Tip izlog - Dvojke na Virtus i Spartu

Autor: Milovan Longinov
petak 03.02.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Izaberite najbolje tipove iz ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

12377 Asvel – Virtus Bologna 2 (2.07)

Posle utakmica protiv srpskih „večitih“ rivala Asvel i Virtus svoj okršaj dočekuju u dijametralno suprotnom raspoloženju. Francuski tim ubedljivo je poražen od Partizana u „Štark arenom“ i sa osam pobeda posle 22 odigrane utakmice veoma je daleko mesta koje vodi u plej-of Evrolige. Sa druge strane, Virtus je odigrao sjajno protiv Crvene zvezde i potpuno nadigrao ekipu Duška Ivanovića. Osvajač Evrokupa prošle sezone nalazi se na 12. mestu na tabeli Evrolige sa skorom 10-12 i realnim šansama da napadne Top 8. Upravo su pobede na gostovanju one koje prave razliku u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a Lion nije baš najteže gostovanje u Evropi, tako da će tim Serđa Skariola priliku „brejk“ tražiti protiv Asvela. Šanse su im veoma dobre, kvalitetniji su tim i mi tipujemo na njih.

14032 Darussafaka – Anadolus Efes H2 7,5 (1.85)

Dvostruki uzastopni šampion Evrope igra „klimavo“ ove sezone. Efes je izgubio već pet utakmica u turskoj Super ligi i trenutno je na trećoj poziciji iza Fenerbahčea i Turk Telekoma. Ipak, navikli smo da ekipa trenera Ergina Atamana podiže formu kako sezona odmiče vezali su tri uzastopne pobede u turskom šampionatu i spremno dočekuju susret sa nekadašnjim evroligašem. Darušafaka nije ni izbliza jaka kao nekada nalazi se na osmoj poziciji, poslednjoj koja vodi u plej-of, ali i u seriji loših rezultata. Domaći su poraženi na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima. Efes je sa 88:78 dobio prvi ovosezonski susret protiv Darušafake, sličnu razliku očekujemo i ovoga puta u korist mnogo kvalitetnijeg tima.

14019 Galatasaray – Socar Petkim Spor H1 -8,5 (1.85)

Nije Galata u dobroj formi pred utakmicu sa Petkimom. Ekipa u kojoj igraju srpski reprezentativac Dušan Ristić i jedan od najboljih igrača prvog dela AdmiralBet ABA lige Deron Rasel koji je blistao u Mornaru iz Bara nalazi se u katastrofalnoj formi. Domaći su izgubili prethodnih pet utakmica u šampionatu Turske, sedam od osam uključujući i FIBA Ligu šampiona, te je trijumf protiv slabašnog Petkima imperativ za velikana. Gosti su nakon prva dva gostovanja u sezoni imali isto toliko pobeda, a onda vezali šest poraza van svog parketa. Trenutno su prvi iznad „crte“ kada je u pitanju opstanak u ligi i imaju samo jedan trijumf u poslednjih pet mečeva. Galata ima kvalitetan tim koji u jednom trenutku mora da proradi, ova utakmica mora biti ta. Verujemo u „kec“ sa hendikepom.

15080 Promitheas – AS Karditsas H1 -9,5 (1.91)

Ogroman je favorit Promiteas u meču sa Kardicasom. Učesnik Evrokupa igra sjajno u poslednje vreme. Vezali su četiri vezane pobede u šampionatu Grčke, a od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima izgubili su samo jednu, od Gran Kanarije u gostima. Što se gostiju tiče, oni su zakucani za poslednje mesto na tabeli sa samo dve pobede iz 14 utakmica. Jednu od njih upisaali su u prošlom kolu protiv Apolona. Sada je vreme da se Kardicas vrati neuspesima. Promiteas je mnogo jača ekipa, tako da dvocifrena razlika u njegovu deluje potpuno izvesno.

 

HOKEJ

33160 Vitkovice – Sparta Praha 2 (2.38)

Vitkovice su igrale sjajno ove sezone, ali su trenutno u krizi. Jeste domaćin još uvek na drugoj poziciji u šampionatu Češke, ali u poslednjih pet utakmica ima samo jedan trijumf, Na drugoj strani, Sparta je samo jednu poziciju slabije plasirana, ali u mnogo boljoj formi. Češki velikan doživeo je samo jedan neuspeh u poslednjih devet utakmica i sa ogromnim samopuzdanje dočekuje ovaj derbi susret. Ovi rivali već su odigrali tri međusobne utakmice ove sezone, Sparta je dobila dve, dok su Vitkovice slavile u poslednjem meču. Ipak, sada su gosti u naletu i mi tipujemo na njih.

