Tip izlog - Nagoji neće biti lako!

Autor: Ivan Cvetković
petak 09.02.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Evo naših predloga.

Povezane vesti

HOKEJ

37842 Klagenfurt - Fehervar AV19 1 (1.88)

Runda broj 48 hokejaške lige Austrije donosi nam veliki derbi između Klagenfurta i Fehervara. Duel dve najbolje plasirane ekipe u šampionatu privući će veliku pažnju domaće publike koja će podržati svoj tim popunjenom Štathalom do poslednjeg mesta. Timove razdvaja osam bodova, posle regularnog dela sezone kreće i plejof u kojem su i Klagenfurt i Fehervar već viđeni. Mađari se nalaze u naletu, naređali su šest trijumfa i u sjajnom raspoloženju dočekuju gostovanje u kojem nemaju šta da izgube. Sa druge strane, Klagenfurt takođe retko gubi, pa ima veliku šansu da iskoristi prednost domaćeg terena   

37622 Karpat Oulu - JYP Jyvaskyla 1 (1.57)

Finski šampionat polako ulazi u uzbudljivu završnicu, a u petak će Karpat u Ouluu dočekati JYP. Tim iz Jivaskile se još uvek u teoriji nada plasmanu u plejof koji i nije toliko neostvariv, međutim teško gostovanje bi moglo da uspori takve ambicije. Posle niza katastrofalnih rezultata, Jivaskila je  povremeno počela i da pobeđuje, a umela je da iznenadi i u gostima. Sa druge strane, Karpat igra po sistemu “toplo-hladno”, ali tradicija ovih okršaja u poslednjih pet navrata ide u prilogu domaćinu koji nije poražen od Jivaskile u 2023. godini. Kvota možda jeste ne preterano atraktivna, ali deluje kao “sigurica”.

RUKOMET

44446 Balingen Weilstetten - Goppingen 2 (2.53)

Gepingen igra ispod očekivanja, nalazi se u lošoj formi i trenutno zauzima 10. poziciju u nemačkoj Bundesligi. Malo za klub takvog renomea kojem je mesto u vrhu nemačkog rukometa, međutim u ovom je trenutku prilično daleko od toga. Sa druge strane, Balingen je ubedljivo najlošija ekipa u dosadašnjem toku sezone, mada su na domaćem terenu uspevali da namuče i Flensburg. Imao je Balingen početak iz snova, dobio dve od prve tri utakmice u Bundesligi nakon čega se dogodio udar realnosti. Gepingenu je ovo idealna prilika da se pokrene s mrtve tačke.

ODBOJKA

45823 Nagoya - Toray Arrows H2 -15.5 (1.77)

Skoknuli smo malo i V lige, odbojkaškog šampionata Japana u kojem glavnu reč vodi ekipa kompanije Panasonik. Ipak, borba za drugu poziciju biće neizvesna do samog kraja regularnog dela sezone, nakon koje drugoplasirani tim ide direktno u polufinale plejofa. Pretendenti za ovo mestu Santori i Nagoja sa po 54 boda, dok iz prikrajka vrebaju i Tandersi. Nagoja će u svom gradu dočekati Toraj Arous, tim koji se grčevito bori za mesto u plejofu u koji ide šest od deset ekipa. Mnogi predviđaju ubedljivu pobedu domaćina, međutim Arousi su pokazali da umeju protiv Nagoje, pa vredi pokušati i hendikep.

Ne propustite