Tip izlog - Cicipas želi povratak u TOP 10, Flensburg bez šansi u Kilu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.03.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Tri različita sporta, tipovi sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

Tenis

21416 Shapovalov, Denis – Tstsipas, Stefanos 2 Hendikep setova 1.5 (2.20)

Mnogo se očekivalo od kanadskog tenisera Denisa Šapovalova, Mnogi su predviđali momku rođenom u Tel Avivu blistavu karijeru. Pokazao je Šapovalov veliki talenat, ali ga je „nemirna“ glava izgleda koštalo mnogo većih dometa, barem tako sada deluje. Šapovalov je rođen 1999. godine i još uvek ima vremena za njega, ali je 2020. Top 10 igrač sveta, četiri godine kasnije tek 126. na planeti. Ne ide, pa ne ide, a teško će ići i protiv jednog od najboljih tenisera na planeti Grka Stefanosa Cicipasa. Cicipas ne blista ove godine, ali je nesumnjivo veliki favorit u drugom kolu mastera u Majamiju. Ispao je iz najboljih 10 na svetu, sada je 11, a povratak možda upravo krene na Floridi. U prethodnom međusobnom duelu prošle godine Cicipas je dozvolio Šapovalovu samo pet gemova, sada će mu teško omogućiti set.

Hokej

31027 Bolzano – Salzburg 1 (2.28)

Krenula je sjajno polufinalna serija šampionata Austrije u hokeju na ledu za italijanski Bolcano. Vicešampion je srušio šampiona Salcburg u „Mocartovom gradu“. Slavio je „pridruženi“ član lige, koji namerava da je osvoji, sa 2:0 i poveo u polufinalu. Sada je Bolcano domaćina i vreme je za potvrdu „brejka“ i vraćanje dugova iz prošle sezone. Retko kada Italijani gube na svom ledu, imaju seriju od pet pobeda kod kuće, a ove sezone su u međusobnim duelima u kojima su ugostili  Salcburg slavili sa ubedljivih 3:0 i 4:1. Sada imaju šansu za het-trik i trebalo bi da je iskoriste.

Rukomet

40340 Kiel – Flensburg 1 (1.63)

Gazi redom jedan od najboljih nemačkih klubova Kil. Domaći su osvojili prvo mesto u grupi A Lige šampiona i izborili direktan plasman u četvrtfinale. Ipak, u Bundesligi ove sezone nisu toliko dobri. Kil je za njegove standarde tek četvrti sa 34 boda i utakmicom manje u odnosu na trećeplasirani Flensburg koji ima tri poena više. Upravo bi pobedama u međusobnom duelu i zaostaloj utakmici Kil mogao da pretekne narednog rivala i uhvati priključak za liderima Magdeburgom i Fukse Berlinom. Dobro igraju i gosti. Treći su na tabeli, a i izborili su plasman u četvrtfinale Lige Evrope. Pobedili su Kil sa 28:27 na startu ove sezone, ali je sada vreme za revanš. Kil je kao domaćin neprikosnoven protiv Flesnburga, ima šest uzastopnih trijumfa. Zato nemamo sumnje da može vezati i sedmi uspeh.

Ne propustite