Tip izlog - Amerika "prevelika" za Crnu Goru, Letonija možda iznenadi prvaka sveta!

Autor: Lazar Nikolić
petak 01.09.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Nemci će ponovo dominirati.

Povezane vesti

19627 Germany – Georgia H1 -19.5 (2.34)

Nemačka je na nas ostavila možda i najbolji utisak od starta Mundobasketa. „Panceri“ su osvojili prvo mesto u preliminarnoj  grupi ispred Australije, Finske i domaćina Japana, a sada ih u borbi za četvrtfinale očekuju dueli sa Gruzijom i Slovenijom. Nema sumnje da su Nemci veliki favorit protiv Gruzijaca. Najbolji su po procentu šuta za dva poena od čak 71 odsto. Prva zvezda i kapiten tima Denis Šruder igra fenomenalno, a ima veliku podršku od saigrača, koji su takođe na visini zadatka. Gruzija ima dobre centre Šengeliju i Bitadzea, ali će ih Nemci „uništiti“ spolja. Verujemo u trijumf Nemačke sa preko 20 poena razlike. Tolika je realno razlika u klasi.

19541 USA – Montenegro Domaćin ukupno poena 105. 5 više (2.18)

Biće petak veliki dan u istoriji crnogorske košarke, jer će se po prvi put njihov nacionalni tim nameriti na Sjedinjene Američke Države u novoformiranoj grupi J Mundobasketa. Crnogorci su šanse za plasman u četvrtfinae praktično izgubili ubedljivim porazom od Litvanije u prvoj grupi, a protiv Amerikanaca nema vađenja. Igra sjajno SAD na Mundobasketu. U timu selektora Stiva Kera nema ogromnih zvezda, ali sve deluje odlično skockano. Amerika je u početnoj fazi imala prosek od 106 poena na meču, a ne vidimo kako će im Crnogorci pokvariti ovaj učinak.

19553 Spain – Latvia H2 - 9.5 (2.12)

Dominantno je branilac svetske titule Španija započela odbranu tronu. „Crvena furija“ furiozno je prošla kroz grupu G sa tri uverljive pobede protiv Obale Slonovače, Brazila i Irana, a Letonija će biti najteži ispit za Špance od starta takmičenja. Gotovo svi su očekivali Francusku umesto Letonije u novoformiranoj grupi, ali su hrabri Letonci poslali velikog favorita u razigravanje od 17. do 32. mesta. I pred ovaj meč uloga apsolutnog favorita pripada Špancima, ali mi nećemo tako lako otpisati Davisa Bertansa i drugove. Mogla bi Letonija malo da zakomplikuje život Špancima. Mislimo da neće izgubiti dvocifrenom razlikom.

19630 Dominican Republic – Puerto Rico Ukupno poena 174.5 više (2.28)

Pokazala je Dominikanska Republika da je najbolja ekipa u grupi A, a sada bi pobedom protiv Portorika, uz trijumf Srbije nad Italijom, izborila plasman u četvrtinale, što bi bio najveći uspeh u istoriji tamošnje košarke. Portoriko je završio iza Srbije u grupi B i prošao dalje, a ova ekipa ostavila je sasvim dobar utisak. Posebnos u Portorikanci dobri u napadu, te očekujemo da će napraviti problem rivalu barem na tom delu terena. Što se Dominikanaca tiče, oni su svojim redovima imaju sjajne šutere, a predvodi ih jedini centar pobednik takmičenja u šutu za tri poena u NBA ligi Karl-Entoni Tauns. Dakle, poeni su zagarantovani.

19631 Lithuania – Greece H1 – 9.5 (2.20)

Sjajno Litvanija igra na ovom Mundobasketu. Ostvarili su Litvanci sve tri pobede u grupi D, i to sa preko 20 razlike u svakom meču. Očekivao se veliki derbi između Litvanije i Crne Gore, ali su Litvanci pokazali da su u ovom trenutku klasa za naše komšije i puni samopouzdanje ulaze u duel protiv Crne Gore u kojem im pobeda garantuje mesto u četvrtfinalu. Grčka je bila blizu eliminacije već u prvoj faz takmičenja. Gubili su Grci u jednom trenutku sa 15 razlike u odlučujućoj utakmici za prolaz dalje protiv Novog Zelanda, ali su Papapetru i Larencakis spasili ekipu selektora Dimitrisa Itudisa. Ipak, Grci uprkos prolazu dalje nisu ostavili dobar utisak, pa im ne dajemo puno šansi protiv Litvanije. Izgubiće dvocifrenom razlikom.

19626 Canada – Brazil Domaćin ukupno poena 100.5 (2.13)

Kanada deluje najmoćnije u dosadašnjem toku Mundobasket. Postigli su Kanađani neverovatnih 108 poena u proseku protiv Francuske, Libana i Letonije. Razigrani su i prepuni samopuzdanja pred nastavak šampionata. Protivnik u prvom meču novoformirane grupe L biće im Brazil, koji je pretrpeo težak udarac povredom Raula Neta, pa je sve palo na leđa novog Zvezdinog pojačanja Jaga Mateusa. Odveo je Jago Brazilce u drugu fazu sjajnom partijom protiv Obale Slonovače, ali će protiv fizički dominantnih Kanađana omaleni plejmejker teško doći do izražaja. Nemaju „karioke“ dovoljno fizički moćne igrače da pariraju Kanadi, a  na sve to favorit je baš raspucan. Zato smo sigurni da će preći „stotku“.

Ne propustite