NABILDUJ TIKET - Jeste li spremni za kišu golova?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.08.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Gde će ''pljuštati''?

Povezane vesti

1416 Bayern Munich - Borussia Monchengladbach GGI (3.15)

Bajern je pregazio Bohum, možda i malo doveo u pitanje svoj motiv da se takmiči u Bundesligi, to jest kvalitet ostalih, kada pobeđuju praktično pre nego što izađu na teren. Nije uvek tako, ali budimo iskreni, titula Bavaraca ni jednog trenutka ovih godina nije došla u pitanje. Iz sezone u sezonu su sve jači, desi se poneki kiks, ali sve to kako rekosmo nije pretnja dominaciji. Za vikend na "Alijanc Arenu" stiže Gladbah, nekada veliki rival Bavaraca iz sedamdesetih godina, ali to je već davna prošlost. Borusija nije imala dobru prošlu sezonu, malo po malo prodali su najbolje igrače, teško će se vratiti u top četiri ili pet ekipa. "Ždrebci" su doduše odmah uz Bajern, sa sedam bodova, ovo je dobar start, ali malo ko veruje da imaju snage za neki veći rezultat. Ipak, ima jedna stvar sa ovim timom, oni umeju sa Bajernom, prošle godine su oba puta tukli šampiona, pretprošle uzeli bod kod kuće, dugo od 21019. nisu izgubili na svom terenu. U Minhenu nekako umeju da daju gol i da nateraju rivala da juri rezultat, ko zna, možda to i ovoga puta bude slučaj.

1307 Monza - Udineze GG&3+ (2.08)

U svojoj istorijskoj sezoni, premijeri u Seriji A, Monca se nije dobro provela u prvih 180 minuta. Naime, posle startnog poraza od Torina, lako su izgubili pod Vezuvom. Probaće prve bodove da osvoje protiv Udina, tima koji je dobro igrao u Milanu na premijeri, izgubio 4:2, protiv Salernitane su uzeli prvi bod. Friulani se sada vraćaju u Lombardiju, oni su prilično efikasni protiv timova koji stignu iz Serije B, a na ruku našoj opkladi ide i činjenica da je Monca tim koji kako gazda Berluskoni zahteva igra napadački fudbal. To može da bude samoubistvo, već se pominje otkaz za trenera Stropu, ali sa druge strane, on će igrati otvoreno. Čeka nas zanimljiv meč, kao protiv Torina na premijeri, možda Brijancoli stignu i do prvih bodova, ali je najbolje probati sa golovima u obe mreže.

1907 Cambuur - AZ Alkmaar 4+ (2.80)

Ne možemo da propustimo duel u Lejvardenu kada su u pitanju golovi. Kambur se raspucao kako smo i očekivali posle tihog starta, spakovali su Sitardu četiri gola u gostima, još jedna potvrda da ekipa iz Frizije jednostavno mora da napada kako bi opstala u ligi. Neki put to ne prođe, ali prošle godine su tim stavom završili u sredini tabele što je njihov najbolji plasman u sedam sezona koliko su proveli u eliti u poslednjih 35 godina. Sada im stiže AZ koji je imao obaveze u Evropi i koji je pomalo umoran, ali raspoložen da se nadigrava. AZ je odigrao meč manje, dao pet golova, ima maksimalan učinak. Oni su favoriti u ovoj utakmici, u Roterdamu su Spartu savladali sa 3:2, možda bude neki sličan rezultat. Prošle godine AZ je slavio na ovom gostovanju sa 3:1.

2125 Zurich - Basel GG&2+II (2.15)

Cirih je odigrao odlično Evropu, ali je platio ceh u prvenstvu. Šampion je poslednji na tabeli, već ih je pregazio Jang Bojs, ali Bazel ne deluje tako dobro. Po mnogima prvi kandidat za titulu prvaka je bez pobede i oni će na "Lecigrundu" morati da jurišaju na trijumf. Bazel nije efikasan, ali sa druge strane ni Cirih nema šta da izgubi, plus odbrana im je užasna u prvih nekoliko nedelja šampionata. Kada igraju ovi timovi golovi su uvek prva opcija. U poslednjih sedam mečeva pomenutih timova od starta 2021. kalendarske godine, videli smo čak 30 golova, više od četiri po meču. Pošto nemaju mnogo izbora osim da napadnu, verovatno nas čeka nova goleada.

5019 Accrington - Exeter GG&3 (1.91)

Ovo su verovatno dva najofanzivnija tima u trećoj engleskoj ligi. Ne pričamo samo o broju golova (i jedni i drugi daju dva po meču, iako nisu u vrhu tabele) već načinu igre. Pisali smo o Akrington Stenliju, ekipi koja na klupi ima Džona Kolemana osam godina, i zna se, uvek igraju napadački i odudaraju od predstave koje imamo o nižerazrednim ekipama jer deluju tehnički bolje od većine timova u ovom rangu. Eksiter je osveženje još jedna ekipa sa brzim igračima, spakovali su Čeltenamu sedam golova u Liga Kupu, a u šampionatu (klub iz Devona je ušao ove sezone) ne menjaju ćud. Zanimljivo, Čeltenam koji su uništili u kupu ih je pobedio u prošlom kolu prvenstva sa 1:0, ali to je kažna slika, Eksiter je promašio nekoliko zicera, gosti su tri puta prešli centar i pobedili. Verujemo da će oba tima dati gol, ali igrati na pobedu. Ofanzivan pristup neće nedostajati, to je dobra premisa za uspeh ove opklade...

Ne propustite