Prelazi - Siti iz "dvojke", Liverpul iz "iksa"

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.10.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Prelazi za ovo kolo.

Povezane vesti

7536 Austin - DC United X2-2 (3.45)

 

Previše, previše propuštenih prilika za tim iz prestonice. Ekipa Vejna Runija ne koristi svoje šanse, nemaju pobedu čak pet mečeva i to ih košta mesta koje vodi u plej-of, ali još uvek nije kasno, na njihovu veliku sreću. Kristijan Benteke i drugovi imaju gostovanje Ostinu, jednoj od najslabijih ekipa u ligi, timmu koji je primio čak 50 golova na 31 meču, što je među najslabijim prosecima u MLS-u. Pokušao je sa otvorenijim pristupom Vejn Runi u prethodna dva meča i nije mu se isplatilo jer je uzeo samo jedan bod. Ostin, sa druge strane, ne zna  za pobedu još od jula meseca, odnosno od pre početka Liga kupa, od tad su zabeležili sedam poraza i tri remija. Prava prilika za goste da naprave nešto ozbiljnije...

7530 Dallas - Colorado Rapids 1-1 (2.65)

 

Teksašani ne znaju za poraz od kraja avgusta, ali od tog trenutka, imaju samo jednu pobedu. Nekako se u MLS ligi u poslednjih par kola igra sa dosta opreza, a Dalas je pravi primer, poslednja tri meča su završena rezultatom 1:1 ili 0:0. Jednostavno je kod ekipe Dalasa, oni žele da zadrže svoje deveto mesto koje donosi plej-in, a ovo je utakmica koju su čekali. Kolorado je najslabiji tim lige, tim sa najslabijim napadom, neće domaći žuriti i tražiće pravi trenutak da ugroze protivnika koji je takođe neporažen u poslednja dva meča i koji zna da pomuti račune. Imaju veoma perspektivnog trenera Esteveza koji je radio i kao pomoćnik u selekciji SAD-a, mogao bi da dobro pripremi ekipu za ovu utakmicu koja je možda i najbitnija do sada.

5389 Union Berlin - Braga X-X2 (3.20)

Duel u Berlinu koji je poveren srpskom sudiji Srđanu Jovanoviću, odlučivaće dosta toga, radi se o borbi za neko od mesta koje vode u Evropu i na proleće. Union Berlin je još jedan od timova koji plaća danak slaboj klupi, činjenica je da najbolje igrače nema ko da odmeni u bitnim mečevima, a i oni su preumorni, pa su slabi rezultati gde god se okrenete. Utakmica protiv Brage mora da pokaže da su Nemci ozbiljna ekipa, u svakom drugom slučaju preti im očajna sezona jer su u prvenstvu već u zaostatku za mestima koja vode u elitno takmičenje, Ligu šampiona. Bilo šta osim pobede Union Berlina je loš učinak za domaćina, ali realnost je malo drugačija, Braga je dobar tim koji može mnogo ove sezone, ne samo u Evropi. Očekujemo neizvestan duel, remi je najrealnija opcija, a nećemo se začuditi ukoliko dođe i do pobede gostiju.

5377 RB Leipzig - Manchester City 2-2 (2.65)

Šta se dešava sa Mančester sitijem? Mučenje sa Crvenom zvezdom u prvom poluvremenu, mučenje i sa Notingemom, porazi od Njukasla i Vulverhemptona i jasno je da Pep Gvardiola mora da se pobrine za mnoge stvari u ekipi. Ne funkcioniše sve, odbrana nije na visokom nivou, a napad posebno jer Haland nije u najboljoj formi u ovom trenutku, niko nije očekivao da će na poslednja četiri meča samo jednom biti strelac. Jasno, nisu to njegovi standardi, fali im De Brujne više nego ikad, ali imaju ekipu dovoljno jaku da se povrati u svakom trenutku i ovakvi padovi su viđeni i prošle sezone, i uvek su se uzdizali. Sa druge strane, Lajpcig je i u nekim ranijim mečevima pokazao da ne može protiv Pepa Gvardiole i njegovih timova, videćemo kako će se oporaviti od teškog meča protiv Bajerna iz Minhena ovog vikenda (2:2). Bavarci su pokazali put Pepu i "Građanima", Lajpcig je imao i sreće u tom meču da izvuče bod. Naš tip je "čista" dvojka, a golova će definitivno biti, vreme je za Halanda.

5484 Liverpool - Royale Union St. Gilloise X-1 (4.15)

Besni su u Liverpulu. Gorak ukus svega što se dešavalo tokom vikenda u utakmici protiv Totenhema ne može biti tako lako zaboravljeno, odavno nismo videli neko saopštenje (koje je sasvim normalno u uslovima na Balkanu) na ostrvu, a Liverpul je imao puno pravo. VAR je pogrešio i oštetio tim Jirgena Klopa, može da ih košta i titule, evropskih takmičenja, sve im je to jasno i teško je pripremiti se za naredni meč protiv Sen Žiloaza. Gosti su ozbiljna ekipa, evropska, ali nisu neko ko je kvaliteta Liverpula, naprotiv. Svakako, ušli su u Ligu Evrope, odigrali nerešeno protiv Tuluza i sada bismo mogli da vidimo ono pravo od njih na "Enfildu", ali samo ako im Liverpul dozvoli, odnosno, da prevedemo, ako zaborave Totenhem. Ide to teško, ali opet, verujemo u Klopa.

Ne propustite