Tip izlog - Evroliga i AdmiralBet ABA liga na meniju, od Barse do Železnika

Autor: Ivan Cvetković
petak 01.12.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Izdvojili smo za vas nekoliko zanimljivih tipova iz košarke.

Povezane vesti

10732 Barcelona – Asvel Ukupno poena 162.5 više (1.94)

Mnogo bolje Asvel igra otkako je na klupu ovog francuskog kluba seo selektor Italije Đanmarko Poceko. Ostvario je tim iz Liona dve pobede sa Pocekom, a bili su baš blizu i trijumfa nad Bajernom u poslednjem kolu, ali su poraženi posle dva produžetka. Asvel sada igra mnogo bolje, posebno napadački, i često ubacuje preko 80 poena po meču. Na drugoj strani je ipak nepremostiva prepreka u vidu Barselone. „Blaugrana“ je posle najvećeg rivala Real Madrida drugi tim u Evroligi, a u poslednjem kolu slavili su protiv Makabija u Beogradu sa 92:92. u jednoj od najboljih utakmica ove sezone. Nema sumnje da će domaći slaviti protiv Asvala, a mi očekujemo dopadljivu utakmicu i puno koševa.

10733 Valencia – Baskonia 2 (2,33)

Pre samo dve nedelje ove ekipe odigrale su meč u španskoj ACB ligi. Baskonija je tada bila domaćin slavila sa uverljivih 83:74. Centar Baskijaca i trenutno najproduktivniji igrač u Evroligi Čima Moneke izdominirao je protiv „slepih miševa“, a tim Duška Ivanovića pokazao da je trenutno bolji. Gosti su i u boljoj formi, sa četiri pobede u poslednjih pet evroligaških mečeva čime su se na tabeli izjednačili sa Valensijom, te obe ekipe imaju po pet pobeda i poraza, iako je pre dolaska Ivanovića Baskonija imala svega jedan trijumf. Valesnija je u padu forme, domaćin je izgubio poslednje četiri evroligaške utakmice, pa im uopšte ne ide na ruku što ih čeka protivnik u naletu.

11742 Split – Krka 1 (1.79)

U prošlom kolu AdmiralBet ABA lige Split je deklasirao Mornar sa 93:76 u Baru i prekinuo niz neuspeha u regionalnom šampionatu, tako stigao do drugog trijumfa od starta sezone. I Krka ima dve pobede posle devet odigranih utakmica, a obe ekipe su bolje jedino od Mornar sa samo jednim uspehom. Domaći teren bi morao da predstavlja veliku prednost za Splićane koji na „Gripama“ znaju da iznenade i mnogo kvalitetnije ekipe od Krke. Domaći su slavili na četiri od pet poslednjih utakmica i favoriti su protiv tima iz Novog Mesta.

12172 Igokea – Mornar H1 -15.5 (1.91)

U Laktašima očekujemo igru „mačke i miša“, jer se radi o dva tima sa dijametralno suprotnim kvalitetom, formom i raspoloženjem pred ovaj meč. Igokea igra fantastično, odmah su iza Crvene zvezde na tabeli AdmiralBet ABA lige, a u ovoj sezoni tim Vladimira Jovanovića naređao je pobede protiv Partizana, Cedevita Olimpije i Budućnosti, što dovoljno govori o snazi ekipe. Na drugoj strani, Mornar ima samo jednu pobedu i niz ubedljivih poraza u ligi. Barani iz dana u dana menjaju tim i traže izlaz iz teške situacije, ali će treneru Mihailu Pavićeviću teško biti da sklopi tim koji će biti konkurentan. Zbog svega toga biće ovo laka pobeda domaćina izražena velikom razlikom.

12174 Borac Cacak – Buducnost 2 (1.79)

Posle teškog poraza od Partizana u „Štark areni“ rezultatom 101:54 Borac iz Čačka očekuje još jedan duel sa ekipom iz samog vrha AdmiralBet ABA lige. Podgorička Budućnost pojačana Jogijem Ferelom stiže u halu kraj Moravice sa ciljem da stigne do pobede, nakon štoje u prošlom kolu izgubila kod kuće od Cedevita Olimpije. Novi trener Budućnosti Andrej Žakelj imao je vremena da se upozna sa timom, a trijumf u Čačku dao bi stimulans za nastavak takmičenja. Šampion Crne Gore je prošle sezone kao gost deklasirao Borac i postigao čak 108 poena, sada su domaći mnogo bolja ekipa, ali je to nedovoljno za tim iz Evrokupa.

12181 FMP – Partizan H1 11.5 (1.95)

Veliki favorit u Železniku je Partizan, ali su crno-beli u ovoj sezoni AdmiralBet ABA lige već doživeli tri poraza, te ništa nije izvesno. Pokušaće „panteri“ da iskoriste umor tima Željka Obradovića posle evroligaške utakmice protiv Panatinaikosa u „Štark areni“. Umeo je FMP da zakomplikuje život Partizanu, primera radi prošle sezone šampion AdmiralBet ABA jeste oba puta slavio protiv „pantera“, ali su to bili trijumfi sa šest, odnoso četiri poena razlike. Čini se da je sada razlika u kvalitetu veća, ali bismo vrlo lako mogli da gledamo još jednu neizvesnu utakmicu.

Ne propustite