Tip izlog - Baskonijin zicer za društvo velikih, "rovovska bitka" u Valensiji!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 06.02.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Šest parova kao predlozi, dva iz AdmiralBet ABA lige.

Povezane vesti

12809 Krka – Studentski centar H1 3.5 (1.91)

Polako ističe vreme Krki. Ekipa iz Novog mesta koja se ove sezone vratila u AdmiralBet ABA ligu iz AdmiralBet ABA 2 lige moraće da krene sa pobedama u finišu sezone kako bi izborila opstanak. Slovenci su trenutno pretposlednji sa samo trijumfom više u odnosu na poslednji Mornar, dok im Cibona koja je na sigurnom beži dva trijumfa. Priliku da popravi skor Krka će imati protiv „studenata“ koji igraju promenljivo u ovoj sezoni, ali su trenutno u jako lošoj formi i imaju samo jedan trijumf u poslednjih pet mečeva. Zbog toga Krka ne sme da propusti ovu šansu, iako je Studentski centar u prvom delu sezone slavio kod kuće sa 84:70, u dvorani „Leon Štukelj“ košarka postaje drugačiji sport, onaj kakav više odgovara domaćinu.

12810 Zadar – Mega H1 -5.5 (1.98)

Zadar je jedan od najkošarkaškijih gradova u bivšoj Jugoslaviji, a dvorana „Krešimir Ćosić“ već godinama važi za jedno od onih sa najboljom atmosferom u njoj. Tu atmosferu prati i klub koji na čelu sa trenerom Danijelom Jusupom beleži veoma dobre rezučtate, a posebno moramo apostrofirati lidera ekipe i MVP-a AdmiralBet ABA lige fenomenalnog Luku Božića. Ovog utorka u Zadar dolazi mlada ekipa Mege, koja se sasvim dobro snalazi i posle odlaska najboljeg igrača Nikole Topića. Ipak, u Zadru će „roze“ timu biti jako teško. Svu snagu domaćih osetio je Partizan koji je deklasiran u dvorani „Krešimir Ćosić“ pre manje od dva meseca. Zadrani su favoriti, tu dileme nema.

11182 Anadolu Efes – Maccabi Tel Aviv 1 (1.59)

Dvostruki prvak Evrope Efes kao da se oprostio od borbe za plej-in Evrolige nakon što se rastao sa trenerom Erdemom Džanom i na mesto šefa struke imenovao malo poznatog Hrvata Tomislava Mijatovića koji je 14 godina radio kao pomoćnik u timu iz Istanbula. Ipak, Efes je sa njim na klupi došao do trijumfa protiv Armanija, desetog u sezoni i sada je tri pobede udaljen od 10. mesta, na kojem je upravo Makabi, njihov naredni rival. Ekipa iz Tel Aviva u veoma lošoj je formi sa samo jednim trijumfom u poslednjih pet utakmica. Verovali ili ne, čini se da je Efes u boljem momentu, nada za doigravanje počela bi da tinja u slučaju pobede, a do nje turski tim može doći, ako udarni bekovski tandem Larkin-Tompson odigra na svom prepoznatljivom nivou.

11186 Baskonia – Asvel H -8.5 1 (1.98)

Verovatno u Evroligi ne postoje dve ekipe koje sa većim, odnosno manjim motivom ulaze u meč 26. kola. Baski su trenutno prvi ispod crte za doigravanje i uložiće poslednji atom snage da se domognu plej-ina, dok je Asvel na deobi poslednje pozicije sa svega pet pobeda do sada. Francuzi će do kraja takmičenja sigurno uzeti neki skalp, ali tim Duška Ivanovića im to ovog puta prosto ne sme dozvoliti. Markus Hauard i Čima Moneke, uz podršku srpskog repzentativca Vanje Marinkovića povešće domaćina do trijumfa, a on bi trebalo da bude ubedljiv. 

11183 Armani – Real Madrid Ukupno poena više od 160.5 (1.92)

Utakmica između Armanija i Reala u Milanu mogla bi da bude jedna od najzanimljivih i ovom evroligaškom kolu. Real je apsolutno dominantan u sezonu u kojoj brani evropsku titulu i ima skor od 22 pobede i samo tri poraza do sada. Na drugoj strani, „manekeni“ su na 10-15 i još uvek se nadaju plasmanu u plej-in. Nade su im porasle posle povratka Nikole Mirotića na parket. Najzvučnije pojačanje Italijana u ovoj sezoni vratilo se posle povrede i trebalo bi da ima veliki doprinos u finišu sezonu. Ako se Mirotiću u najboljem svetlu pridruže Šabaz Nejpir i Ševon Šilds biće ovo sjajna utakmica, jer Real sigurno neće razočarati. Naš predlog je veći broj poena.

11184 Valencia – Olympiacos Ukupno poena manje od 152.5 (1.91)

Toliko često u sportu korišćeni termin rovovska bitka idealno je iskoristiti za najavu utakmice 26. kola Evrolige između Valensije i vicešampiona Evrope Olimpijakosa. Prva asocijacija na obe ekipe jeste odbrana, a zaista je igraju na visokom nivou, možda i najbolje u Evroligi. U Pireju smo gledali jednu za mnogo „negledljivu“ utakmicu u kojoj je viđeno svega 119 poena, a Valensija slavila sa 63:56. I sada je teško predvideti pobednika, ali će oba tima put do trijumfa tražiti iz dobre defanzive. U to dileme nemamo.

Ne propustite