Tip izlog - Budućnost, Valensija i Anadolu Efes sa hendikepom

Autor: Milovan Longinov
utorak 31.01.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Najbolja ponuda iz ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

10331 Buducnost – London Lions H1 -8.5 (1.88)

Sjajna utakmica i ubedljiva pobeda u derbiju AdmiralBet ABA lige na gostovanju Cedevita Olimpiji pokazala je da je Budućnost nakon Crvene zvezde i Partizana najbolja ekipa u regionalnom takmičenju. Pred Podgoričanima je novi, ovoga puta, evropski izazov. U „Moraču“ dolaze London Lajonsi, a uloga favorita pripada timu Vladimira Jovanovića. Samo jedno mesto na tabeli deli ove dve ekipe u grupi B Evrokupa, Budućnost je šesta, a Lajonsi sedmi, s tim što Podgoričani nakon 12 odigranih utakmica imaju dve pobede više. Što se forme tiče, domaći su pobedili na dve od pet poslednjih utakmica, gosti na samo jednoj. U prvom delu takmičenja Budućnost je slavila u Londonu sa 87:78 i ovoga puta se očekuje siguran trijumf boljeg tima sa razlikom većom od devet poena.

15365 JL Bourg – Brescia 1 (1.50)

Francuski Burg igra veoma dobro u dosadašnjem delu Evrokupa. Posle 12 odigranih utakmica Burg je na deobi prvog mesta u grupi A zajedno sa Huventudom i Promitejom koji takođe imaju skor od osam pobeda i četiri poraza. Breša je nakon tri uzastupna trijumfa vezala dva poraza u Evrokupu i sada ima skor 5-7. Veći problem za Brešu pred dolazak u Francusku su pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima, a Burg nije ekipa za „vađenje“. U prvom meču u Italiji francuski tim je slavio sa 71:69, a sada su još veći favoriti.

15368 Valencia – Bayern Munich H1 - 4.5 (1.91)

Od mnogih potcenjivana Valensija sjajno gura u ovoj sezoni Evrolige. „Slepi miševi“ nakon 21 odigrane utakmice imaju skor od 11 pobeda i 10 poraza, i sa Makabijem dele osmo mesto koje vodi u plej-of. Ekipa Horhea Garbahose igra u fenomenalnoj formi. Nakon poraza od Crvene zvezde kod kuće vezali su četiri trijumfa, po dva kod kuće i u gostima. Pred Valensijom su redom padali Efes, Asvel, Partizan i Alba, a nova „žrtva“ mogao bi biti Bajern. Bavarci igraju mnogo bolje nego na startu takmičenja, imaju samo jedan poraz u poslednjih pet mečeva i nadaju se „brejku“ u Španiji. Ipak, u Evroligi gosti teško pobeđuju, a to potvrđuje i trijumf Bajerna u prvoj utakmici ovih rivala, kada je u Minhenu bilo 97:92 za domaćina. I sada su domaći bliži pobedi i naše mišljenje je da će do nje doći i to sa razlikom većom od pet poena.

10325 Anadolu Efes – Zalgiris Kaunas H1 – 9.5 (1.94)

Dvostruki uzastopni šampion Evrope nakon 21 odigrane utakmice nalazi se van plej-of zone. Efes sa skorom 10-11 deli deseto mesto na tabeli Evrolige zajedno sa našim „večitim“ rivalima. Ako je ova situacija dobra za Zvezdu i Partizan, to se nikako ne može reći za ekipu koja ima najveće ambicije i ove sezone. Dva uzastopna poraza, od Bajerna kod kuće i Baksonije u gostima, dodatno su zakomplikovala situaciju za Atamanov tim. Žalgiris nije ekipa za „vađenje“. Litvanci igraju fantastično ove sezone i nalaze se na sedmom mestu sa skorom 12-9. Ipak, u prošlom kolu Žalgiris je neočekivano doživeo pravu katastrofu u Atini i izgubio od Panatinaikosa sa 89:65. Kao da su „zelene“ izgubili energiju posle niza sjajnih rezultata. Imaju mnogo problema sa povredama što bi Efes morao da iskoristi i trijumfom kod kuće krene u dobar niz rezultata kako ne bi strepeo za mesto u doigravanju. Biće ovde i dvocifrena razlika u korist domaćih.

11970 Galatasaray – AEK Athens H1 -9.5 (1.84)

U potpuno drugačijem raspoloženju dve ekipe dočekuju meč drugog kola grupe K FIBA Lige šampiona. Na startu takmičenja Galata je bila ubedljiva i sa 100:73 savladala Limož, dok je AEK ostao na -22 u Malagi protiv Unikahe, bilo je 88:66 za domaćina. Turski velikan igra jako dobro predvođen srpskim reprezentativcem Dušanom Ristićem i zvezdom prvog dela AdmiralBet ABA lige Deronom Raselom koga smo upoznali u dresu Mornara. Poznato je i kakav je domaći teren u Turskoj, svi preduslovi su tu za ubedljiv trijumf Galate.

HOKEJ

33100 Vitkovice – Trinec 1 (2.18)

U jednom od derbija češkog šampionata Vitkovice dočekuju Trinenc. Domaći su druga, a gosti četvrta ekipa u ligi i bore se za što bolju poziciju pred plej-of, čiji će učesnici sigurno biti. Trinec je igrao sjajno krajem prošle i početkom ove godine, a onda upao u veliku krizu i vezao pet uzastopnih poraza pred meč sa Vitkovicama. Sa druge strane Vitkovice igraju promenljivo u poslednje vreme, imaju tri poraza i dve pobede u prethodnih pet mečeva. Jasno je da ovaj meč ne dolazi u dobrom trenutku za obe ekipe, ali je Trinec baš „potonuo“, zbog toga prednost dajemo Vitkovicama.

33741 HK Olimpija – Liwest Linz 2 (1.83)

Olimpija je ekipa sa najgorom formom u hokejaškoj ligi Austrije. Ljubljančani su vezali čak osam uzastopnih poraza i ne vidi se njihovo „svetlo na kraju tunela“. Prosto su austrijske ekipe sa kojima se takmiče za klasu bolje od ovog tima Olimpije. Sada u Ljubljanu po bodove dolazi Livest iz Linca. Ekipa koja se nalazi na petom mestu prvenstvene tabele i nada se dirketnom plasmanu u četvrtfinale, što će izboriti prvih šest ekipa nakon „regularnog“ dela takmičenja. A da bi to Linc ostvario pobeda protiv slabašne Olimpije ne sme da se dovodi u pitanje.

31873 Zug – Ambri Piotta 1  (1.66)

Igrao je Cug u polufinalu Lige šampiona i malo zapostavio šampiona Švajcarske. Domaći nisu uspeli da se plasiraju u finale elitnog evropskog takmičenja i sav svoj fokus prebacili su na domaću scenu.  Rezultati su se popravili i u poslednjih pet utakmica Cug je slavio tri puta. Priliku za novi trijumf imaće protiv Ambrija na svom ledu. Čini se idealna prilika da sedmoplasirana ekipa u ligi dodatno popravi svoju poziciju i približi se šestom mestu koje direktno vodi u četvrtfinale plej-ofa. Što se tiče gostiju oni su na 11. poziciji i u dobroj formi. Baš kao i Cug, Ambri ima tri trijumfa u prethodnih pet mečeva. Ambri je slavio u poslednjem okršaju ovih timova sa 5:4, ali sada Cug ne razmišlja o Ligi šampioan. Vreme je da pokažu snagu i dođu do pobede.


Ne propustite