Tip izlog - Barsa će protutnjati kroz Milano?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.04.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Šta očekujemo od ostalih sportova u svetu klađenja?

Povezane vesti

KOŠARKA

17122 Panathinaikos – Alba Berlin Ukupno poena 162.5 manje (1.91)

U derbiju začelja Evrolige u Atini sastaju se Panatinaikos i Alba. Meč 33. kola nema veliki rezultatski značaj za obe ekipe, jer su odavno prestale da se nadaju plasmanu u Top 8. Forma domaćina je u usponu otkakako je na klupu „zelenih“ seo Hristos Serelis. PAO je trijumfovao na tri od pet poslednjih evroligaških utakmica i nalazi se na 16. mestu sa skorom 11-21, dok je Alba poziciju niže i ima dva trijumfa manje. PAO u poslednje vreme igra dobru odbranu i uglavnom uspeva da limitira protivnike na manje od 80 poena, dok je Albi i manji broj poena dovoljan za pobede, barem u šampionatu Nemačke. Ne očekujemo spektakl u Atini, već utakmicu na manji broj poena, jer PAO tako dolazi do pobeda, a „zeleni“ su favoriti ovde. Alba „živi“ od šuta, ali je on izdao u drugom delu sezone, te se sve više i „albatrosi“ fokusiraju na svoj koš.

17177 Armani Milano – Barcelona H2 5.5 (1.89)

Igrao je Armani u sjajnoj formi u februaru i prvoj polovini marta. Vezali su „manekeni“ čak šest evroligaških pobeda i ponovo počeli da se nadaju plasmanu u Top 8, ali je tu seriju trijumfa prekinuo Real, a poraz od Efesa pre dva kola označio je kraj nadanja za italijanski klub. Armani je u prošlom kolu Evrolige izgubio od Makabija, trenutno se ekipa Eitorea Mesine nalazi u seriji od četiri uzastopna neuspeha u svim takmičenjima. Kao da je zavladala depresija u Milanu, a Barselona može samo dodatno da je produbi. „Blaugrana“ igra sjajno, tim Šarunasa Jasikevičijusa vezao je devet uzastopnih pobeda i trenutno je na drugom mestu Evrolige sa pobedom manje u odnosu na Olimpijakos i nadom da ga do kraja „regularnog“ dela prestigne. Gosti su u naletu, domaći u „bunaru“, dvojka je sigurna, a ne bi trebalo ni da bude tesno.

19855 Kk Cacak 94 – OKK Novi Pazar H2 -4.5 (1.90)

U jednoj od nazanimljivih utakmica 29. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije sastaju se Čačak 94 i OKK Novi Pazar. Ovaj meč nema preteran rezultatski značaj za Čačak koji je već obezbedio opstanak, dok bi pobeda Pazarcima značila kraj svih briga. Zbog toga bi motiv trebalo da bude na strani gostiju koji po svaku cenu žele da ostanu u eliti naredne sezone. Očekujemo veliku borbu u Čačku, a Pazar bi mogao da iskoristi to što domaćima ovaj meč nije biti li ne biti. Neizvesnost je sigurna, a možete da probate i sa čistom dvojkom.

19872 Roanne – JL Bourg Ukupno poena 174.5 više (1.87)

U meču 28. kola šampionata Francuske Roan će ugostiti Burg. Domaći su trenutno na osmoj poziciji, poslednjoj koja vodi u plej-of, dok je Burg dve pozicije ispred. Burg je bio uspešan u grupnoj fazi Evrokupa i sa pete pozicije u grupi A plasirao se u Top 16, a sasvim dbro „gura“ i u domaćem šampionatu. Isto se može reći i Roan koji je prijatno iznenađenje i kandidat za doigravanje. Obe ekipe su u promenljivoj ligaškoj formi, tako da ne bismo prognozirali pobednika, ali su tu poeni. Roan je u poslednje tri utakmice dva puta prebacio „stotku“, dok Burg igra na manji broj poena. Ipak, u međusobnim utakmicama igra se po pravilima Roana. Tako su u prethodnom meču obe ekipe prešle 100 poena, a Roan slavio sa 102:100, sada ne mora da se ide preko 200 poena, ali očekujemo više od 174.5.

10900 Nymburk – Kolin H1 -14.5 (1.90)

Kada se pomene klupska košarka u Češkoj prva asocijacija je Nimburk koji je svojevremeno nastupao i u AdmiralBet ABA ligi. Jasan je cilj domaćina, nova šampionska titula, a trenutno su lideri na tabeli sa pobedom više od prvog pratioca Brna. Kolin se „ušunjao“ u ligu za prvaka, a gosti su trenutno u pretposlednji u njoj i ne bi smeli da predstavljaju problem apsolutnom favoritu, iako su ga pobedili u prethodna tri meča, ali tada Nimburk nije igrao u najjačem sastavu, što ovoga puta neće biti slučaj. Očekujemo da domaći vrate Kolinu sa kamatom i stignu do ubedljive pobede.

