Tip izlog - Birajte najbolje kvote i tipovi iz ostalih sportova

Autor: Milovan Longinov
petak 13.01.2023.
14:05
Izvor: Sportske.net

Bogata ponuda i ovog vikenda.

Povezane vesti

KOŠARKA

16304 Bahcesehir Koleji – Tofas 2 (1.78)

Krenućemo sa jakom dvojkom na Tofaš u turskom šampionatu. Pogled na tabelu Super lige Turske, a još više forma dva rivala ne govori u prilog ovom tipu. Bahčešehir je trenutno bolje plasiran od gosta iz Burse. Domaći su posle 14 odigranih kola na devetoj poziciji sa skorom 7-7, dok Tofaš ima pobedu manje i nalazi se dve pozicije ispod. Što se forme tiče, Bahčešehir ima čak četiri vezana trijumfa, a Tofaš na gostovanje dolazi posle dva poraza, od kojih je posebno bolan bio onaj u prošlom kolu protiv najvećeg rivala Burse, i to u neizvesnoj završnici. Ipak, ekipa Tofaša pravljena je za veće domete, na klupi je respektabilni grčki trener Dimitris Priftis, a u rosteru bivši igrač Crvene zvezde Tajler Enis i sjajni centar Rob Grej. Čini se da je samo pitanje trenutka kada će Tofaš proigrati, a Bahčešehir sa slabijim rosterom okončati seriju pobeda, pa neka ovo bude ta utakmica.

15624 Juventus – BC Wolves 2 (1.56)

„Vukovi“ su osnovani drugog juna prošle godine i odmah su postali članovi elitnog ranga litvanskog šampionata. Litvanski biznismen  Gediminas Žiemelis kupio KK Džukiju i pretvorio je u „Vukove“ iskoristivši licencu za igranje u najjačem rangu takmičenja. Odmah je formiran odličan tim za domaće prilike, došao je argentinski reprezentativac Markos Delija, američki plej Ahmed Kever, a komandatska palica data je legendarnom litvanskom košarkašu, a sada treneru Rimasu Kurtinaitisu. Što se domaćina tiče, Juventus je ozbiljna ekipa, trenutno su drugi na tabeli odmah iza Žalgirisa, dok su gosti peti, ali imaju samo pobedu manje. Ono što nas je opredelilo da se odlučimo za dvojku jesu međusobni dueli. Juventus i „Vukovi“ odigrali su čak tri utakmice u dosadašnjem delu sezone, Kurtinaitisov tim dobio je sva tri,  u prvom meču bilo je 17 razlike, a u druga dva po 15 za goste.

HOKEJ

32281 Trinec – Kometa Brno 1 (1.70)

Ko prati ovu rubriku zna koliko volimo da igramo na Trinec, i da nas češki tim gotovo uvek ispoštuje. Stvarno igraju sjajno ove sezone, u seriji su četiri vezana trijumfa i sigurno drže treću poziciju koja vodi direktno u četvrtfinale plej-ofa. Što se igranja na domaćem ledu tiče, Trinec kod kuće baš retko gubi, uz Vitkovice koje ima čak četiri domaća meča manje, najbolji su domaćini u ligi. Trinecov protivnik na ovom meču Kometa iz Brna ima samo dve pobede u poslednjih 12 utakmica, a Trinec ih je savladao u obe ovosezonske utakmice, u poslednjoj 26. decembra prošle godine bilo je čak 7:2 za domaće. Jasno je da „kec“ ovde dolazi.

31968 Slovan Bratislava – Kosice više od 5.5 golova (2.13)

Kada pročitate imena ovih klubova, verovatno vam je prva asocijacija fudbal, ali su i hokejaške sekcije veoma jake. Može se reći da je ovo jedan od derbija u Slovačkoj, a to potvrđuje i trenutno stanje na tabeli, Slovan je drugi, a Košice četvrti tim u šampionatu. Teško je prognozirati pobednika, ekipa iz glavnog grada je favorit zbog domaćeg terena, ali Košice znaju kako protiv velikana iz Bratislave, gosti su slavili u oba ovosezonska okršaja. Ipak, ono što izgleda kao „sigurica“ jesu golovi. Napadi su bolja strana oba tima. Ako pogledamo po pet poslednjih utakmica oba tima, samo na jednom meču Košica viđeno je manje od pet golova, dok je u poslednjem međusobnom duelu bilo 6:4 za Košice, dakle, čak 10 pogodaka. Ako su tada mogli da stignu do dvoicfrene brojke na semaforu, „šestica“ izgleda kao sigurna opklada.

RUKOMET

40234 Croatia – Egypt 1 (1.78)

Počelo je Svetsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Poljskoj i Švedskoj, a derbi prvog kola odigraće Hrvatska i Egipat. Znamo da Hrvati godinama važe za rukometnu velesilu i da je posle fudbala ovo drugi najpopularniji sport kod komšija. Ipak, „kauboji“ više nisu tako moćni kao u vreme jednog od najboljih rukometaša svih vremena Ivana Balića. Hrvatska čeka na svetsku medalju još od 2013, a teško će do nje i ovoga puta. Selektor Hrvoje Hovat odlučio se za mlađe snage koje će predvoditi iskusni bekovi Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, rukometaši svetske klase. Hrvatski tim možda nema dubini za medalju, ali ima bolji tim od  Egipta koji na turnir dolazi znatno oslabljen neigranjem prve zvezde Omara Jahije. Egipat je bio sjajan na prošlom prvenstvu čiji su bili organizatori, tada su stigli do četvrtfinala, ali u Evropi će teško do značajnijeg rezultata.

