Prelazi - Vreme je da Arsenal dobije gradski derbi, kiks Olimpijakosa u najavi!

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.01.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Imamo pet predloga sa odličnim kvotama...

Povezane vesti

1029 Arsenal - Crystal Palace 1-1 (1.93)

Pomenite gradski derbi Arsenalu u poslednjih nekoliko nedelja i nećete dobro proći. Od prvoplasiranog tima na tabeli, sveli su se na četvrto mesto i imaju obavezu pobeđivanja. Nije gotova trka za titulu za njih, moraju da se pregrupišu, naruku im ide i činjenica da su dobili poslednja tri duela protiv "orlova" i da su apsolutni favoriti ovoga puta. Kakve su šanse gostima? Pa, kada pomenemo te derbije Londona, oni su najslabiji ove sezone, van svog stadiona, u poslednjih 17 mečeva oni su dobili samo jedan. Protiv Arsenala teško da mogu šta da traže u ovom trenutku jer se radi o timu koji traži način da izađe iz krize, a o kvalitetima jednog i drugog tima je suvišno pričati. "Tobdžije" nisu izgubile tri uzastopna derbija Londona od 1993. godine, neće to ni sada biti slučaj osim u nekom ludom scenariju u koji retko ko veruje.

1059 Middlesbrough - Rotherham 1-1 (1.93)

Na Riversajd stiže najslabiji tim lige i eto prilike za ekipu Majkla Kerika da se dodatno približi samom vrhu Čempionšipa. Ponavljali smo milion puta, "boro" ima velike ambicije, imaju Majkla Kerika na klupi, čoveka koji je sa Mančester junajtedom osvojio sve što se osvojiti može, samo da im misli ne budu previše usmerene na utakmicu protiv Čelsija koja je revanš posle one pobede od 1:0. Pobeda u ovom meču Midlsbrou bi mogla da znači i odlazak na šesto mesto u najboljem slučaju, očekujemo veliku disciplinu sa njihove strane i da postignu makar dva gola na ovom susretu jer naspram sebe imaju tim koji prima skoro dva gola u proseku, a jasno da je domaćin tim iznad tog proseka. Ipak, nešto bolja kvota je na prelaz i iskoristićemo to.

7112 Aris Thessaloniki - Olympiacos 1X-1X (1.99)

Veliko slavlje Arisa u kupu, izbacili su aktuelnog šampiona, ekipu AEK-a posle boljeg izvođenja penala. Ide im i u domaćemm prvenstvu jer su vezali dve pobede, onu njima najbitniju protiv gradskog rivala PAOK-a koji je trenutno prvi na tabeli, potom je počišćen Panetolikos sa 0:4, pa je jasno da su u najboljoj formi od početka prvenstva. Ipak, sada im dolazi Olimpijakos koji jednostavno ne može da veže nekoliko dobrih mečeva. I oni su imali težak period iza sebe, dve utakmice kupa sa Panatinaikosom i na kraju poraz posle penala, sve će to ostaviti uticaja na utakmicu u Solunu gde Olimpijakos možda i nije favorit. Teško pobeđuju gosti ove sezone, mi zbog svega navedenog ne verujemo da će doći do tri boda protiv sve boljeg Arisa.

1322 Lecco - Pisa 1X-1X (1.66)

Leko je u drugom rangu Italije posle 50 godina, uspeli su da se domognu takmičenja kroz plej-of i sada imaju veoma težak zadatak u prvoj sezoni, a to je da opstanu u ligi. Napreduju u šampionatu, u poslednjih pet mečeva kod svoje kuće su izgubili samo jednom i imaju tri pobede, što je dobar recept za ostanak u ligi i ukoliko nastave sa ovakvim igrama, jasno je da ćemo ih gledati i naredne sezone u ovom takmičenju. Piza je tim po meri, ekipa protiv koje može da se igra i na gol više, pa očekujemo makar dva gola na ovoj utakmici, makar po jedan za oba poluvremena. Čini se da 11 golova Leka u poslednje dve utakmice nam daju za pravo da tako razmišljamo. Ipak, mi ćemo biti manje hrabri jer verujemo da Piza ne može do pobede na ovom duelu i u to smo sve sigurniji, pa smo se odlučili za ovu vrstu prelaza.

7453 Sirens - Sliema Wanderers 2-2 (2.40)

Pratimo i malteško prvenstvo, u budućnosti će biti dosta jači jer se ulaže u fudbal u ovoj ostrvskoj državici, a Sliema je defnitivno klub koji je jedan od najpoznatijih i najboljih kroz istoriju. Oni se bore za titulu ove sezone i imaju četiri vezane pobede, iako su treći na tabeli. Pokušaće da stignu i do pete uzastopne na gostovanju Sirensu koji ima samo jednu pobedu ove sezone i to u direktnom duelu za opstanak protiv Guđe. Svakako je favorit gost, imaju kvalitetne brazilske fudbalere koji mogu da reše utakmicu i koji su u dobroj formi u ovom trenutku.

Ne propustite