Tip izlog - Napadi dominiraju u AdmiralBet ABA ligi, Olimpijakos gazda Atine!

Autor: Milovan Longinov
petak 17.03.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Košarka, hokej, odbojka i najbolja ponuda ovog vikenda.

Povezane vesti

KOŠARKA

15378 Split – Mornar Ukupno poena 175.5 više (1.93)

Poznato je da su Split i Mornar ekipe koje forsiraju brzu napadačku igru. Barani već godinama u AdmiralBet ABA ligi igraju „run ande gun“ košarku i u stanju su da „zatrpaju“ koš rivala. Ipak, gosti su odlaskom najboljeg igrača u prvom delu sezone Fetsa Rasela izgubili mnogo i trenutno su tek 11.  na tabeli. Što se Splita tiče, pokazala je ekipa sa Gripa sav svoj kvalitet i ofanzivni potencijal protiv Partizana kada su se crno-beli izvukli trojkom Nanelija u poslednjoj sekundi, ali su im Splićani ubacili čak 94 poena. Domaći retko postižu manje od 80 poena po meču. Poslednji put to nisu uradili još prošle godine u porazu od Mege. Što se Mornara tiče oni češće znaju da „omanu“, ali će se sigurno ovog puta igrati na koš više. U prvom međusobnom duelu ove sezone Barani su slavili i prešli stotku, bilo je 104:88 za Mornar.

15898 MZT Skopje – Igokea 1 (1.86)

Veliki derbi za opstanak u AdmiralBet ABA ligi igra se ovog vikenda u Skoplju. Ekipa MZT-a koju sa klupe predvodi srpski trener Dragan Nikolić poslednja je na tabeli sa samo četiri pobede u 21 utakmici dočekuju Igokeu koja ima dva trijumfa više. Klub iz Laktaša bio je u velikoj rezultatskoj krizi od dolaska Vladimira Jovanovića bivšeg trener Crvene zvezde. On je svoju prvu pobedu na klupi Igokee u AdmiralBet ABA ligi upisao tek u prošlom kolu protiv FMP-a i tako konačno „povukao ručnu“. Ipak, MZT je trenutno u naletu nakon dve pobede na domaćem parketu protiv Cedevita Olimpije i FMP-a. Očekujemo da će vezati i treću i tako učiniti još interesantnijom borbu za opstanak.

15900 Borac Cacak – Mega Ukupno poena 172.5 više (1.84)

Jedna od važnijih utakmica u sezoni je pred obe ekipe. Čačani imaju priliku da na domaćem parketu stignu do trijumfa koja bi mogao da im bude od krucijalnog značaja u borbi za opstanak. Borac je trenutno pretposlednji sa pet pobeda i nema puno prostora za popravni. Na drugoj strani Mega igra sjajno u poslednje vreme. Vezali su tri trijumfa u AdmiralBet ABA ligi i izbili na šesto mesto sa skorom 10-11, nova pobeda približila bi „roze“ tim na korak od plej-ofa. Poznato je kakvu košarku već godinama gaji Mega. To je tim koji ima najkraće napade u ligi, a sada su se raspucali Đurišić, Rori i saigrači. Na drugoj strani Borac igra slično. Mladi, energični igrači i dobri šuteri lična su karta Čačana. Očekujemo jednu veoma interesantnu utakmicu i „revolveraški“ obračun kraj Morave.

15587 Darussafaka – Bursaspor 2 (1.69)

U derbiju 21. kola turske Superlige sastaju se Darušafaka i Bursa. Domaći su šesti, a gosti peti na tabeli. Bursa ima skor od 13 pobeda i 7 poraza, dok je Darušafaka na skoru 9-11. Domaći su u lošoj formi, pobedili su na samo jednoj od poslednjih pet ligaških mečeva, i to tek nakon produžetaka protiv Petkima koji se bori za opstanak. Sa druge strane ekipa Dušana Alimpijevića igra toplo-hladno, a povratak najboljeg igrača iz prošle sezone američkog pleja Endrju Endrjuza trebalo bi da stabilizuje Bursu i donese joj novi kvalitet u završnici sezone. U prvom delu sezone finalista Evrokupa prošle godine bio je ubedljiv protiv Darušafake i kod kuće slavio sa ubedljivih +20 (91:71). Očekujemo da će se Alimpijević i njegovi momci radovati i na gostovanju.