33154 Hameenlinna – Ilves Tampere 2 (2.13)

Šampionat Finske važi za jedan od najkvalitetnijih u Evropi, a Ilves je druga po snazi ekipa u ovoj skandinavskoj zemlji. Gosti nakon 44 odigrane utakmice ima 81 poen i dve utakmice manje u odnosu na lidera Luko sa kojim će do kraja „regularnog“ dela voditi borbu za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Zbog toga je Ilvesu neophodno da pobeđuje slabije rivale, a takav je ekipa Hamenlina, koja se nalazi na 10. mestu prvenstvene tabele. Ilves je ove sezone gostovao Hamenlinu i slavio sa ubedljivih 4:0, nema razloga da se sličan rezultat ne ponovi i ovog puta.

33394 Bolzano – Vilach 1 (1.80)

Italijanski Bolacno lider je hokejaške lige Austrije čiji je „gost“. Italijani su sastavili izvanredan tim koji će ove sezone pokušati da osvoji tofej pored austrijskih klubova. Vilah spada za solidnu ekipu u Austriji trenutno su na četvrtoj poziciji, ali sa čak 26 bodova manje u odnosu na lidera Bolcano. Domaći su u fenomenalnoj seriji od sedam uzastopnih pobeda, ove sezone su samo dva puta izgubili kod kuće i sve je na njihovoj strani pred gostovanje Vilahu. Da je Bolcano bolja ekipa govori i poslednji okršaj ovih timova, odigran pretposlednjeg dana u prošloj godini, u kojem su Italijani slavili sa 5:2 i to na Vilahovom ledu.

33171 Eisbaren Berlin – Munchen 2 (2.05)

Hokejaši Minhena lideri su šampionata Nemačke, ali trenutno prolaze kroz malu krizu. Gosti su izgubili prethodne tri utakmice, četiri od poslednjih pet i hitno im je potreban trijumf kako bi se vratili na pravi kolosek i ostali na prvoj poziciji pred plej-of koji sledi. Idealna prilika za to biće gostovanje u Berlinu Eisbarenu, koji ne važi za preterano kvalitetan tim. Domaći su trenutno tek na 13. mestu u šampionatu u kojem se takmiči 16 klubova, a u prethodne dve utakmice bili su neuspešni. Minhen je slavio u sva tri prethodna međusobna okršaja ove sezone, isto bi trebalo da uradi i ovog puta.

RUKOMET

40734 Istres – Toulouse 2 (1.38)

Samo što se završilo Svetsko prvenstvo najbolji rukometaši planete vraćaju se obavezama u svojim klubovima. Ovog vikenda igra se novo kolo šampionata Francuske, jedno od najjačih na svetu. U utakmici 12. kola Tuluz je veliki favorit protiv Istra. Gosti su u poslednjem meču pre pauze savladali respektabilan sastav Monpeljea, koji je lider u Francuskoj, i pokazali da imaju kvalitet, te da je sedmo mesto na tabeli premalo za njih. Sa druge strane, Istr nije bog zna šta. Pretposlednja ekipa su u ligi sa samo šest bodova. Zanimljivo, remizirali su u poslednje dve utakmice, ali će teško do boda protiv Tuluza, koji ih je savladao u prvom meču ove sezone sa 30:27.

40834 Aalborg – GOG 63.5 golova više

Reprezentacija Danske nastavila je apsolutnu dominaciju u svetskom rukometu i po treći put uzastopno osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Sada je pred nama derbi njihovog šampionata u kojem se sastaju dve ubedljivo najbolje ekipe u danskom klupskom rukometu Olborg i GOG. Oba tima takmiče se u Ligi šampiona i trenutno su na pozicijama koje vode u plej-of, dok su u domaćem šampionatu nezaustavljive. Nakon 18 odigranih utakmica na deobi su prvog mesta sa po 31 bodom. Na njihovim utakmicama u Danskoj uglavnom gledamo goleadu, mada su protivnici ti koji mnogo lošije prolaze. Ovoga puta biće golova na obe strane, tu je pregršt sjajnih igrača, predvođenih novom velikom zvezdom svetskog rukometa u dresu GOG-a Simonom Pitlikom. Prethodni meč ovi rivali odigrali su u Superkupu krajem prošle godine, a GOG je slavio sa 41:39. Mnogo golova biće i sada.

 

 

Ne propustite