Tip izlog - Dupla pobeda Olborga i NFL "ziceri"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 15.09.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Ovih 10 parova smo pripremili za vas.

Povezane vesti

Hokej

38890 HK Olimpija  - Liwest Linz 2 (1.70)

Posle isteka letnje pauze ponovo će na led najbolji hokejaši u ligi Austrija. Kao i prethodnih sezona sa klubovima iz Austrije takmičiće se slovenačka Olimpija. Klub iz Ljubljane ima veliku tradiciju još iz vremena bivše Jugoslavije, ali sada u domovini nema konkurenciju, pa ukršta štapove sa susedima. Ono što brine Slovence je njihova inferiornost u odnosu na austrijske klubove. Olimpija je prošle sezone bila pretposlednja u ligi, a videćemo šta je čeka ove sezone. Linc je prošle sezone dogurao do četvrtfinala plej-ofa, a i ove sezone ima visoke ambicije, te je favorit na otvaranju šampionata. Što se međusobnih duela u protekloj sezoni tiče, Linc je sva četiri puta bio bolji od Olimpiji, a samo jednom nije postigao pet golova.

38902 Salzburg – Klagenfurt H1 - 1.5 (2.07)

Aktuelni šampion Austrije ekipa Salcburga kreće u odbranu titule. Prvi protivnik ekipi iz Mocartovog grada jeste Klagenfurt, koji je prošle sezone dogurao do polufinala plej-ofa, a onda bio deklasiran sa 4:1 u pobedama upravo od strance Salcburga. Domaći već igraju takmičarske mečeve, ali im nije krenulo dobro u Ligi šampiona, jer posle četiri odigrane utakmice imaju samo jedan trijumf uz tri poraza. Ipak, u domaćim okvirima Salcburg je najkvalitetniji, što bi trebalo da pokaže i ova utakmica. Naša prognoza pobeda domaćih i to sa više od dva gola razlike.

38889 Pardubice – Litvinov H1 - 1.5 (1.88)

Vreme je za najbolji češki hokej. Igra na klizaljkama jedan je od najpopularnijih sportova u zemlji, te hokej slobodno možemo smatrati nacionalnim sportom. Na startu prvenstva Pardubice su veliki favorit protiv Litvinova. Domaćin je prošlu sezonu završio na prvom mestu u „regularnom“ delu, ali nije uspeo da osovji titulu, jer je u polufinalu Trinec slavio sa 4:3 u seriji. Sa druge strane Litvinov se nekako sa 11. mesta ušunjao u doigravanje, a tamo bio počišćen od tog istog Trineca. Pardubice predstavlja Češku u Ligi šampiona i ima tri pobede u prva četiri meča, dok Litvinov sa dva poraza u pripremama ulazi u novu sezonu. Sve ukazuje na sjajno veče za domaće navijače.

30472 Aalborg – Herning Blue Fox H1 – 1.5 (2.18)

U reprizi prošlosezonskog finala šampionata Danske Olborg dočekuje „plave lisice“ iz Herninga. Olborg je prošle sezone bio najbolji klub u zemlji, veliki favorit u finalu plej-ofa i to opravdao trijumfom od 4:2 u seriji. Odigrao je aktuelni prvak dve utakmice u novoj kampanji i oba puta slavio, i to sa po osam postignutih golova na meču. Sa druge strane, vicešampionu ne ide dobro na startu. Herning je već odigrao četiri meča i ima samo jednu pobedu na premijeri, a u Olborg dolazi posle serije od tri neuspeha. Dileme nemamo, Olborg će im produžiti „crni“ niz.

Rukomet

40345 Sonderjyske – Aalborg H2 4.5 (1.77)

Rukometaši danaskog vicešampiona Olborga sjajno su započeli takmičenje u Ligi šampiona i slavili na jednom od najtežih gostovanja u Evropi protiv učesnika prošlosezonskog Fajnal-fora Kjelcea sa 34:31. Tako gosti u sjajno raspoloženju dočekuju meč domaćeg prvenstva protiv Sonderjiskea. Domaći u prva tri kola imaju sva tri znaka, pobedu, remi i poraz. Protiv Olborga bi trebalo da stave novu „recku“ tamo gde im se ne dopada, što znači da im se predviđa neuspeh. Olborg osim GOG-a nema pravog takmaca u zemlji, a u prethodna tri međusobna duela protiv Sonderjiskea lako je vicešampion dolazio do bodova.

