Tip izlog - Cedevita Olimpija ubedljivo gubi?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.02.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv izlog.

Povezane vesti

KOŠARKA

 

16634 MBA Moscow – Unics Kazan H2 5.5 (1.81)

Ruska VTB lige ušla je u drugu fazu u kojoj se šest najboljih timova takmiče za što bolju poziciju pred plej-of. Najveće i najprijatnije iznenađenje jeste MBA iz Moskve koji je našao mesto među tradicionalnim ruskim velikanima. Ekipa koja u svojim redovima ima samo jednog stranca i to iz Kazahstana nalazi se na petom mestu sa ukupnim skorom 13-11, ali su doživeli oba poraza u novoformiranoj ligi. Sa druge strane, Uniks godinama važi za jedan od najboljih timova u zemlji, tako je i ovoga puta. Gosti iz Kazanja su prvi pratioci neporaženog CSKA iz Moskve sa skorom 21-3. Uniks je katastrofalno odigrao poslednji meč i izgubio od Lokomotive Kubanj kod kuće sa 100:73, a MBA bi morao da bude popravni za njih. Gosti iz Kazanja slavili su protiv MBA u oba ovosezonska meča, isto očekujemo i sada.

12453 Virtus Bologna – Barcelona H1 4.5 (1.92)

Navijači Crvene zvezde prošle nedelje mogli su da se iz prve ruke uvere koliko je snažna ekipa Virtusa iz Bolonje kada igra na svom parketu. Miloš Teodosić i drugovi u potpunosti su nadigrali šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige, a sebe vratili u trku za plasman u Top 8. Trijumf protiv Zvezde Virtus je potvrdio pobedom na gostovanju Asvelu i sada sa skorom 11-12 jeste legitaman kandidat za plej-of. Barsa je takođe ostvarila obe pobede u duplom evroligaškom kolu, ali se pošteno namučila u duelima sa Makabijem i Bajernom. Sigurni smo da nas i ovde očekuje dramatična utakmica. Virtus je u prvom međusobnom meču savladao Barsu u Kataloniji, mogao bi i ovoga puta.

15631 Lietkabelis – Venezia 1 (1.71)

Litvanski Lijetkabelis predvođen srpskim trenerom Nenadom Čankom senzacionalno je prošle sezone  iz plej-ofa domaćeg šampionata izbacio neprikosnoveni Žalgiris, ali je u finalnoj seriji ostao bez titule izgubivši od Lijetuvos Ritasa. Očekivalo se da će Lijetkabelis biti još jači u ovoj sezoni, ali ekipa našeg stručnjaka nije impresionirala u dosadašnjem toku sezonu. Trenutno su na osmoj poziciji u grupi A Evrokupa, poslednjoj koja vodi u plej-of,  sa skorom 6-7 i cilj im je da tu ostanu. Sa druge strane, Venecija ima pobedu više, ali ih je poraz od poslednjeplasirane Cedevita Olimpije u prošlom kolu uzdrmao. Poraženi su i u šampionatu Italije i u Litvaniju dolaze u lošoj formi, sa tri vezana neuspeha. Očekujemo da će Lijetkabelis iskoristiti priliku da se pobedom izjednači sa Venecijom, a kvalitet sigurno imaju, domaći teren biće im dodatna prednsot.

12435 SK Prometey – Cedevita Olimpija H1 -9.5 (1.91)

Ukrajinski Prometej najprijatnije je iznenađenje u ovoj sezoni Evrokupa i sa skorom 9-4 zauzima prvo mesto u grupi A. U fenomenalnoj formi igra Prometej upisali su neverovatnih 17 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima,  šest u Evrokupu, a poslednji put su poraženi još šestog decembra od francuskog Burga posle produžetaka. Totalno je drugačija priča sa Cedevita Olimpijom. Klub iz Ljubljane koji je uvek važio za jednog od najboljih u AdmiralBet ABA ligi ove sezone igra ispod svih očekivanja. Poslednji su u grupi A Evrokupa sa samo tri pobede i 10 poraza, a plasman u plej-of deluje kao „nemoguća misija“ za ekipu Jurice Golemca. Forma „sokića“ takođe ne uliva optimizam. Izgubili su u pet od šest poslednjih mečeva, a posle poraza od MZT Skoplja u AdmiralBet ABA ligi teško će se oporaviti za meč sa za nekoliko klasa kvalitetnijim Prometejom. „Kec“ je siguran, a dvocifrena pobeda domaćih ne bi predstavljala nikakvo iznenađenje.

 

HOKEJ

33444 Lulea – HV 71 1 (1.75)

Pogled na tabelu švedskog šampionata i poziciji na kojoj je Lulea izaziva čuđenje. Naime, finalista hokejaške Lige šampiona nalazi se tek na 11. poziciji u ligi od 14 timova, što nikako ne može biti pokazatelj kvaliteta ove sjajne ekipe koja će se boriti za evropsku krunu. Ipak, Lulea je sav fokus ove sezone stavila na Ligu šampiona, dok je domaće prvenstvo zanemareno. Sada im je cilj da se domognu mesta kooje vodi u plej-of, a tamo je naravno sve moguće. I dok domaći nisu na poziciji koju zaslužuju, to se ne može reći za HV 71 koji je trenutno na pretposlednjem mestu u šampionatu i preti mu ispadanje iz lige. Gosti su trijumfovali na dve poslednje utakmice i tako popravili svoje šanse, ali će im biti mnogo teško da nastave dobar niz. Sve tri međusobne utakmice u sezoni pripale su Lulei, ona je i za klasu bolja ekipa.

