Tip izlog - Alborg, Tapara, Košice i Novi Beograd

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.04.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Izaberite najbolje tipove iz ostalih sportova.

Povezane vesti

HOKEJ

37019 Tappara – IFK Helsinki 1 (1.59)

Hokejaši Tapare uverljivo su osvojili prvo mesto u ligaškom delu šampionata Finske, a zatim opravdali ulogu favorita u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa i sa maksimalnih 4:0 u pobedama izbacili Koko. Sada im je posao teži, jer je protivnik nezgodni Helsinki koji je u četvrtfinalu iznenadio Luko. Posle prva dva meča u glavnom gradu Finske obe ekipe rezultat u seriji je 1:1, a u naredne dve utakmice domaćin će biti Tapara koja to mora da iskoristi. Domaći su na svom ledu sjajni, a prošli međusobni duel čiji su bili domaćini dobili su sa ubedljivih 8:2. Verujemo u kvalitet Tapare i njene šampionske ambicije. Helsinki se neće obrukati, ali ni iznenaditi favorita.

37101 Munchen – Grizzly Wolfsburg H1 -1.5 (1.68)

Samo jedno je u glavi hokejaša Minhena – stići do titule šampiona Nemačke. Prvu prepreku u plej-ofu Bremerhaven najbolji tim u ligaškom delu sezone preskočio je sa 4:2, a u polufinalu na red su došli Grzliji koji su posle velike drame i sedam utakmica bili bolji od Straubinga. Posle prva dva meča u seriji rezultat je po malo neočekivan – 1:1. Obe ekipe sačuvale su domaći led, a Minhen posle pet pobeda nad Grzlijima osetio gorčinu poraza. Domaći sada imaju još veći motiv da „zgaze“ protivnika i oprvdaju ulogu favorita u trećoj utakmici. Očekujemo siguran kec, a verujemo da će doći i sa hendikepom.

36997 Michalovce – Kosice 2 (2.27)

Posle uvodna dva meča polufinalne serije hokejaške lige Slovačke Košice su opravdale ulogu favorita i vode protiv Mihalovca sa 2:0. Najbolji tim „regularnog“ dela šampiona oba meča kod  kuće rešio je u svoju korist sa dva gola razlike i tako potvrdio da je bolji od protivnika. Košice su u seriji od pet uzastopnih pobeda protiv Mihalovca i teško da domaći mogu pronaći rešenje za njih. Mihalovce je u plej-of ušao sa osme pozicije, Košice sa prve, dakle u potpunosti je jasno ko je favorit. Ostaje da se vidi da li domaći led može da donese nešto specijalno Mihalovcu, ako magija izostane, dvojka je sigurna.

RUKOMET

42622 Aalborg – Kolding 1 (1.43)

Imao je danski šampion Danske Olborg velike ambicije u Ligi šampiona, ali je eliminisan u osmini finala od najvećeg rivala u domovini GOG-a. Olborg su brojne povrede verovatno koštale četvrtfinala, te sada preostaje borba za domaću titulu. Trenutno dele lidersko mesto u šampionatu sa GOG-om i bila bi prava katastrofa da im ova ekipa „otme“ i titulu. Priliku da se vrati na pobednički kolosek domaćin će imati protiv Koldinga koji je trenutno na petom mestu i važi za jednu od boljih timova u Danskoj. Ipak, razlika između učesnika Lige šampiona i ostatka lige u zemlji trostrukog prvaka sveta je velika i retko kada neko uspe da iznenadi. Upravo je to Kolding učinio pobedom u prvom delu sezone protiv Olborga i zbog toga će favorit imati dodatan motiv u ovom meču. Pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje, jer u slučaju drugačijeg ishoda problemi za šampiona bi mogli da postanu baš, baš veliki, a to nekadašnji finalista Lige šampiona neće dozvoliti.

VATERPOLO

Brescia – Novi Beograd 2 (3.50)

Proteklih dana glavna tema u svetu vaterpola je izbacivanje iz tima Novog Beograda proslavljenog srpskog reprezentativca Dušana Mandića. Odluka trenera Živka Gocića izazvala je burne reakcije, a ostaje da se vidi kako će ona uticati na ekipu koja ima najviše ambicije ove sezone. Novi Beograd je trenutno na deobi liderskog mesta u grupi B Lige šampiona zajedno sa narednim rivalom italijanskom Brešom. Derbi u Italiji dolazi u delikatnom momentu za srpskog predstavnika, a pobeda u Breši vratila bi pozitivnu atmosferu u i oko kluba. Do nje će biti izuzetno teško doći, ali je Novi Beograd u prvom delu sezone pokazao da je bolji i slavio kod kuće sa 11:9. Sada su Italijani favoriti , ali gosti su vicešampioni Evrope i njihov trijumf ne bi bio iznenađenje, i bez Mandića u sastavu radi se o jednom od najboljih timova u Ligi šampiona i favoritu za pehar.

Ne propustite