Tip izlog - Grčko slavlje u Istanbulu na vidiku, "prštaće" u Valensiji!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.03.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

U fokusu je Evroliga.

Povezane vesti

16910 Anadolu Efes – Olympiacos 2 (1.83)

Propustio je dvostruki šampion Evrope  Efes veliku priliku da se pobedom u prošlom kolu nad otpisanim Asvelom izjednači sa Partizanom, Valensijom i Bajernom na deobi 10. pozicije u Evroligi koja garantuje mesto u plej-inu. Čini nam se da je turski predstavnik tada i izgubio šansu da se domogne doigravanja, a poraz od viceprvaka Evrolige Olimpijakosa značio bi definitivan kraj nadanja. Olimpijakos je najteži mogući protivnik u ovom trenutku sa šest uzastopnih trijumfa u takmičenju. Crveno-beli su predvođeni sjajnim centrom Mozesom Rajtom krenuli u veliki uspon i trenutno se nalaze na petoj poziciji. Momentum je na strani Pirejaca, isto tako i kvalitet na to dodajemo i ubedljiv trijumf u međusobnom duelu ove sezone, zbog čega smo uvereni u dvojku.

16911 Zalgiris Kaunas – Virtus Bologna 2 (2.12)

Bio je Virtus iz Bolonje dugo prava seznacija u Evroligi i prvi pratilac neprikosnovenog lidera Real Madrida. Ipak, popustila je ekipa trenera Luke Bankija u drugom delu sezone i pala na sedmo mesto, te joj u finišu predstoji borba da se domogne šeste pozicije koja vodi direktno u plej-of. Zbog toga je Italijanima neophodna pobeda u Kaunasu protiv Žalgirisa koji više nema realne šanse da se plasira u doigravanje. Samim tim motiv kod igrača Andree Trinkijerija biće manji, što gosti moraju da iskoriste i dođu do jako važnog trijumfa.

16913 Maccabi Tel Aviv – Asvel H1 – 11.5 (1.95)

Makabi je serijom od tri vezane pobede praktično obezbedio mesto plej-inu Evrolige, a do kraja takmičenja Izrealci će pokušati da se izbore za što bolju poziciju, možda i direktan plasman u plej-of. Raspored im ide na ruku, jer u 30. kolu u „Pioniru“ dočekuju Asvel. Francuski tim je senzacionlnom pobedom nad Efesom Turcima „zagorčao život“, a to se Makabiju ne sme ponoviti. Pokazali su Lorenco Braun i drugovi da su ozbiljna ekipa preokretom u „Areni“ protiv Zvezde i puni samopuzdanja dočekuju Asvel. Veliki je favorit nominalni domaćin i ništa ga ne može sprečiti da upiše ubedljiv trijumf.
17045 Fenerbahce – Barcelona Ukupno poena 164.5 više (1.94)
Udariće Šarunas Jasikevičijus na svoje u Istanbulu. Feneru je prijao njegov dolazak, a Barsi čini se njegov odlazak. Klub iz Istanbula igra veoma dobro u ovom delu sezone, najbolji je domaćin u Evroligi sa samo jednim jedinim poraz, i to od Crvene zvezde kod kuće. Ipak, Barsa nije nimalo naivan rival, te je teško reći da će tako ostati i posle ovog duela. „Blaugrana“ je drugi tim Evrolige i planira da na toj pozicji završi „regularni“ tok takmičenja. Teško je predvideti pobednika, a mnogo lakše kladiti se na veliki broj koševa. Oba tima igraju u izuzetno brzom ritmu sa puno napada, imaju napadački potentne rostere i garantuju nam spektakl u kojem ćemo uživati.

17048 Valencia – Bayern Munich 2 (2.42)

Valensija i Bajern odigraće najvažniju utakmicu 30. kola Evrolige. Obe ekipe trenutno imaju skor 13-16 koliko i beogradski Partizan i zajedno sa crno-belima vode veliku borbu za famozno deseto mesto koje vodi u plej-in. Španci su bili mnogo bliže njemu, ali je njihov brod počeo da tone. Vezali su „slepi miševi“ četiri evroligaška poraza i sebe doveli u tešku sitaciju. Na drugoj strani Bajern je u sasvim dobroj formi. Njihov trener Pablo Laso zna kako voditi ekipu u delikatnoj situaciju, pa su Bavarci sa skorom 3-2 u poslednjih pet kola sebe stavili u povoljnu siutaciju pred samu završnicu. Deluju kao bolja ekipa u ovom trenutku i očekujemo njihovo slavlje u „Fonteti“.

10632 Oxygen Roma Basket W – Virtus Bologna W H2 12.5 (1.85)

Odličan je Virtus u muškoj, a sasvim solidan i u ženskoj košarci. Crno-bele su trenutno treće u šampionatu Italije i gaje visoke ambicije u ovoj sezoni. Bio je Virtus u seriji pobeda sve do prošlog kola kada je na svom parketu poražen od tradicionalno jakog Skija. Sada im sledi gostovanje u glanvom gradu i idealna prilika da se vrate na pobednički kolosek. Oksidžen je tek deseti na tabeli, u zoni je plej-aut, ali ima dve utakmice manje u odnosu na konkurente. Domaćin je vezao dva poraza i Virtus mu dolazi u nezgodnom trenutku. Previše nezgodonom ako uzmemo u obzir to što je u prvoj  međusobnoj utakmici bilo 94:62 za klub iz Bolonje. Zbog toga smo uvereni u laganu dvojku.

Ne propustite