Tip izlog - Hokej i rukomet u fokusu

Autor: Ivan Cvetković
petak 27.01.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

Polufinale rukometnosg svetskog prvenstva garantuje mnogo uzbuđenja, možda i priliku za zaradu.

Povezane vesti

HOKEJ

31739 Tappara – Ilves Tampere ukupnog golova 4.5 više (1.75)

U derbiju finskog prvenstva očekuje nas sjajan okršaj  druge i treće najbolje ekipe u zemlji. Tapara će ove sezone igrati za evropsku titulu, plasirali su se u finale Lige šampiona gde ih 18. februara očekuje meč sa švedskom Luleom. Do tada je potrebno održavati dobru formu i poziciju u domaćem šampionatu, a utakmica protiv sjajnog Ilvesa biće prava proverea. Obe ekipe su u sjajnoj formi. Tapara ima samo jedan poraz u poslednjih 10 utakmica, dok je Ilves slavio u pet od prethodnih šest utakmica. Ono što je takođe važno, obe ekipe sa velikom lakoćom postižu golove i njihove utakmice garantuju goleadu. Tako je bilo i u prethodnom međusobnom susretu kada je Tapara u gostima slavila sa 5:3, slično očekujemo i ovog puta.

32519 Salzburg – Pioneers Voralberg h1 (-2.5) 1.67

Lak posao je pred hokejašima Salcburga u ovom meču austrijskog šampionata. Ekipa iz Mocartovog grada igra sjajno i trenutno je druga na tabeli sa tri boda mnaje, ali i utakmicom manje u odnosu na prvoplasirani Bolcano. Salcburg je u fenomenalnoj formi, imaju samo jedan poraz u prethodnih 12 utakmica, a kod kuće su izgubili još 18. decembra prošle godine od Graca. Sa druge strance „Pionirima“ ništa ne ide od ruke. Gosti su tek 11. u šampionatu, a u prethodnih šest mečeva radovali su se samo jednom. U poslednjem međusobnom duelu Salcburg je bez ikakvih problema slavio sa 6:1. Isto će biti i sada.

RUKOMET

40681 France – Sweden 1 (2.25)

Svetsko prvenstvo u rukometu stiglo je do polufinala. U njemu će se sastati Francuska – Švedska i Španija – Danska. Iako se utakmica igra u Švedskoj, Francuzi izgledaju kako kvalitetnija ekipa od selekcije „tri krune“ i blagi su favoriti za plasman u finale. Švedska u svom timu ima nekoliko sjajnih igrača predvođenih organizatorom igre Jimom Gotfridsonom i odličnim golmanom Andreasom Paličkom. Ipak, sa druge strane nalazi se rukometni „dream team“ u kojem su svi igrači vrhunski, a predvodnik je verovatno i najbolji rukometaš svih vremena Nikola Karabatić. Ta širina Francuske trebalo bi da napravi razliku, kao i veće iskustvo u velikim utakmicama poput ove. Domaći teren nekada može biti preveliki pritisak, a očekivanja u Švedskoj su ogromna, to će umeti da iskoriste francuski rutineri.

40671 Norway – Hungary 1 (1.18)

Nadali su se Norvežani i Mađari ovo meču u polufinalu, ali će na njihovu žalost pobedniku ovog susreta pripasti tek sedmo mesto. Norveška je u spektakularnoj utakmici sa dva produžetka ispustila pobedu nad Španijom, dok su Mađari lako poraženi od dvostrukog uzastopnog prvaka sveta Danske. Novežani su želeli svetsko zlato, imaju fenomenalan tim, ali su ih detalji delili od finala. Ipak, očekuje se da pokažu svoj kvalitet protiv Mađara koji ne spadaju u sam vrh svetskog rukometa. Uvek je dobro završiti turnir pobedom, a Norveška je svojim igrama zaslužila da se raduje na kraju

Ne propustite