Tip izlog - Barsa gazi "albatrose", čeka se odgovor Partizana!

Autor: Ivan Cvetković
petak 09.02.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Ove košarkaške tipove smo pripremili za vas.

Povezane vesti

11231 Panathinaikos – Fenerbahce H1 -3.5 (1.85)

Pre početka sezone postojao je veliki broj skeptika kada je u pitanju sezona Panatinaikosa. Mnogi su odmahivali glavom kada su se „zeleni“ spominjali kao kandidat za Fajnal-for, jer je sklopljen potpuno novi tim sa novim trenerom Erginom Atamanom. Ipak, uspeo je dvostruki prvak Evrope sa Efesom da sklopi kockice i „zeleni“ hitaju ka Berlinu. PAO je četvrti na tabeli sa skorom 15-10 i nada se direktnom plasmanu u plej-of. Isti skor ima i Fener koji je dve pozicije niže, a Šarunas Jasikevičijus radi odličan posao na klupi velikana iz Istanbula. U „OAKA areni“ pitaće se domaćin koji ove godine nije izgubio u Evroligi na svom parketu, dok je Fener tek 11. ekipa kada se gledaju samo gostovanja. Fener je u prvom delu sezone odbranio Istanbul, ali je sada PAO mnogo drugačiji tim i favorit da stigne do novog trijumfa na svom parketu.

11232 Barcelona – Alba Berlin H1 -13.5 (1.87)

Svu svoju snagu Barsa je pokazala u „Štark areni“ protiv Crvene zvezde u prošlom kolu Evrolige. Iako je šampionu Srbije pobeda bila neophodna kako bi zadržala realne šanse da se plasira u plej-in „blaugrana“ je predvođena nikada raspoloženijim Dariom Brizuelom rutinski došla do trijumfa na jednom od najtrežih gostovanja u Evropi i potvrdila da je tim za Fajnal-for. Katalonci će biti još jači povratkom u klub legendarnog Rikija Rubija, a „albatrosi“ samo usputna stanica na putu prema velikim dometima ove sezone. Alba je poslednja na tabeli Evrolige sa samo pet pobeda u 20 kola. Ono što je zanimljivo, jednu od njih je upravo ostvarila protiv Barse u Berlinu. Eto još jednom dodatnog motiva za Katalonce da deklasiraju narednog rivala.

11233 Virtus Bologna – Monaco 2 (1.85)

U derbiju 26. kola Evrolige u Bolonji sastaju se Virtus i Monako. Dve ekipe koje konkurišu za direktan plasman u plej-of pokazale su izvanredan kvalitet ove sezone. Virtus je najprijatnije iznenađenje Evrolige, trentuno je na trećem mestu sa skorom 16-9. dok je Monako dve pozicije slabiji i ima jedan trijumf manje. Ipak, Italijani su u blagom padu forme, imaju tri poraza u poslednjih pet kola, ali su nekako posle preokreta sačuvali domaći teren u duelu sa Partizanu. Na drugoj strani tim Saše Obradovića predvođen Majkom Džejmsom igra u velikom naletu i ima četiri uzastopne evroligaške pobede. Zbog toga veće šanse dajemo gostima.

14003 Igokea – Partizan H2 11.5 (1.91)

Da je neko pre početka sezone rekao da će aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige Partizan posle 19 odigranih utakmica imati čak šest poraza verovatno bi se većina košarkaških stručnjaka samo nasmejala. Ipak, crno-beli u regionalnom takmičenju igraju ispod svog nivoa i trenutno su treći na tabeli. Poslednji u nizu potpuno neočekivanih poraza evroligaš je doživeo u „Areni“ protiv Splita, te u Laktašima mora da pokaže reakciju. Dodatni motiv crno-belima jeste poraz od Igokee u prvom delu sezone, pa bi u igračima Partizana morao da proradi inat kako bi se iskupili vernim navijačima. Na drugoj strani Igokea je posle fantastičnog početka sezone sada u padu forme, trenutno je na šestoj poziciji sa skorom 11-8 i tri poraza u poslednjih pet kola. U timu više nema najboljeg igrača Stefana Mudija, a Vladimir Jovanović ima skroman sastav u odnosu na kolegu Željka Obradovića. Zbog svega toga očekujemo ubedljiv trijumf šampiona.

14002 Split – Buducnost H1 3.5 (1.98)

U najboljem mogućem trenutku za oba rivala dolazi utakmica u Splitu. Domaćin je u prošlom kolu posle 27 godina savladao veliki Partizan u „Štark areni“, dok je Budućnost u svojoj „Morači“ deklasirala i potpuno nadigrala „večitog“ rivala crno-belih Crvenu zvezdu. Pored toga, obe ekipe su u izvanrednoj formi. Splićani imaju četiri od pet uzastopnih trijumfa u AdmiralBet ABA ligi i trenutno su deveti sa skorom 9-10, ali će ako ovako nastave sigurno izboriti mesto u plej-ofu, dok Budućnost ne zna za poraz u regionalnom takmičenju još od 23. decembra prošle godine kada ih je savladao SC Derbi i nalazi se na drugoj poziciji sa svega pet poraza do sada. Dakle, biće ovo izuzetzno neizvesna utakmica na jednu loptu. Zbog domaćeg terena, malu prednost dajemo Splitu.

11542 Baskonia – Joventut Badalona H1 -5.5 (1.90)

Do kraja ligaškog dela španske ACB lige ostalo je još 13 kola, a Baskonija i Huventud su prvi ispod plej-of crte. Posebno je to dramatično za Baskijce, koji su i u Evroligi u borbi za doigravanje i žele da se u oba takmičenja dokopaju mesta među najboljima. Dolazak Huventuda prilika je za ekipu Duška Ivanovića da napravi važan korak ka ostvarenju cilja. Nesumnjivo je da evroligaš ima kvaltetniji sastav od učesnika Evrokupa, a olakšavajuća okolnost za domaćina jeste činjenica što će Huventud dočekati u nedelju, tri dana posle barem na papiru lakšeg ispita u Evroligi jer joj u goste dolazi slabašni Asvel. Markus Hauard, Čima Moneke, Vanja Marinković i drugovi trebalo bi da vežu dve pobede i sebe stave u dobru poziciju pred finiš sezone.

Ne propustite