Tip izlog - Fener opet bliži "brejku", Dalas na krilima Luke Dončića

Autor: Milovan Longinov
petak 26.04.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Birajte kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

15649 Monaco – Fenerbahce H2 -3.5 (1.91)

Odigrali su Monako i Fener pravi triler u prvoj utakmici plej-of serije Evrolige. Na kraju je turski tim došao do „brejka“ i slavio sa 95:91. Pokazala je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa da nikada ne odustaje i vratila se posle „-14“ sredinom prvog poluvremena. Sada Fener u mnogo boljem raspoloženju dočekuje drugi meč, a Saša Obradović i njegovi igrači moraće da stignu do trijumfa kako bi sebi ostavili realne šanse da odu na Fajnal-for. Bekovi Monaka Džejms, Lojd i Okobo odigrali su na svom nivou u prvoj utakmici, ali „kneževi“ prosto nemaju kvalitet ispod obruča u rangu sa rivalom. Hejs-Dejvis i Sestina su odneli prevagu. Fener će sigurno opet biti blizu, možda „kneževi“ ovoga puta sačuvaju domaći teren, ali ne bi bila ni dvojka nikakvo iznenađenje.

15650 Barcelona – Olympiacos Ukupno poena 153.5 manje (1.95)

Pokazao je vicešampion Evrope Olimpijakos da je i ove sezone ekipa za velika dela i stigao do „brejka“ u Kataloniji. Grci su u prvoj utakmici plej-ofa sveli igru na mali broj poena i slavili sa 77:75. Problem za crveno-bele mogla bi da predstavlja povreda Petruševa u samom finišu prve utakmice, jer je srpski reprezentativac sa 12 poena bio jedan od najzaslužnijih za pobedu gostiju. Barsini bekovi zaustavljeni su od strane Barcokasa, Laprovitola je imao jednocifreni učinak, dok Satoranski nije ni stigao do poena. Olimpijakos će opet spustiti meč na mali broj poena, a Barsa mora da pronađe način kako da stigne do pobede i „spasi“ seriju u takvoj utakmici.

 

16674 Tenerife – Peristeri Athens 1 (1.38)

Napravio je Peristeri veliki uspeh plasmanom na Fajnal-for FIBA Lige šampiona u „Beogradskoj Areni“, ali će teško protiv španskih Tenerifa. Ovaj tim važi za jedan od najjačih u ACB ligi koja je pored Evrolige najjača u Evropi. Tenerife je trenutno šesti u Španiji i favorit protiv Vasilisa Spanulisa i njegovih igrača. Prošli su Španci u polufinale posle pobede nad turskim Tofašem u plej-ofu dok je Peristeri eliminisao prošlogodišnjeg osvajača trofeja Bon. Prednost Tenerifa je u iskustvu trojica velemajstora košarke Brazilca Uertasa, Finca Salina i Gruzina Šermandinja, igrača koji u svojim nogama imaju „bezbroj“ ovakvih utakmica. Na drugoj strani je bivši igrač Crvene Zvezde Džo Regland kao prva zvezda, a tu je i još jedan bivši crveno-beli Nemanja Dangubić, čini se nedovoljno da se uđe u finale Lige šampiona.

 

16428 Murcia – Unicaja H2 5.5 (1.89)

U svešpanskom polufinalu Lige šampiona sastaju se Mursija i Unikaha. Lako je odrediti favorita, samo bi trebalo baciti pogled na tabelu ACB lige. A tamo je sa skorom 25-5 fenomenalna Unikaha koja je iza sebe ostavila šampiona Evrope Real i evroligaše Barselonu, Baskoniju i Valensiju. Nije loša ni Murisja. Ova ekipa je sedma na tabeli i najverovatnije ćemo je gledati u plej-ofu, ali je daleko od Unikahinog nivoa. Tim iz Malage poražen je samo od Reala u poslednjih 13 utakmica i dolazi po trofej u Beograd. Tezu da će Unikaha lako u finale potvrđuje i njihov međusobni duel u ACB ligi ove sezone koji je pripao klubu iz Malage sa ubedljivih 88:65 i to u Mursiji.

 

15971 Indiana Pacers – Milwaukee Buckcs 1 (1.49)

Tek počinje brava borba u plej-of seriji između Indijane i Milvokija. Pejsersi su posle izgubljene prve utakmice uzvratili udarac, došli do „brejka“ i izjednačili na 1:1. Serija se sada seli u Indijanu i domaćin je favorit u trećoj utakmici. Gostima nije lako bez svog ubedljivo najboljeg igrača Janisa Adetokumba koji će zbog povrede propustiti čitavu seriju. Pejsersi su u drugom meču ubacili Baksima 125 poena i došli do svoje igre na veliki broj poseda i koševa. Blistao je Paskal Sijakam sa 37 poena, a pridružio mu se Tarner sa 22, te je neutralisan Demijan Lilard, jedini koji može da napravi razliku u ovom timu Baksa. Pejsersi imaju više „štihova“ i spremni su da povedu sa 2:1.

