Niže engleske lige - Rudnik tipova!

Autor: Ivan Cvetković
subota 24.09.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Šta smo izdvojili za engleski vikend?

Bristol Rovers
Bristol Rovers

Povezane vesti

Zbog smrti kraljice Elizabete II, engleski fudbal je stao na trenutak, prvo je odloženo čitavo kolo u PL, pa je onda odigrano nekompletno prošle nedelje, a ni posle pauze, neće svi na teren. Razlog je nedostatak policije koja bi obezbeđivala mečeve. Ipak, tokom internacionalne pauze igraju se mečevi u nižim ligama pa smo iz trećeg, četvrtog i petog ranga izdvojili nekoliko mečeva koji bi trebalo da se nađu na vašim tiketima.

ENGLESKA 3

7132 Forest Green - Exeter 2 (2.30)

Eksiter je neprijatno iznenadio porazom kod kuće od Bartona, vezali su dva neuspeha i sada će pokušati da se rehabilituju na gostovanju kod slabog Forest Grina. Domaćin prvi put ove godine igra u trećoj ligi, ovo je zbilja istorijska sezona za klub koji je postao prvi veganski klub na svetu. Tim iz Gločerstera je posvećen i očuvanju životne sredine, potpuno su netipični, dolaze iz sela od oko 5000 ljudi. Na još jedan način su ispisali istoriju, oni su najmanji klub ikada koji se pojavio u engleskom profesionalnom fudbalu. Popularnim "Roversima" baš i ne ide u novom društvu, žestoko će se boriti za opstanak. Eksiter je takođe ušao ove sezone, ili bolje rečeno vratio se u treću ligu, oni su mnogo etabliraniji klub, dobro su počeli, ali kako rekosmo usledio je pad forme. Čini nam se da bi mogli da odnesu bodove iz Gločestera, a hrabriji mogu da dodaju i malo golova što je tradicija u okršajima ova dva kluba.

7133 Bristol Rovers - Accrington GG (1.64)

Kada pogledate skor i tabelu, nije jasno zbog čega bi na obali moglo da bude dosta golova jer oba tima muče muku sa realizacijom. Ali, nije u pitanju pristup, već dosta promašenih šansi. Akrington koji desetak godina sa istim trenerom Džonom Kolmenom neguje ofanzivni stil igre je recimo u proseku u poslednja tri meča šutirao više od 15 puta na gol rivala, ali dali su samo dva gola. Što se tiče Bristola raspucali su se protiv Linkolna, tri lopte u mrežu protivnika, šteta što je duplo više završilo u mreži iskusnog Belšoua. Robersi su prošle godine ušli na volšeban način pobedom od sedam golova razlike kod kuće što je bilo dovoljno da za gol preteknu Nortempton i direktno uđu u treći rang. Uz Barton su primili najviše golova u ligi, ali umeju da pogode protivničku mrežu pa je to razlog više da probamo sa golovima na stadionu Memorijal na jugozapadu Engleske.

ENGLESKA 4

1100 Crewe - Mansfield 3+ (1.94)

Posle mnogo godina Kruv Aleksandra tim svojevremeno poznat po sjajnoj fudbalskoj akademiji koju je vodio Dario Grejdi je ispao u četvrtu ligu. Svojevremeno, tačnije 2005. bili su i u Čempionšipu, gde su se našli posle više od veka. Tim iz Češajra koji je izbacio na veliku scenu, Nila Lenona, Robija Sevidža, Danija Marfija i još par reprezentativaca, svakako i najveće ime kluba Dejvida Plata želi da se odmah vrati u viši rang. "Železničari" će za vikend ugostiti Mensfild koji nije u plej-ofu uspeo da se dokopa treće lige. Gosti su u seriji od par pobeda na strani, posle lošeg starta, kao da su preboleli letošnji neuspeh, sa druge strane Kruv mnogo bolje igra kod kuće i veoma su efikasni. Ovo su timovi koji će se boriti za baraž u najmanju ruku, probaćemo sa golovima, obe ekipe imaju dobre napadače.

1105 Stevenage - Harrogate 1-1 (2.65)

Verujemo da će Stivendž lako izaći na kraj sa timom iz Jorkšira. Popularni Boro je najbolji domaćin lige, perfektni su na Broudholu;, već smo savetovali da igrate na ovaj tim. Jedva su se spasili prošle sezone, sada deluju bolje sa nekolicinom klinaca pozajmljenih iz viših liga. Škot Stiv Evans koji je svojevremeno bio na klupi Lidsa je stigao ovog leta, za sada tim igra dobro. Harijeri iz Harogejta su treću godinu u ligaškom sistemu, prvi put su se plasirali 2020. i jasno je da je jedini cilj opstanak. Ali, Sajmon Viver koji verovali ili ne od 2009. sedi na klupi, tri sezone kao igrač-menadžer, a zatim i deceniju posle povlačenja sa terena, prema nekim procenama ima slabiji tim nego prošle sezone. On je ekipu vodio na blizu 700 mečeva što je impresivno, prošao tri ranga i dokopao se profesionalnog fudbala. Ipak, mislimo da će kao i u prethodna dva gostovanja izgubiti protiv Stivenedža.

ENGLESKA 5

7142 York - Notts County 2 (1.92)

Pre četiri godine Nots Kaunti, najstariji fudbalski klub na svetu je prvi put posle gotovo 140 godina ispao iz profesionalne lige. Od tada pokušavaju da se vrate, ali su tri puta gubili u plej ofu. Komplikovano je ponovo se uspeti na lestvici, jer samo jedan tim iz Nacionalne lige ide direktno dalje, a baraž je često nemoguća misija, pogotovo ako ne budete drugi ili treći. Notsi su sada četvrti, crno-beli (po njima je i Juventus uzeo boje) su dobili pet mečeva, gostuju protiv solidnog Jorka, ali bi trebalo da uzmu bodove. Jer, uspeli su da stabilizuju finansije, u timu je nekoliko fudbalera koji su čak igrali za veće klubove, ćak i u PL, poput Nemanea koji je svojevremeno debitovao za Siti. Neće biti lako, jer velike trošadžije Reksam su prvi favoriti za direktnu promociju, no pobede protiv timova kao Jork su neophodne...

7146 Altrincham - Aldershot GG&3+ (2.12)

Altrinhem je zakucan za dno tabele, jedini tim pete lige koji nema pobedu. Remizirali su u pet mečeva, sada će svim silama jurišati na trijumf protiv Alderšota koji je izgubio šest od devet mečeva, ali je dobio tri utakmice. Alderšot je interesantna ekipa, oni su ušli u istoriju pre 35 godina, postali su prvi pobednici baraža u istoriji engleskog fudbala, kada su savladali Vulvse. Pet godina kasnije su istupili iz profesionalnog fudbala zbog problema sa novcem, uz Akrington tu su i pioniri. Šotsi koji imaju veze sa vojskom su do pre desetak godinama bili u četvrtoj ligi, ali već deceniju ne uspevaju da se vrate. Neće ni ove godine, ali neće se ni braniti na gostovanju, Altrinhem je napadački orjentisan tim, nije imao ni sreće u nekim duelima, pa ćemo verovatno videti golove u obe mreže. To je i tradicija kada igraju ova dva tima...

Ne propustite