11081 Cluj Napoca – Csm Oradea 1 (1.60)

Završio je Kluž učešće u Evrokupu i sada sav fokus može da preusmeri na domaći šampionat u kojem je favorit za titulu. Pred domaćima je najteži mogući rival, lider prvenstva Oradea koja ima dve pobede više i imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu. Na Klužu je da pobedom u međusobnoj utakmici pošalje poruku pred završne borbe. Oradea bi mogla malo i da „spusti gas“ i krene sa pripremama za plej-of, a Kluž iskoristi domaći teren.

HOKEJ

37258 Herning Blue Fox – Esbjerg 1 (1.63)

Vreme je da „plave lisice“ iz Herninga završe posao. Druga ekipa ligaškog dela šampionata Danske u hokeju ima prednost od 3:1 u polufinalnoj seriji protiv Esbjerga i nedostaje joj još jedan trijumf za plasman u finale i konačni obračun sa Olborgom. Domaći su pokazali ko je gazda u duelima protiv Esbjerga. Sve je počelo „desetkom“ u prvoj utakmici i trijumfom od 10:5, zatim su „plave lisice“ slavile sa 5:4, da bi Esbjerg jedinu pobedu ostvario u trećoj utakmici sa 2:1, ali je Herning u poslednjem duelu ponovo bio ubedljiv i slavio sa 3:0. Čini se da će serija biti gotovo u petom meču i da će Herning dokazati svoju klasu u odnosu na protivnika, a imaće i podršku svojih navijača.

37015 Avangard Omsk – Bars Kazan Ukupno golova 4.5 manje (1.67)

Sjajnu i izuzetno neizvesnu seriju polufinala ruskog KHL-a gledamo u okršaju između Avangarda i Barsa. Trenutno ekipa iz Kazanja vodi sa 2:1 u pobedama, a serija se preselila u Omsk, a domaći se nadaju izjednačenju. Sve tri utakmica u seriji završene su identičnim rezultatom 3:2, a dva puta se do njega došlo nakon produžetaka. Ekipe su potpuno izjednačene, sjajno organizovane i defanzivno čvrste, tako da detalji odlučuju. Prognozirati pobednika preteško je, ali probaćemo sa golovima. Očekujemo još jednu „tešku“ utakmicu, realni su i produžeci, a goleade sigurno neće biti.

RUKOMET

42174 Creteil – Toulouse H2 2.5 (1.98)

Igrao je Tuluz sjajno u većem delu šampionata Francuske, ali je ekipa posustala u poslednjih nekoliko utakmica. Tuluz je bez trijumfa već četiri uzastopna kola u kojima je upisao po dva remija i dva poraza. Priliku da se vrati na pravi put imaće ovog vikenda na gostovanju Kreteju koji se čini kao idealan protivnik za prekid loše forme. Domaći su 12. na tabeli sa 14 bodova, duplo slabije plasirani od Tuluza, ali sa vrlo dobrim izgledima da opstanu u ligi iz koje ispadaju dve najslabije od 16 ekipa. Kretej takođe nije u dobroj formi, ima samo jedan trijumf u poslednjih pet kola, ali domaći ove sezone nikada i nisu bili u formi. U prvom međusobnom duelu Tuluz je kod kuće slavio sa 39:31, očekujemo da će se „razgoropaditi“ i ovog puta.

42584 Kiel – SC Magdeburg 1 (1.72)

Veliki derbi nemačkog rukometa očekuje nas u 25. kolu Bundeslige. Dva najveće tima u zemlji sastaće se u meču koji može da u mnogome odluči pitanje šampiona. Kil je trenutno lider Bundeslige sa 40 bodova, bod manje ima Berlin, a četiri poena zaostatka aktuelni prvak Magdeburg. Pobeda Kila definitivno bi izbacila Magdeburg iz šampionske trke, a domaćina približila tronu. Obe ekipe igraju fantastično, plasirale su se u četvrtfinale Lige šampiona, a u svojim redovima imaju igrače svetske klase. Ono što može da napravi razliku je bolja forma Kila, što je najtrofejniji tim u Nemačkoj potvrdio ubedljivom pobedom protiv prvog pratioca Berlina 36:29 u poslednjoj domaćoj utakmici. Magdeburg je u prethodnom kolu kiksnuo i remizirao na gostovanju Melsungenu. Naš predlog je „kec“ i kraj šampionskih snova za goste.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak