Tip izlog - Biti ili ne biti za Liberec i Plzenj

Autor: Ivan Cvetković
utorak 14.03.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Tri hokejaška tipa, pa ko voli...

Povezane vesti

36313 Liberec – Plzen 1 (1.59)

Čitava sezone Libereca i Plzenja stala je u ovu jednu utakmicu. „Majstorica“ 1/8 finala plej-ofa hokejaške lige Češke doneće nam mnogo uzbuđenje. Obe ekipe slavile su po dva puta u seriji, jednom kod kuće i jednom na strani. Serija je počela pobedom Libereca od 4:1, zatim je Plzenj šokirao sve i naneo katastrofu domaćinu, bilo je 6:0. Ipak se Liberec brzo oporavio od blamaže i pobedio u trećoj utakmici kao gost sa 3:1, da bi Plzenj u četvrtoj opet bio bolji, ovoga puta sa 2:1. Sada je red ponovo došao na slavlje Libereca koji je imao i bolju poziciju u ligaškom delu, samim tim i prednost domaćeg terena u najvažnijem meču u seriji. Domaći su u „regularnoj“ sezoni tri puta bili bolji od Plzenja, verujemo da će biti isti slučaj i sada kada se odlučuje.

36226 Munchen – Bremerhaven H1 -1.5 (1.80)

Najbolji tim ligaškog dela šampionata Nemačke u hokeju ekipa Minhena uključuje se u plej-of. Protivnik Bavarcima u četvrtfinalnoj seriji biće Bremerhaven koji je opravdao ulogu favorita i u doigravanju za plej-of bio bolji od ekipe Nirnberga sa 2:0. Minhen je dominatno stigao do prvog mesta u šampionatu, a sada to mora da potvrdi kroz plej-of gde će imati prednost domaćeg leda. Umeo je gost da iznenadi Minhen, u ovoj sezoni u međusobnim duelima rezultat je 2:2, ali je sada mnogo važnije. Očekujemo da će Minhen opravdati ulogu favorita i silovito krenuti po trofej, Bremerhaven će pobediti možda jednu utakmicu u seriji, ali ne ovu uvodnu.

35962 Fehervar AV19 – Salzburg 2 (1.81)

Ekipa Salcburga opravdava ulogu favorita u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa šampionata Austrije u hokeju na ledu i vodi protiv Fehervara sa ubedljivih 3:0 u pobedama. Mađarski tim mora da slavi u četvrtoj utakmici kod kuće kako bi produžio seriju, ali ne deluje da će biti tako. Gosti su dominantni u odnosu na tim iz Fehervara, iako su u sve utakmice slavili sa samo jednim golom razlike. Pokazao je Salcburg da je prava takmičarska ekipa i bolje pripremljena za važne utakmice. Umeju hokejaši iz Mocartovog grada da igraju na rezultat, a ne bi trebalo da propuste priliku da sve završe u četiri utakmice i ostave dovoljno energije za nastavak takmičenja. Verujemo da su i igrači Fehervara svesni da ne mogu da preokrenu ovu seriju posle 0:3 i da neće pronaći dodatni motiv na ovom meču. Sve ukazuje na trijumf Salcburga.

Ne propustite