Tip izlog - Bolcano ide ka tituli u Austriji, Vesprem potvrđuje dominaciju!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.03.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Flensburg će lako sa "orlovima"

Povezane vesti

HOKEJ

36714 Bolzano – Vienna Capitals 1 (1.77)

Hokejaši italijanskog Bolcana idu ka plasmanu u finalnu seriju plej-ofa šampionata Austrije u hokeju na ledu. Najbolja ekipa ligaškog dela prvenstva u polufinalnoj seriji protiv Viena Kepitalsa vodi sa 2:0, a na program je treći meč u Italiji. Domaći su oba puta minimalno slavili protiv Austrijanaca, pokazali šampionski karakter i došli na pola puta od cilja. Serija bi mogla biti prelomljena trijumfom na domaćem ledu. Bolcano je mnogo kvalitetnija ekipa, što potvrđuje i međsuobni skor u “regularnom” delu sezone. Naime, Italijani su dobili tri od četiri utakmice. Neće imati problem ani ovog puta.

36962 Aalborg – Herlev H1 -2.5 (1.94)

Hokejaši Olborga dominantno su osvojili prvo mesto u ligaškom delu šampionata Danske. Dobro su počeli i plej-of. U četvrtfinalnoj seriji eliminisali su Rungsted, a sada je na red došao Herlev, Ekipa Herleva bila je šesta u “regularnom” delu, ali je u četvrtfinalu iznenadila Odenze i nastavila svoj put u plej-ofu. Ipak, sva je prilika da je ovo maksimum gostiju. Olborg se ove sezone igrao sa Herlevom. Najbolji tim u ligi slavio je u sva međusobna duela i to uvek ubedljivo. Bilo je 7:2, 7:2, 3:0 i 7:3 za Olborg. Jeste sad plej-of, ali bi situacija trebalo da ostane ista. Zato naš je naš predlog laka i ubedljiva pobeda domaćih.

RUKOMET

Telekom Veszprem HC – Szeged H1 -4.5 (1.80)

Očekivali smo spektakl u velikom mađarskom derbiju u okviru osmine finala Lige šampiona, ali ga nismo dobili. U prvoj utakmici odigranoj u Segedinu Vesprem je bio apsolutno nadmoćan i slavio sa ubedljivih 36:23. Tako je tim srpskog trenera Momira Ilića praktično rešio pitanje učesnika četvrtfinala, a revanš će biti samo formalnost. Seged je “nestao” sa parketa u prvom meču I teško da se može oporaviti za revanš. Zbog toga ne sumnjamo u novu pobedu zahuktatlog Vesprema kome je jedini cilj osvajanje titule šampiona Evrope kooja im toliko nedostaje. Očekujemo da budu ubedljivi protiv velikog rivala i ovoga puta.

42342 Flensburg – Benfica H1 -5.5 (1.80)

Portugalska Benfika je prošle sezone senzacionalno stigla do prvog evropskog trofeja osvojivši EHF Ligu Evrope. Nadali su se “orlovi” odbrani trofeja ove sezone, ali od toga nema ništa. Ne igra Benfika ni izbliza toliko kvalitetno, jedva su izborili plasman u plej-of, a tamo ih je sačekao nemački velikan Flensburg i pokazao razliku u klasi u prvoj utakmici. Nemci su u Lisabonu slavili sa ubedljivih 39-26 I praktično osigurali plasman u četvtrfinale. Revanš će biti prilika da Flensburg upiše još jednu pobedu, očekujemo ponovo ubedljivu. Benfika ovde ne može ništa.

Ne propustite