15910  Panathinaikos – Olympiacos H2 4.5 (1.79)

Postoji davno ustanovljeno pravilo da u derbijima nema favorita, ali ovoga puta ne možemo da se složimo sa tom konstatacijom. Jesu oba atinska velikana evroligaške ekipe, zauzimaju liderske pozicije u šampionatu, ali je razlika između njih u ovom trenutku baš velika. Panatinaikos ove sezone igra daleko od očekivanog. Dejan Radonjić je počeo sezonu na klupi „zelenih“, zamenio ga je Hristos Serelis, ali su problemi ostali. Jednostavno PAO nema ekipu za velika dela, odavno su izgubili sve šanse za plasman u Top 8 Evrolige. Sve suprotno važi za najvećeg rivala Olimpijakos koji igra sezonu iz snova. Crveno-beli iz Pireja predvođeni Sašom Vezenkovim lideri su Evrolige i igraju sjajno. Slavio je Olimpijakos u svim međusobnim utakmicama ove sezone, a bilo ih je ukupno četiri i svaki put sa dvocifrenom razlikom. Isto očekujemo i u petom derbiju.

13157 s.Oliver Wurzburg – Bayreuth H1 -8.5 (1.86)

Ukoliko pitate navijače Vurcburga ovo je utakmica koja mora da se pobedi. Domaći su trentuno deveti u Bundesligi Nemačke i nadaju se plasmanu u plej-of koji će izboriti prvi osam ekipa u ligaškom delu sezone. Vurcburg je na skoru 11-12 i ima pobedu manje od osmoplasiranog Bamberga. Sa druge strane Bejrut je već otpisan od svih. Gosti su ubedljivo poslednji sa samo tri pobede i 19 poraza i treba im čudo svih čuda da bi se izborili za opstanak. Bejrut nije pobedio još od kraja prošle godine kada su na svom parketu bili bolji od Bamberga. Od tada su u seriji od 10 poraza. Vurcburg je lako rešio u svoju korist prvi ovosezonski okršaj ovih timova, a isto bi moralo da bude i ovog puta.

15580 Merekezefendi – Konyaspor H1 -3.5 (1.91)

Kada bacite pogled na tabelu šampionata Turske sve vam je jasno kada je u pitanju ovaj meč. Domaći su na sedmoj poziciji sa skorom 9-11 i nadaju se plasmanu u plej-of, dok je Konjaspor poslednji sa šest pobeda i 14 neuspeha i grčevito će se boriti za opstanak u ligi. Dok Merekezefendi igra promenljivo, to se ne može reći za njihvog rivala. Naime, Konja samo gubi. Gosti su poslednji put slavili još početkom godine, a onda ušli u „crnu“ seriju poraza. Teško da će se nešto promeniti i sada. Kec je sigurica, a i pobeda od četiri ili više poena razlike domaćina ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

HOKEJ

36330 Bolzano – Liwest Linz 1 (1.46)

Očekivalo se da će najbolja ekipa u ligaškom delu Austrijskog šampionata u hokeju na ledu, italijnaski Bolcano, lako izaći na kraj se Lincom u četvrtfinalnoj seriji plej-of, ali to nije slučaj. Nakon četiri odigrane utakmice rezultat je 2:2. Vodio je Linca sa 2:1, ali je Bolcano pokazao moć u poslednjoj utakmici i slavio u gostima sa ubedljivih 5:1. Kao da su Italijani shvatili da više nema šale i da moraju da ubace u veću brzinu. Jasno je da je Bolcano kvalitetniji rival, a trijumf u prošloj utakmici i povratak prednosti domaćeg leda mogli bi da budu prekretnica. Očekujemo novi trijumf Bolcana koji bi tako došao na samo pobedu od polufinala.

36429 Pardubice – Olomouc H1 -1.5 (1.72)

Počinju četvrtfinalne serije u plej-ofu šampionata Češke u hokeju na ledu. Olomouc je u prvoj rundi doigravanja sa 3:1 u pobedama eliminisao Karlove Vari i izborio susret sa najboljom ekipom ligaškog dela Pardubicama koje su bile slobodne na startu doigravanja. Jasno je da su domaći favoriti u ovoj seriji, pokazali su najviše u ligi i sada kreću po trofej. Pardubice su slavile u tri od četiri međusobna duela u ovoj sezoni. Imaće veliki motiv da na pravi način krenu na put ka tituli, a Olomouc će se malo šta pitati.

ODBOJKA

45578 Jastrzebski – Belchatow Tačan rezultat 3:0 (2.60)

Protutnjao je poljski Jastržebski do polufinala odbojkaške Lige šampiona sa dve maksimalne pobede protiv nemačkog Fridrihshafena. Sada je pred domaćinom novi zadatak u nacionalnom šampionatu, a protivnik Belhatov koji se nalazi na sredini tabele. Domaći su trenutno drugi sa skorom 19-7, dok su gosti deseti i imaju 10 pobeda i 17 poraza. Jastržebski je veliki favorit na ovom meču, a poslednji meč na svom parketu protiv Belhatova dobio je sa 3:0. Isti scenario očekujemo i ovoga puta

 

 

 

 

 

Ne propustite