40242 Argentina – Holandija 2 (1.58)

Kada se govori o rukometu u Holandiji prva asocijacija su sjajni uspesi ženske reprezentacije koja se u poslednjoj deceniji naosvajala medalja na evropskim i svetskim šampionatima. Holanđanke od 2015. godine imaju pet medalja sa velikih tamičenja, od kojih je najvrednije svetsko zlato iz 2019. godine. Muški rukomet nije toliko uspešan u zemlji „lala“ i ovo im je tek drugo učešće na najvećoj planetarnoj smotri, prvo je još davne 1961. godine. Ipak, Holandija ima sasvim solidan tim predvođen jednim od najboljih srednjih bekova na svetu, omalenim organizatorom igre Pari Sen Žermena Lukom Stejnsom. Argentina ume da bude nezogodna, Južnoamerikanci su na prošlom šampionatu sveta šokirali Hrvatsku, ali takve podvige retko čine. Imaće Holandije muka sa „gaučosima“, ali verujemo u uspešan start „lala“.

ODBOJKA

45141 GKS Katowice – Politechnika Lublin Tr. 0:3 (2.08)

Kada prognozirate da će gost dobiti utakmicu bez izgubljenog seta u izjednačenoj poljskoj ligi, jednoj od najkvalitetnijh u Evropi, mora da postoji dobar razlog. Taj razlog leži pre svega u očajnoj formi Katovica koje su na 14. poziciji u seriji od šest uzastopnih poraza, a poslednja četiri duela završili su bez osvojenog seta. Nasuprot njima Politehnika igra sjajno i sa mnogo samopudanja. U seriji su od četiri pobede i to ne bilo kakve, u trijumfalnom nizu pao je polufinalista Lige šampiona Jastržebski u gostima sa 3:2 i što je posebno impresivno dvostruki uzastopni šampion „Starog kontinenta“ moćna Zaksa istim rezultatom na domaćem parketu. Zbog toga Katovice nemaju šta da traže u ovom duelu.

FUTSAL

76718 MFk Sinara – MFk Tyumen 1 (1.46)

Ruska liga u futsalu ima veliku tradiciju i sjajne timove. Jedan od njih je Sinara iz Jekaterinburga, trenutno drugoplariana u šampionatu. Sinara posle 18 odigranih utakmica ima pet bodova manje od lidera Norilskog i veoma dobru startnu poziciju pred plej-of u kome će se takmičiti najboljih osam klubova. Bili su domaćini u seriji od pet pobeda, ali ih je u poslednjem kolu zaustavila Uhta u neverovatnom meču završenom rezultatom 11:8. Jasno je da Sinara lako postiže golova, a Tjumen bi mogao da plati ceh. Gosti su trentuno na sedmom mestu u šampionatu i igraju promenljivo, ali to važi za utakmice sa slabijim protivnicima. Što se međusobnih duela sa Sinarom tiče, nisu se lepo proveli u prvom meču ove sezone. Tjumen je na svom parketu deklasiran, Sinara je slavila sa ogromnih 7:1, a ekipa iz Jekaterinburga slavila je i u prethodna tri međusobna meča na kojima je postigla po šest golova.

AMERIČKI FUDBAL

50095 Buffalo Bills – Mimai Dolphins h1 (-12,5) 1.87

Počinje plej-of u najjačoj ligi u NFL-u. Na redu su utakmice „vajl kard“ runde. Nismo očekivali da će sjajajan tim Bafala morati da krene od prve runde u doigravanje, ali su Bilsi „regularni“ deo sezone završili kao drugoplasirana ekipa u Američkoj fudbalskoj konferenciji iza Kanzas Siti Čifsa. Ipak, ekipa koju predvodi jedan od najboljih kvoterbeka današnjice Džoš Alen ne bi trebalo da ima težak posao na startu protiv Majamija. Bilsi su za kasu ili dve kvalitetniji od Dolfinsa koji su im divizijski rival, iako to ne pokazuju međusobni dueli u ovoj sezoni u kojima je skor 1:1. Međutim, Bilsi su kroz sezonu kuburili sa povredama, sada su makismalno spremni, dok Dolfinse muči kvoterbek Tua Tagovailoa koji je zbog povrede neizsvetan za ovaj duel. Ako on ne bude u ekipi, Bilsi neće imati nikakvih problema, sa njim Majami može da se nada „časnom“ porazu.

50092 Jacksonville Jaguars – Los Angeles Chargers 2 (1.77)

Vreme je da na velikoj sceni vidimo dvojicu možda i najtalentovanijih kvoterbeka u ligi, uz već dokazanog Džoa Buroa koji je prošle godine vodio Sinsinati Bengalse do superbola. Džeguarse predvodi Trevor Lorens nekadašnja velika zvezda na koledžu, a njemu će se suportstaviti Džastin Herbert koji je prošle godine skrenuo pažnju na sebe kao ruki, ali nije uspeo da dovede Čardžerse do plej-ofa. Džeguarsi su ubedljivo savladali Čardžerse u „regularnom“ delu sezone, ali je veliko pitanje kako će neiskusni Lorens igrati kada je biti ili ne biti. Spektakl je zagrantovan, a trentuno više verujemo Herbertu.

 

Ne propustite