Tip izlog - Holandija "namirisala" krv Norvežana, euforija u Detroitu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.01.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta, u fokusu rukomet i NFL.

Povezane vesti

RUKOMET

43817 Slovenia – Portugal 1 (1.83)

Do pre nekoliko godina ne bi se ni postavljalo pitanje oko ishoda duela u kojem se sastaju rukometaši Slovenije i Portugalije, ali je u međuvremenu portugalski rukomet napredovao, pa nas očekuje izuzetno zanimljiv meč u glavnoj fazi Evropskog prvenstva. Obe dve ekipe imaju po dva boda u novoformiranoj grupi zbog iznenađujućih trijumfa nad Norveškom, a sada je došlo vreme da se vidi ko je bolji. Po našem mišljenju to su Slovenci koji u svom sastavu imaju jednu od najboljih bekovskih linija na turniru. Vlah, Dolenec, Zarabec, Makuc i Mačkovšek igrači su vrhunske klase i oni bi trebalo da naprave prednost u odnsu na malo neiskusnije Portugalce u čijem timu jednu od glavnih uloga ima 19-godišnji supertalenat Fransisko Kosta.

Norway – Nederlands H2 – 2.5 (1.90)

Uz Španiju i barem za nas Srbiju, Norveška je najveće razočarenje dosadašnjeg toka šampionata. Jesu Skandinavci izborili plasman u glavnu fazu, ali nemaju nijedan bod zbog poraza od Slovenije i Portugalije. Nije Norveška pokazala mnogo, čini se da jedan od najboljih rukometaša današnjice Sander Sagosen nije u dobroj formi, a nema ni podršku saigrača, pa ovaj turnir preti da bude totalni promašaj za Norvežane. Sada im na red dolazi motivisana Holandija koja već nekoliko godina igra vrlo dobar rukomet pod vođstvom legendarnog Šveđanina Štafana Olsona. Mogao bi omalen srednji bek „lala“ Luk Stejns da povede svoju selekciju do velikog trijumfa ovde.

43818 Denmark – Sweden Ukupno golova 60.5 više (1.90)

Najveći derbi u dosadašnjem toku šampionata odigraće stari znanci Danci i Šveđani. Niko ne bi smeo da se kladi da iste rivale nećemo gledati i u finalu, ali pre toga da uživamo u njihovom meču kada je reč o glavnoj fazi. Obe ekipe imaju sve pobede do sada, već godinama pokazuju gotovo savršen rukomet i garantuju spektakl. Danska je trostruki uzastopni prvak sveta, deluje kao na igrici, a ne zna se ko je od koga bolji u ekipi Nikolaja Jakobsena. Mlade snega Gidsel i Pitlik već sada su među najboljim igračima na planeti, a tu je i Hansen za koga ovaj epitet važi više od decenije. Na drugoj strani je prvak Evrope Švedska koja brani tron u Nemačkoj. Šveđani imaju granitnu odbranu iz koje se kontranapadi ređaju kao na traci. Iskusni golman Palička briljira, Godfridson diriguje igrom u napadu, a tu su i fantastična krila poput Vanea. Biće ovo atomski rukomet na turbo pogon, a naš predlog je veliki broj golova.

AMERIČKI FUDBAL

50244 Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers H1 – 6.5 (1.90)

Euforija u Detroitu dostigla je vrhunac nakon što su Lajonsi ostvarili svoju prvu plej-of pobedu još od davne 1991. godine. Kvoterbek Džere Gof predvodio je svoj tim do istorijskog slavlja nad njegovim bivšim klubom Los Anđeles Remsima, sa kojima je nakada igrao u Superbolu, sa 24:23. Sada u Detroit dolazi Tampa Bej koji je u naletu posle sjajnog meča i pobede nad Filadelfijom. Lajonsi deluju samovereno u ovom trenutku probili su granicu i dokazali sebi da mogu. Na drugoj strani Tampa ima svojih mana, često kvoterbek Bejker Mejfild ume da zakaže, a uz pritisak domaće publike stvari za Bakanirse postaće još teže. Lajonsi su samo jednom poraženi kod kuće u poslednjih osam utakmica i favoriti su ovde.

Ne propustite