 

15971 Dallas Mavericks – LA Clippers 1 (1.54)

Pokazao je Luka Dončić da je ovo njegova sezona. Uzeo je loptu u svoje ruke, ubacio 32 poena Klipersima u drugoj utakmici u Los Anđelesu i izjednačio u seriji na 1:1. Naravno Meveriksi su odigrali sjajno u odbrani, spustili rivala na 93 poena, a pojavio se i Kajri Irving kao podrška Luki, te je Dalas uzvratio udarac. Sada će Dončić i drugari imati podšku svojih navijiača, a čeka se odgovor velikog trija Klipersa Pola Džordža, Džejmsa Hardena i Kavaija Lenarda. Ipak, deluje da je Dončić preuzeo konce serije u svoje ruke i da će odvesti Dalas do novog trijumfa, posebno ako utakmica opet bude na ispod 200 poena.

15986 Phoenix – Minnesota Timberwolves 2 (2.47)

Pokazala je Minesota u prve dve utakmice prve runde plej-ofa da je jednostavno bolja ekipa od Finiksa. Timbervulvsi su ostvarili dve lake pobede. Prvi meč su rešili u svoju korist sa 120:95, drugi rezultatom 105:93 i puni samopuzdanja idu u Finiks po „metlu“.  Pokazala je Minesota da ima širinu, konačno Entoni Edvards nije bio u prvom planu u prošlom meču, iskočili su Mekdenijels i Konli, tako su Timbervulvsi dobili još jakih aduta za nastavak serije i u odličnom su momentu. Buker i Durent nose čitav tim Finiksa, ali ni oni nisu na najvišem nivou, te će teško domaćin do prve pobede u seriji. Nurkić prosto nije centar za velika dela, a ni Finiks za prolazak dalje.

 

16943 New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 2 (1.86)

Slično kao i u seriji između Minesote i Finiksa, tako je i najbolji tim Zapadne konferencije Oklahoma pokazala u prve dve utakmice da je jednostavno bolja od Nju Orleansa. Slavili su Tanderi oba oba puta, prvo sa 94:92, a onda i ubedljivo 124:92. U toj drugoj utakmici Šej Glidžs-Aleksander i Holmgren i Vilijams rasturili su Pelikanse za koje u timu nije bilo apsolutnog lidera Zajona Vilijamsa. Ukoliko ga ne bude ni u trećoj Nju Orleans nema nikakve šanse, sa njim u timu moglo bi da bude makar zanimljivo, ali Oklahoma će svejedno stići do trijumfa i stati na prag naredne runde.

 

Tenis

22242 Munar Clar, Jaume Antoni – Struff, Jan Lennard 2 (1.54)

Pokazao je iskusni nema Jan Lenard Štruf da nije za „staro gvožđe“ i došao do svoje prve ATP titule u karijeri sa više od 34 godine, po čemu je treći najstariji šampion u istoriji. Nemac je oduševio sve i podigao pehar kod kuće u Minhenu savladavši na putu do trona sjajne igrače poput Ože-Alijasima, Runea i Frica. Sada dobru formu želi da prenese na masters u Madridu i dođe do vrednog rezultata, a na startu ga čeka domaćin teniser Haime Munar. Mnogo je obećavao ovaj momak u mlađim kategorijama, ali kao senior nije dostigao te visine. Trenutno je 73. na svetu i bez većih je rezultata ove godine. Zanimljivo, ovo će im biti prvi međusobni duel, a favorit je zasigurno Štruf.

 

22291 Darderi, Luciano – Fritz, Taylor 2 (1.51)

Upravo je Tejlora Frica Jan Lenard Štruf savladao u finalu Minhena. To znači da je i Amerikanac u veoma  dobroj formi. Fric je jedan od retkih Amerikanaca na Turu koji se dobro snalazi na šljaci i kroz karijeru je imao dobre rezultate na najsporijoj podlozi. Što se tiče Darderija, radi se o momku koji nije toliko poznat široj teniskoj publici. Italijan rođen 2002. godine trenutno je 60. na ATP listi, ali još uvek nije imao neki veliki bljesak. Stigao je prošle nedelje do finala turnira u Bukureštu i tamo izgubio od iskusnog Mađa Martona Fucoviča. Ne deluje da bi mogao da napravi problem mnogo boljem Fricu.

 

Ne propustite