Tip izlog - Barsa runitira Bajern

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.10.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Raznovrsna ponuda.

Povezane vesti

Košarka

12244 Barcelona – Bayern Munich H1 -9.5 (1.97)

Šampion Španije je izvanredno započeo novu sezonu. U prva tri kola Barsa je redom pobeđivala Efes kod kuće, pa Olimpijakos i Partizan na teškim gostovanjima i već sada je svima stavila do znanja da će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman na fajnal-for. Novi trener Rođer Grimau koji je nasledio Šarunasa Jasikevičijusa odlično vodi ekipu, iako mu je u trenerskoj karijeri ovo prvo evroligaško iskustvo. Plejmejker Laprovitola je briljirao i protiv Olimpijakosa, i protiv Partizana, šut ga sjajno služi od početka sezone, ali Grimau na raspolaganju ima još dosta vrhunskih igrača od kojih svako može da preuzme lidersku ulogu na terenu. S druge strane, i Bajern pod vođstvom Pabla Lasa izgleda znatno bolje nego prošle sezone. Upisali su dve pobede u prva tri kola, a ako je trijumf nad Albom bio očekivan, prijatno iznenađenje je pobeda nad Baskonijom u Vitoriji. Pablo Laso je u Španiji na domaćem terenu, nema tajni za njega ni kada je Barselona u pitanju, pa očekujemo dobar otpor Bajerna, ali ne i rezultatsko iznenađenje. Barsa je ipak kvalitetnija.

Američki fudbal

50401 Indianapolis Colts - Cleveland Browns Ukupno manje od 40.5 (1.85)

Susret ekipa koje su u promenljivoj formi od početka sezone, ali i jedni i drugi imaju po tri pobede u do sada odigranih pet (Klivlend) ili šest (Indijanapolis) utakmica. U prethodne dve sezone ih nije bilo u plej-ofu, pa će u tekućoj pokušati da naprave iskorak i za sada im solidno ide. Koltsi su, međutim, posle dobrog starta sezone odigrali loš meč proteklog vikenda protiv Džeksonvila, uz previše propusta u odbrani i bez raznovrsnosti u napadu, pa je posledica bio ubedljiv poraz rezultatom 37:20. S druge strane, Klivlend Braunsi su osokoljeni pobedom nad do tada neporaženim San Francisko Fortinajnersima. Doduše, San Francisko je imao dosta problema sa povredama, ali to ne umanjuje uspeh Klivlenda koji je potvrdio da u ovom trenutku ima najbolju odbranu u ligi, pa ni u Indijanapolisu ne očekujemo veliki broj poena.

50402 Philadelphia Eagles - Miami Dolphins 2 (2.10)

I jedni i drugi su odlično započeli sezonu i trenutno imaju po pet pobeda i samo po jedan poraz. Filadelfija je pokvarila utisak proteklog vikenda, kada je loše odigrala protiv Njujork Džetsa i pretrpela taj prvi poraz. Džejlen Hurts nije imao svoj dan, pravio je neuobičajeno mnogo grešaka, a na to su se nadovezali i problemi sa povredama, pa je neizvestan nastup, pre svih, Lejna Džonsona. Majami Dolfinsi u mnogo boljem raspoloženju dočekuju ovaj meč, posle ubedljivog trijumfa nad Karolina Pantersima, kada su vezali čak 35 uzastopnih poena i na kraju trijumfovali sa 42:21. Briljirao je Rahim Mostert koji je vodeći u ligi po broju tačdaunova – ima ih ukupno 11. U prethodnom međusobnom susretu sa Filadedlfijom, Dolfinsi su prošle godine slavili sa ubedljivih 48:10, pa im i ovoga puta dajemo prednost. 

Rukomet

41226 Debreceni VSC W - Buducnost W Tim1 1-5 (2.44)

U prva četiri kola Lige šampiona, Budućnost je pretrpela tri poraza, od toga su dva bila katastrofalna, na gostovanjima Odenzeu i Đeru. Poraz od Đera je najteži u istoriji kluba, bilo je 37:19 za mađarsku ekipu u prošlom kolu, ali Podgoričanke pokušavaju da zadrže optimizam. 

''Mislim da je lepa budućnost pred nama, samo moramo da identifikujemo probleme i da ih rešimo. Možemo da budemo mnogo bolje i igramo znatno uzbudljivije utakmice'', izjavila je rukometašica Budunosti Noemi Hafra posle meča sa Đerom. Prvu priliku da to i potvrde imaće protiv još jednog mađarskog predstavnika, ekipe Debrecina koja se nalazi u seriji od tri uzastopna poraza. Domaći tim je ipak favorit, ali za razliku od dva prethodna debakla na gostovanjima, sada očekujemo mnogo jači otpor Podgoričanki i neizvesniju borbu.

