Sorensena, Kamerunca Bajihe, koji igra za mladu reprezentaciju Kanade, pa dosadašnji rezultati i nisu iznenađujući.

3699 Vissel Kobe - Kashiwa Reysol 1 (2.20)

Vraća se japanski šampionat nakon kraće pauze, Inijestin Kobe dočekuje Kašivu. "Španska kolonija" u Džej-ligi je digla glavu posle očajnog prvog dela sezone, uzeli su 10 bodova u poslednja četiri meča i izašli iz zone najugroženijih. Ali, moraće da nastave u istom stilu, jer su praktično na korak od Osake, Šimicua i Ivate. U Kobe stiže Kašiva koja je u vrhu tabele i sama je vezala posle loše serije dve pobede. Ovaj tim koji vodi Nelsinjo Baptista vrvi jasno od njegovih zemljaka Brazilaca, ali umeju da igraju promenjivo. Uz to, Visel je uzeo bod Kašimi u gostima koja je jedan od najbolja tri tima u Japanu, kriza je prošlost, tabela laže kada su oni u pitanju, pa ne bi bilo čudo da na dobru kvotu bodovi ostanu popularnim "Kravama". 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak