Tip izlog - Igrajmo na pulene Živka Gocića!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.02.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Tipovi iz ostalih sportova.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

34620 Trinec – Mountfield HK 2 (3.00)

„Regularni“ deo šampionata Češke ulazi u završnu fazu, a duel između Trineca i Mauntfilda biće direktan okršaj za četvrto mesto koje vodi u četvrtfinale plej-ofa, dok pozicija niže znači još jednu rundu više u doigravanju. Trinec je igrao sjajno tokom većeg dela sezone, ali je u poslednje vreme domaćin posustao. U jednom trenutku vezali su čak pet uzastopnih poraza, sada su se malo stabilizovali i u poslednjih pet mečeva imaju solidne dve pobede. Sa druge strane, Mauntfild je „nezaustavljiv“ trenutno. Gosti imaju čak sedam trijumfa zaredom i puni su samopuzdanja. Zbog toga verujemo u njih, pobedom protiv Trineca kompletirali bi sjajnu seriju i došli na toliko željenu poziciju.

30889 Ceske Budejovice – Sparta Prague 2 (1.78)

Još jedan meč češkog šampionata izabrali smo za tipovanju. A kako i ne bismo kada pogledamo stanje na tabeli, trenutne forme timova i primamljivu kvotu na dvojku. Češke Budejovice i Sparta iz Praga u potpuno drugačijem raspoloženju dočekuju svoj međusobni duel. Domaćin je drugi najaslbiji tim u ligi bez šanse da se plasira u plej-of, a u seriji je od četiri vezana poraza. Sparta je potpuno drugačija priča, Klub iz prestonice uverljivo drži treću poziciju u ligi. Sigurni su u plej-ofu, a u seriji su od četiri uzastopne pobede. Dakle, dileme nema, Sparta će pobediti.

34057 Langnau Tigers – Zug 2 (1.83)

Iz Češke prelazimo u Švajcarsku gde polufinalista ovosezonske Lige šampiona Cug gostuje „tigrovima“. Cug je sve karte bacio na uspeh u Ligi šampiona i potpuno zapostavio domaće takmičenje. Sada su tek osmi, ali će se najverovatnije izboriti za mesto u plej-ofu koje će izboriti prvih 10 ekipa. Langnau ima svoju brigu, a to je da izbori opstanak u ligi. Trenutno su pretposlednji sa istim brojem bodova kao i Lozana, koja je prva iznad crte. „Tigrovi“ i Cug se nalaze u lošoj formi, pre trijumfa u poslednjem kolu izgubili su po četiri uzastopne utakmice. Ako je to bilo očekivano od Langnaua, nije od veoma dobre ekipe Cuga. Očekujemo da gosti slave i počnu da dižu formu pre plej-of, a „tigrove“ gurnu jedan korak dublje prema ispadanju.

40973 Toulouse – Aix 2 (2.90)

Bićemo hrabri i probati sa dvojkom na Oks. Francuska rukometna liga važi za jednu od najjačih u Evropi, a susret šeste i sedme ekipe na tabeli garantuje nam kvalitetan meč i puno neizvesnosti. Timovi su ujednačenog kvaliteta i u sličnoj formi. Tuluz je u poslednjih pet utakmica, slavio tri puta, dok Oks ima po dve pobede i poraza uz jedan remi. Ono što nas je opredelilo da odigramo na goste jesu međusobni dueli, a Oks je dobio dva poslednja meča protiv Tuluza. Odlučiće jedna lopta, a verujemo da će gosti biti srećniji.

40997 Nimes – Montpellier 2 (1.55)

Biće zanimljivo ovog vikenda i u Nimu gde istoimeni domaćin dočekuje lidera francuskog šampionata Monpelje. Gosti igraju fantastično ove sezone izgubili su tek dve od 16 utakmica u ligi i predstoji im velika borba sa moćnim Pari Sen Žermenom za titulu prvaka države. Zbog toga je pobeda na gostovanju neugodnom Nimu imperativ za Monpelje. A neće im biti lako, jer je Nim trenutno petoplasirani tim u šampionatu, sa četiri pobede u prethodnih pet mečeva. Ipak, kvalitet je na strani gostiju, a prostora za kiks nemaju. U prvom delu sezonu na svom parketu Monpelje je savladao Nim sa 30:22, slaviće i u gostima.

41001 Hannover Burgdorf – Goppingen 1 (1.65)

Nemačka rukometna liga važi za najjaču na svetu, a u 20. kolu Bundeslige očekuje nas veoma zanimljiv duel između Hanovera i Gepingena. Domaćin je trenutno šesti sa željom da sezonu završi na jednom mestu iznad kako bi izbori plasman u Ligu Evrope. Hanover igra veoma dobro, a pobeda u poslednjoj utakmici na gostovanju Vecleru dala je novi optimizam ekipi, nakon dva uzastopna neuspeha. Sa druge strane, Gepingen nema velike ambicije. Gosti su trenutno 14. na tabeli sa 12 bodova, duplo više od Mindena koji je na preptposlednjoj poziciji koja vodi u drugu ligu. Hanover je bolji tim od Gepingena imaju veliki motiv plasmana u evropsko takmičenje i naš predlog ovde je „kec“.

47007 Novi Beograd – Sabadell H1 -4.5 (1.95)

Igra sjajno Novi Beograd u ovoj sezoni Lige šampiona. Ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Živko Gocić ima želju da se domogne evropske titule, a španski Sabadelj je samo još jedna stanica na tom putu. Novobeograđani  posle sedam odigranih utakmica u grupi B imaju pet pobeda i po jedan remi i poraz. Trenutno su drugi sa 16 bodova, dok je Sabadelj do sada slavio samo jednom i sa četiri boda deli poslednje mesto u grupi sa Marsejom. Novi Beograd je u Španiji slavio protiv Sabadelja sa 8:6, u Beogradu će im biti još lakše.

47010 Radnicki – Olympiakos  Piraeus H1 4.5 (1.90)

Pred igračima Radničkog iz Kragujevca je težak zadatak, jer im u osmom kolu grupe A Lige šampiona gostuje snažni Olimpijakos predvođen našim trnerom Igorom Milanovićem. Crveno-beli iz Pireja trenutno dele lidersku poziciju u grupi sa šampionom Evrope Pro Rekom, obe ekipe imaju skor od šest pobede i jednog poraza, dok su Kragujevčani peti sa po dve pobede, remija i tri poraza. Bila bi senzacija da Radnički trijumfuje u ovom meču, ali očekujemo da će „skupo prodati kožu“. 

Ne propustite