41167 RK Krim Mercator W - Vipers Kristiansand W 1 (2.75)

Ako za ekipu ljubljanskog Krima postoji neki tradicionalno neugodan protivnik, onda je to svakako norveški Kristijanstad. Od poslednjih deset međusobnih duela, Kristijanstad je dobio svih deset i imajući to u vidu, ne bi trebalo da bude dileme ko je favorit u ovom susretu. Ali, ove sezone Krim je odlično startovao u Ligi šampiona, dobio je tri meča u prva četiri kola, dok Norvežanke imaju polovičan učinak – po dve pobede i poraza. Čini se da je sada prilika da se ova neugodna tradicija za Ljubljančanke možda prekine, pogotovo što će sada uz dobru formu imati i prednost domaćeg terena. Krim je ove sezone na svom terenu već skinuo jedan veliki skalp, i to danskom Esbjergu, što je razlog više da uprkos tradiciji verujemo u njihov novi uspeh.

41168 Metz W - CS Rapid CFR Bucuresti W 1&više od 60.5 (2.04)

Još jedan meč iz Grupe B Lige šampiona za žene, francuski Mec će u nedelju dočekati ekipu rumunskog Rapida iz Bukurešta. Ovde ne bi trebalo da bude dileme oko pobednika. Mec je od početka sezone dominantan u Francuskoj, gde ima stopostotan učinak, svih sedam pobeda, a u Ligi šampiona je ostvario dve pobede i dva poraza. Ta dva poraza je pretrpeo posle velikih borbi sa odličnim ekipama Herning Ikasta i Esbjerga, ali je Rapid ipak nešto skromnijeg kvaliteta. Mec je u Ligi šampiona ubedljivo najefikasniji tim sa 143 postignuta gola u prva četiri kola, pa uz pobedu domaćina očekujemo i još jedan efikasan meč.

41546 Hannover Burgdorf - Leipzig 1 (1.77)

Selimo se sada kod nemačkih bundesligaša. Posle odličnog starta sezone i tri pobede u prva četiri kola, Hanover je u narednih pet mečeva osvojio samo jedan bod. Doduše, imao je i težak raspored, sastajao se sa vodećim ekipama Fuhsea, Melsungena i Magdeburga, ali je imao i veliki kiks protiv poslednjeplasiranog Veclara od koga je poražen na svom terenu. Što se tiče Lajpciga, on ima bod manje na sredini tabele, a u prošlom kolu savladao je slavni Kil koji u poslednje vreme nije u formi. Hanover je prošle sezone oba puta bio bolji od Lajpciga, pa s obzirom i na prednost domaćeg terena, ovaj meč vidimo kao priliku da Hanover konačno izađe iz rezultatske krize.

Hokej

30710 Pardubice - Trinec 1&manje od 5.5 (3.20)

Biće ovo derbi 12. kola češke Ekstralige, duel trenutno prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe. Predvođene odličnim Lukasom Radilom, koji je od početka sezone u šampionatu Češke postigao devet golova, Pardubice su samo dva puta poražene u prethodnih 11 kola, i to oba puta u penal-serijama. Trinec ima 12 bodova manje na četvrtom mestu, ali je u poslednje vreme u usponu forme, vezao je tri uzastopna trijumfa. Martin Ružička se najviše ističe u njihovom timu, upisao je do sada po šest golova i asistencija. Ipak, jasno je ko je favorit u ovom meču, s tim da očekujemo ''tvrđu'' borbu, bez mnogo golova.


30120 Zvolen - Nove Zamky Ukupno golova više od 5.5 (1.85)

U slovačkoj Ekstraligi igra se 11. kolo, a derbi meč odigraće vodeći Zvolen i trećeplasirani Nove Zamki koji ima samo bod manje. Lider na tabeli i aktuelni vicešampion se u poslednje vreme prilično muči, a u prošlom kolu je neočekivano poražen na penale na gostovanju Popradu. Nove Zamki su u proteklih pet kola upisali četiri pobede, pa su sada došli u priliku da eventualnim trijumfom zasednu na vrh tabele, što će im biti dodatni motiv u ovom meču. Zanimljivo je da je u prethodnih pet duela ovih ekipa postizano po šest ili sedam golova, pre toga još i više, pa što se nas tiče, neka se ta tradicija nastavi i to će ovoga puta biti naš izbor.

Ne propustite