33928 Sibir Novosibirsk – Tractor 1 (2.04)

Pogled na tabelu istočne konferencije KHL-a jasno ukazuje na to ko je favorit u ovom susretu. Ekipa iz Sibira trenutno deli prvu poziciju sa Barsom iz Kazana i u borbi je za prednost domaćeg leda kroz čitav plej-of. Sa druge strane Traktor je najslabiji tim u konferenciji i malim šansama da se domogne doigravanja. Ipak, Sibir igra toplo-hladno u poslednje vreme, te gosti gaje nadu da mogu do iznenađenja.  Slavio je Traktor u svim međusobnim duelima ove sezone, ali je vreme da kvalitet „ispliva“ na površinu. Naš predlog je „kec“.

RUKOMET

40847 Telekom Veszprem HC – GOG H2 -4.5 (1.93)

Nakon pauze zbog Svetskog prvenstva vraća nam se rukometna Liga šampiona. Mađarski Vesprem koji sa klupe predvodi naš Momir Ilić, a na terenu trojica Srba Petar Nenadić, Dragan Pešmalbek i golman Vladimir Cupara, dočekuje danski GOG. Vesprem ove sezone ima samo jednu ambiciju – trofej Lige šampiona. Trenutno su na dobrom putu jer se posle 10 odigranih kola u grupnoj fazi nalaze na drugom mestu grupe A i sigurno će se naći u doigravanju.  GOG u Mađarsku dolazi posle poraza u derbiju danskog šampionata od Olborga. Gosti su na petoj poziciji u grupi A koja takođe vodi u narednu fazu, s tim što prve dve ekipe u grupi idu direktno u četvrtfinale, a pozicije od tri do šest garantuju igranje u osmini finale elitnog takmičenja. GOG ima kvalitet. Predvodi ih sjajni Simon Pitlik jedan od najzaslužnijih što je Danska po treći put uzastopno postala šampion sveta. Naravno, Vesprem je favorit, ali očekujemo neizvesnu utakmicu, kakva je bila i u prvom delu sezone kada je Vesprem u Danskoj slavio sa 31:30.

40262 Porto – Dinamo Bucuresti 2 (1.92)

Pogled na tabelu grupe A jasno ukazuje na to da je gost iz Bukurešta favorit protiv „zmajeva“. Porto nije ostvario niti jednu pobedu u prvih 10 kola, portugalski predstavnik ima samo jedan nerešen rezultat i već sada je bez šanse da se plasira u plej-of. Sa druge strane, Dinamo se nalazi na četvrtoj poziciji i pobedom bi osigurao plasman u osminu finala. Ekipu iz Bukurešta predvode srpski reprezentativac Lazar Kukić i sjajni Egipćanin Ali Zein, nisu izgubili u poslednjih pet utakmica u Ligi šampiona, a ako ponove formu pre Svetskog prvenstva ne bi smeli da imaju problema u Portugaliji, kao što nisu ni u prvom delu sezone kada su kod kuće bili bolji od Porta sa 32:27.

VATERPOLO

47965 Jadran ST – Barceloneta H2 1.5 (1.75)

Hrvatski Jadran iz Splita standardan je učesnik vaterpolo Lige šampiona, ali ne spada u red najboljih evropskih klubova. Splićani su trenutno na petom mestu grupe A i vodiće veliku borbu sa našim Radničkim iz Kragujevca za četvrto mesto koje vodi na fajnal-ejt koji se i ove godine održava u Beogradu. Posle duela sa snažnom Barselonetom Split bi trebalo da bude korak dalje od tog cilj. Katalonci igraju sjajno ove sezone, trenutno dele drugu mesto u grupi sa šampionom Evrope Pro Rekom, samo je Olimpijakos pokazao više od Španaca u dosadašnjem delu takmičenja. Barseloneta nikada nije imala problema sa Jadranom, gosti su slavili u sva četiri međusobna susreta od 2019. godine i nema razloga da se ta tradicija promeni. Mislimo da neće biti ni toliko neizvesno.

47971 OSC Ujbuda – Ferencvarosi H2 1.5 (1.87)

Pred nama je veliki mađarski derbi u Ligi šampiona. U reprizi finala tamošnjeg šampionata prošle sezone sastaju se Ujbuda i Ferencvaroš. Ferencvaroš tada nije imao problema i sa 3:0 u finalnoj seriji stigao do titule prvaka. Čini se da su gosti kvalitetniji i ove sezone, što pokazuje i situacija na tabeli grupe B. Ferencvaroš posle šest odigranih utakmica zauzima treće mesto sa skorom 4-2, dok je Ujbuda na petom mestu sa samo jednom pobedom, dva poraza i čak tri remija. Ferencvaroš je neporažen u šampionatu Mađarske, savladali su najvećeg rivala u nacionalnom šampionatu, a isti scenario očekujemo i u Ligi šampiona.

Ne propustite