Tip izlog - Makedonci neće izneveriti, Teo ruši PAO

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.01.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Izaberite najbolje tipove iz ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

19618 Bahcesehir Koleji – Oostende 1 (1.44)

Turski Bahčešehir favorit je u „majstorici“ doigravanja u osminu finala košarkaške Lige šampiona. Jedan od timova sa najboljom formom u Super ligi Turske ima čak pet vezanih trijumfa u domaćem šampionatu, a jedino je belgijski Ostende uspeo da savlada ovu ekipu u poslednjih osam mečeva. Tim trijumfom u prethodnom meču  ove neizsvesne serije najbolji tim Belgije ostao je u „životu“ i sa nadom da može dalje. Ipak, u odlučujućem meču trebalo bi da prevagnu odnese domaći teren i bolja forma turskog sastava.

19212 Trento – London Lions 2 (1.88)

Kada na papiru pogledate da se radi o duelu italijanskog i britanskog tima nekako logično deluje da će „azuri“ slaviti, ali ne i ovoga puta. Ekipa London Lajonsa ima poprilično respektabilan sastav i dobro „gura“ u ovoj sezoni Evrokupa. „Lavovi“ nakon 10 odigranih utakmica imaju skor od četiri pobede i šest neupeha, dok je Trento pretposlednji u grupi B koja broji 10 timova. Prvi meč ovih timova dobili su Britanci sa 80:75 na svom parketu, a ponovo bi Čeh Hruban i Hrvat Zubčić mogli da naprave razliku za klub iz Londona.

15343 Cedevita Olimpija - Cluj-Napoca 1 (1.59)

Niko nije očekivao da će jedan od najboljih timova u AdmiralBet ABA ligi, Cedevita Olimpija biti poslednja u grupi A Evrokupa nakon 10 odigranih kola. „Sokići“ imaju samo dva trijumfa u Evropi, iako su na visokoj četvrtoj poziciji u AdmiralBet ABA ligi. Idealna šansa da napkon pobegnu sa dna jeste utakmica protiv Kluža na svom parketu u Ljubljani. Rumunski predstavnik je samo jedno mesto bolje plasiran od Cedevita Olimpije i ima pobedu više, ali i ubedljiv trijumf u prvom delu sezone, kada je Kluž na svom terenu slavio sa 94:76. Međutim, sve ukazuje na to da bi ovo mogla da bude „osveta“ ekipe Jurice Golemca koja je izgubila samo jednu od prethodnih osam utakmica.

15331 Virtus Bogolna – Panathinaikos 1 (1.48)

Prekinuo je Panatinaikos seriju od šest evroligaških poraza u prošlom kolu pobedom nad Makabijem u svojoj hali „OAKA“, ali ekipa Dejana Radonjića u ovoj sezoni pokazuje mnogobrojne slabosti. Sa druge strane, Virtus je nakon, velikog trijumfa protiv Barselone posle koga je delovalo da su Italijani uhvatili zalet za Top 8, izgubio dve utakmice kod kuće od Žalgirisa i Olimpijakosa. Treći vezani meč na svom parketu ekiša Serđa Skariola prosto ne sme da izgubi ukoliko želi među osam najboljih u Evropi. PAO deluje kao „zicer“ za Teodosića i drugove.

RUKOMET

40410 Belgium -  Bahrain 1 (1.97)

Nisu Belgijancima davane velike šanse protiv Tunisa u drugom kolu. Moramo priznati pomalo čudno jer se ipak radilo o susretu evropske i afričke selekcije, a ipak je rukomet u Evropi još uvek na višem nivou od onog na „Crnom kontinentu“. Uspeli su Belgijanci da stignu do pobede protiv Tunišana i pokažu da se radi o sasvim respektabilnoj selekciji. Ovoga puta su favoriti, ali blagi, iako Bahrein zaista nije tim od koga bi trebalo strahovati. Azijska selekcija remizirala je sa Tunisom i izgbuila sa 15 golova razlike od šampiona sveta Danske. Verujemo u kvalitet evropskog rukometa i trijumf Belgijanaca.

40416 North Macedonia – Argentina 1 (2.90)

Jeste legendarni Kiril Lazarov još uvek član reprezentacije Makedonije, ali sada kao selektor ne može da nadomesti nedostatak kvaliteta na parketu. Makedonci nemaju individualan kvalitet za uspeh na velikom takmičenju kakvo je Svetsko prvenstvo, a u prva dva kola su dvocifrenom razlikom poraženi od evropskih selekcija Norveške i Holandije. Pobeda nad „gaučosima“ u poslednjem kolu ipak bi odvela naše susede u narednu fazu takmičenja. Lationamerička selekcija može biti nezgodna, ali je daleko od evropskog nivoa rukometa. Argentinci su u prva dva kola ostavili još slabiji utisak od Makedonaca, a balkanska škola rukometa trebalo bi da donese prevagu ovog puta.

HOKEJ

31681 Trinec – Olomouc 1 (1.53)

Češki Trinec je naš omiljeni hokejaški tim u Evropi i najsigurnija opkala prethodnih nedelja. Domaći deluju „nepobedivo“, izgubili su samo jedan meč u poslednjih 10 utakmica, a sada su u nizu od pet uzastopnih trijumfa. Trinec kući skoro pa da ne gubi, slavili su u šest vezanih utakmica, a nova „žrtva“ trebalo bi da bude Olomuc koji ima samo jednu pobedu u prethodnih šest utakmica, dok su na gostujućem ledu još slabiji, samo jedan trijumf iz osam poslednjih pokušaja.

31979 Zug – Tappara 2 (2.80)

Hokejaška Liga šampiona stigla je u samu završnici. Na redu su revanš mečevi polufinala, a par koji smo izabrali čine švajcarski Cug i Tapara iz Finske. Prvi meč dobili su Finci na svom terenu sa 2:0, te će Cugu biti neophodna pobeda od minimum dva razlike, ali će teško do nje doći. Švajcarski predstavnik ne blista u domaćem šampionatu. Cug je tek deveta ekipa u Švajcarskoj ove sezone i sve karte su bacili na Ligu šampiona. Ipak, čini se da su se namerili na boljeg od sebe. Tapara igra sjajno i zauzima drugo mesto u šampionatu Finske sa pet bodova manje, ali i tri utakmice zaostatka u odnosu na vodeći Luko. Finski tim je u seriji od šest uzastopnih pobeda, a novim trijumfom bi, u velikom stilu, Tapara stigla do velikog finala.

ODBOJKA

45140 GKS Katowice – Olsztyn tr. 0:3 (1.92)

Ko nas je pratio u prošlom izdanju ove rubirke mogao je da pogodi identičan rezultat u meču GKS-a iz Katovica. Jednostavno ova ekipa nalazi se u katastrofalnoj formi i izgleda kao „vreća za udaranje“. GKS nije osvojio niti jedan set u prethodnih pet utakmica, te ne vidimo razlog da se bilo šta promeni ovog puta. Gosti igraju sasvim dobro, trijumfovali su u pet od poslednjih šest utakmica i ne bi trebalo da imaju problem sa indisponiranim rivalom.

 

 

 

 

 

Ne propustite