Tip izlog - Danski giganti ne praštaju, goleada u Finskoj i "sigurica" na crveno-bele!

Autor: Milovan Longinov
petak 03.03.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji predlozi iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

10522 Fenerbahce – Virtus Bologna H1 -6.5 (1.86)

Posle 18 dana pauze uslovljene stravičnim zemljotresom u Turskoj Fenerbahče se u „Štark areni“ vratio na parket i u sjajnoj utakimici savladao Partizan sa 97:94 pokazavši da pauza nije ni malo uticala na sastav trenera Dimitrisa Itudisa. Fener je trenutno na četvrtoj poziciji u Evroligi sa skorom 15-9 i utakmicom manje. U 26. kolu Evrolige u Istanbul dolazi italijanski Virtus koji ima skor 12-13, trenutno je 12. i u borbi za plasman u Top 8. Obe ekipe nalaze se u sličnoj formi, imaju tri evroligaške pobede u prethodnih pet mečeva. Ipak, Fener ima kvalitetniji tim, Marko Gudurić se raspucao u prošlom meču i bio MVP kola,Dešon Pjer odigrao utakmicu karijere, a tu si i sjajni plej Skot Vilbekin i centar Džonatan Motli. Kada na ovo dodamo sjajnu Fenerovu publiku, teško da Miloš Teodosić i drugovi imaju šansu.

10527 Armani Milano – Olympiacos H2 5.5 (1.90)

Pre početka sezone očekivalo se da će se Armani i Olimpijakos boriti za mesto na Fajnal-foru. Sada su gosti iz Pireja na sjajnom putu da u tome uspeju, dok „manekeni“ gotovo da nemaju ni teoretske šanse za plasman u Top 8. Potpuno je razočarala ekipa iz Milana. Kao da se sve srušilo za Armani kada se na startu sezone povredio plejmejker Kevin Pengos. Nije pronašao iskusni trener Eitore Mesine način da ga zameni, a Armani ne igra ni blizu očekivanja. Sa druge strane Olimpijakos je prevazišao sva nadanja. Crveno-beli iz Pireja trenutni su lideri Evroligi, a tako će i ostati ukoliko najkorisniji igrač u dosadašnjem delu takmičenja Bugarin Saša Vezenkov nastavi sa sjajnim partijama. Olimpijakos je u seriji od sedam trijumfa i nastaviće je u Milanu.

12765 Promitheas – PAOK Ukupno poena 151.5 više

Često je granica poena postavljena i desetak poena više, ali kada je u pitanju šampionat Grčke koševi nisu toliko sigurno. Poznato je da Grci više pažnje posvećuju odbrani, ali to baš i ne važi za Promiteas i PAOK. Obe ekipe igraju dobro ove sezone. Na skoru su 9-7 i biće sigurni učesnici plej-ofa. Domaći su prošli grupu u Evrokupu i spremni su za nokaut fazu. Promiteas često prelazi 80 poena po meču, dok je PAOK malo manje efikasan u poslednje vreme. Ipak, prošli meč ovih ekipa bio je prava napadačka „rapsodija“, PAOK je u Solunu slavio sa 97:92, sada bismo opet mogli da gledamo raspucane rivale i siguran poenterski plus.

HOKEJ

35576 Graz 99ers – Liwest Linz 1 (2.49)

U prvoj rundi plej-ofa hokejaške lige Austrije sastaju se veliki rivali. Linc je zbog bolje pozicije u „regularnom“ delu sezone imao prednost domaćeg terena u seriji, ali je izgubio, jer je u prvoj utakmici poražen sa 4:2 od Graca. Sada Grac ima meč loptu pred svojim navijačima i ne sme da je propusti. Pokazali su domaći da su trenutno u boljoj formi od Linca koji je u poslednjih osam utakmica upisao samo jedan trijumf i teško da može pronaći način da se izdigne u najtežem momentu. Sa druge strane Grac ima samo jedan poraz u prethodnih pet mečeva i sve ukazuje na to da ćemo ga gledati u četvrtfinalu plej-ofa.

35572 Karlovy Vary – Liberec 2 (1.92)

Teško se može reći da je dvojka na nekom meču hokejaške lige Češke „sigurica“, ali smo uvereni da će Liberec slaviti u Karlovim Varima. Zašto? Pre svega jer su gosti kvalitetniji sastav, a osim toga bolje su plasirani na tabeli u fantastičnoj su seriji. Liberec je peti, a Karlove Vari devete u lgi. Gosti jure četvrtu poziciju i direktan plasman u četvrtfinale plej-ofa. U seriji su od sedam uzastopnih pobeda i deluju nezaustavljivo u finišu sezone. Pored toga, Liberec je dobio prethodna međusobna duela i nema nikakvih prepreka da slavi protiv Karlovih Vari i po treći put u nizu.