Ragbi

53813 Australia – Fiji H1 - 7.5 (1.85)

U drugom kolu grupe C Svetskog prvenstva u ragbiju gledaćemo okeanski duel između Australije i Fidžija. Sama  pomisao na veličinu ove dve države jasno ukazuje ko bi mogao imati veće šanse u međusobnom duelu, a to potvrđuju i svi ostali statistički podaci. Naime, Australija je kroz čitavu istoriju uvek pobeđivala Fidži, barem u zvaničnim utakmicama, a istorija učešća na Svetskom prvenstvu još više nam pomaže da presudimo. Australija je bila prvak sveta 1991. i 1999. godine, dok je u finalu poražena 2003. i 2015. Na drugoj strani Fidži je samo dva puta prošao grupu. U prvom kolu ovogodišnjeg turnira Australija je savlada Gruziju sa 35:15, dok je Fidži poražen od Velsa rezultatom 32:26.

Američki fudbal

50009 Atlanta Falcons – Green Bay Packers 2 (1.87)

Obe ekipe, po malo neočekivnao, došle su do pobede u prvom vikendu NFL-a. Falkonsi su kod kuće bili bolji od Karolina Pantersa rezultatom 24:10, dok je Grin Bej u gostima savladao Čikago Berse sa 38:20. Završena je Rodžersova era u Pekersima. Legendarni kvoterbek napustio je franšizu posle 17 godine i otišao u Njujork Džetse, a njegov naslednik Džordan Lav odigrao vrlo dobro na premijeri, što uliva samopuzdanje pred gostovanje Falkonsima. Falkonsi su protiv Pantersa bili dobri, ali moramo uzeti u obzir da Karolina nije ekipa za plej-of ove sezone. Pekersi su druga priča, imaju jaku defanzivnu liniju, dobri su u napadu i favoriti za još jedan trijumf na gostovanju.

50006 Detroit Lions – Seattle Seahawks 1 - 5.5 (1.90)

Sezona je za Lajonse počela spektakularno. Došao je Detroit na premijerni meč novog NFL šampionata braniocima titule Kanzas Siti Čifsima i bio totalni autsajder protiv Patrika Mahomsa i drugova, ali je fenomenalnom partijom, posebno u odbrani stigao do senzacionalne pobede od 21:20. Nekadašnji učesnik Superbola kvoterbek Džered Gof ima veliko poverenje svih u Detroitu i to kreće da im se isplaćuje. Na drugoj strani, Sjetl je razočarao u prvom kolu. Kod kuće su deklasirani od Los Anđeles Remsa rezultatom 30:13, a na to su im se povredila dvojica važnih igrača u ofanzivnoj liniji. Detroit ovo mora da dobije i to pristojnom razlikom.

50005 Dallas Cowboys – New York Jets H1 -8.5 (1.87)

Trebalo je ovo da bude veliki povratak Aron Rodžersa u Dalas i stadion na kojem je osvojio jedini Superbol u karijeri, naravno kao kvoterbek Grin Bej Pekersa. Preselio se 39-godišnjak u Njujork, zadužio opremu Džetsa, ali ga je već na debiju zadesila katastrofa. Stradali su ligamenti legendarnog igrača, a Džetsima verovatno propala sezona, iako su sa rezervnik kvoterbekom Zek Vilsonom savladali favorizovani Bafalo. Ipak, gostovanje Dalasu deluje kao preteška misija za Džetse. Kaubojsi su u prvom kolu demonstrirali silu i demolirali, gradskog rivala Džetsa, Džajantse sa 40:0. Ogromna euforija digla se oko Daka Preskota i njegovih saigrača, a defetizam zavladao Njujorkom. Zbog toga smo uvereni u laku pobedu domaćina.

50002 Buffalo Bills – Las Vegas Raiders H1 – 9.5 (1.90)

Bilsi su razočarali na startu nove sezone i posle produžetka izgubili od Njujork Džetsa u gostima, iako se Rodžers povredio već u prvom drajvu. Kao da se nisu snašli u novonastaloj sitaciji. Verovatno su imali pripremljen plan kako da sačuvaju legendarnog kvoterbeka, ali je on propao nakon njegove povrede. Kvoterbek Bilsa Džoš Alen neočekivano se mučio, te je neuspeh bio neminovan. Prilika za popravni biće gostovanje Rejdersa, koji su u prvom kolu bili bolji od Denvera u gostima sa 17:16, ali će teško do slavlja na još jednom gostovanju. Bafalo mora da se iskupi za loš start, stradaće Rejdersi.

Ne propustite