35063 Ilves Tampere – Lukko Ukupno golova 4.5 više

Veliki derbi šampionata Finske je pred nama. Dve najbolje ekipe u zemlji Ilves i Luko igraće međusobni duel za poziciju broj jedan pred plej-of i prednost domaćeg terena u njemu. Oba tima igraju sjajno. Luko je prvi sa poenom više i utakmicom više, a Ilves ima priliku da pred svojom publikom preuzme lidersku poziciju. Raspucani su i jedni i drugi Ilves je postigao 168, a Luko 151 gol u šampionatu. Na njihovim utakmicama pet i više golova dolazi kao po navici. U sva tri međusobna duela prešli su granicu od 4.5 gola, isto će biti i ovog puta.

35245 Kosice – Spisska Nova Ves 1 (1.77)

Ostalo je da se odigraju još samo dva kola u „regularnom“ delu šampionata Slovačke, a drugoplasirane Košice zaostaju tri boda u odnosu na lidera Slovan iz Bratislave i nadaju se da bi mogli u plej-of sa prve pozicije. Za to će im biti potrebni kiksevi tima iz glavnog grada, ali je primarno da Košice savladaju svoje rivale. Prvi je ekipa Spiska koja se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji i započeće doigravanje u četvrtfinalu. Košice su u fantastičnoj formi, imaju šest vezanih trijumfa i ogromno samopuzdanje, dok Spiska igra promenjivo. Naš predlog je čist „kec“.

RUKOMET

41648 GOG – Kolding H1 -4.5 (1.85)

Već smo u ovoj rubrici govorili o snazi GOG-a u šampionatu Danske. Domaći su aktuelni šampioni u zemlji koja je osvojila zlato na prethodna tri šampionata sveta. GOG igra veoma dobro u Ligi šampiona, izborio je plasman u doigravanje, a u domaćem šampionatu „gaze“ redom i u stopu prate još jednog učesnika Lige šampiona Olborg. Što se Koldinga tiče reč je o respektabilnom rivalu. Trenutno su četvrti u ligi, ali su daleko od GOG-a i Olborga. Gosti na meč protiv GOG-a dolaze posle dva uzastopna neuspeha i teško će prekinuti taj loš niz. Redvona su mušterijia domaćina, tako da neće biti nikakvih problema za sjajan tim GOG-a koji predvodi jedan od najboljih mladih igrača na svetu Simon Pitlik koji se proslavio na nedavno održanom Svetskom prvenstvu.

41632 Fredericia HK 1990 – Aalborg H2 3.5 (1.85)

Gde je GOG tu je i Olborg. Nismo mogli da izostavimo u našim predlozima ni drugog učesnika Lige šampiona iz Danske. Olborg je fenomenalna ekipa koja je pre samo dve godine igrala finale Lige šampiona i bila blizu titule najboljeg na „Starom kontinentu“. Prošao je Olborg grupu i ove sezone i nastaviće svoj evropski put. U šampionatu danske sjajno ide gostima koji su trenutni lideri sa dva boda više od GOG-a. Na drugoj strani Fredericija je tek sedma i još uvek nije sigurno da li će izboriti mesto u plej-ofu. Domaći su u seriji od tri uzastopna trijumfa, ali će je teško nastaviti, jer je Olborg druga dimenzija i ove godine ne znaju za poraz u prvenstvu Danske.

ODBOJKA

45090 Jastrzebski – Slepsk Suwalki Tr. 3:0

Prošetao se Jastržebski grupom A Lige šampiona u kojoj je bila i novosadska Vojvodina i sa svih šest pobeda izborio plasman u četvrtfinale pokazavši svu svoju snagu. Ipak nisu uspeli da se domognu Kupa Poljske jer ih je u finalu sa 3:0 savladao dvostruki uzastopni šampion Evrope Kozle. Nakon tog poraza Jastržebski se vraća obavezama u domaćem šampionatu, a u gosti mu dolazi Slepsk koji je na devetoj poziciji i nada se plasmanu u plej-of. Gosti su pobedili na dva prethodna meča, ali nemaju puno šansi protiv trenutno treće ekipe u ligi. Jastržebski je sa maksimalnih 3:0 bio bolji od Slepska u prethodna četiri duela, ništa se neće promeniti ni ovog puta.

Ne propustite