Tip izlog - Jasikevičijus se vraća u Kaunas, Zadar na Božićev pogon ruši Krku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.01.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Pet predloga za košarku.

Povezane vesti

17703 Zalgiris Kaunas – Fenerbahce 2 (1.63)

Žalgiris je prošle sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja u Evroligi i domogao se plej-ofa u kojem je poražen od Barselone. Ove „zeleni“ iz Kaunasa nisu ni blizu doigravanja. Saradnja sa trenerom Maksvitisom je okončana, a Andrea Trinkijeri ima zadatak da do kraja sezone popravi utisak, Na drugoj strani, Fener je takođe zamenio trenera. Umesto Itudisa došao je Jasikevičijus i uspeo da podigne ekipu iz Istanbula. Fener je trenutno na deobi četvrtog mesta, a nova pobeda učvrstila bi šanse da se direktno plasiraju u plej-of. Gosti su u sjajnoj seriji, a u poslednjih pet evroligaških utakmica samo ih je Zvezda pobedila. Sve govori u prilog trijumfu Fenera, on će se i dogoditi.

17704 Monaco – Real Madrid 2 (1.85)

U „Kneževini“ nas očekuje jedan od derbija 22. kola Evrolige i susret dve ekipe koje su prošle sezone igrale na Fajnal-foru. Očekivalo se da će ove sezone Monako biti jedan od najbolje plasiranih klubova u Evroligi, ali je ekipa Saše Obradovića trenutno na osmom mestu, van plej-ofa, sa skorom 11-10 i predstoji joj velika borba za doigravanje. Na drugoj strani Real je dominantan. „Kraljevski“ klub ima samo dva poraza od starta takmičenja i kao favorit dolazi na ovaj duel. Madriđani su u boljoj formi, a Monako bi važne bodove ipak mogao da potraži u susretu sa slabijim protivnicima.

17706 Valencia – Armani Milano H2 – 4.5 (1.91)

Valensija i Armani su prvi ispod crte za plej-in, te će im je međusobni duel i eventualni trijumf dvostruko važan.  Prvo zbog popravljanja ukupnog odnosa pobeda i poraza, a drugo uticaja na skor direktnog rivala i bolji međusobni skor. Prvi duel ove sezone ubedljivo je pripao Mesininom timu. Armani je u Milanu slavio sa 83:52, ali u odnosu na tu utakmicu neće biti dvojice najboljih igrača „manekena“ Mirotića i Šildsa koji su povređeni. Ipak, u Milanu ima dovoljno dobrhi igrača poput Melija, Hola, pa i vraćenog Nejpira koji može da eksplodira. Valensija nije u dobroj formi. „Slepi miševi“ su u poslednjih devet mečeva upisali samo dve pobede, protiv Breogana u ACB ligi i Efesa u Evroligi, pa nisu ni favoriti u duelu sa Armanijem iako igraju kod kuće. Biće ovo rovovska bitka, a gosti su nešto bliži pobedi.

19608 Zadar – Krka H1 – 8.5 (1.94)

Dvorana „Krešimir Ćosić“ u Zadru ove sezone je jedna od najispunjenijih u AdmiralBet ABA ligi jer domaćin igra veoma dobro. Zadrani su trenutno sedmi na tabeli što im garantuje plej-of, a MVP Luka Božić i drugovi imaju cilj da se plasiraju u doigravanje. Na putu ka njegovom ostvarenju Krka ne bi smela da pravi problem. Slovenci su posle Mornara druga najslabija ekipa u prvenstvu, u seriji su poraza i nema razloga da Zadar ima problema sa njima.

19609 Borac Cacak – Split H2 – 4.5 (1.86)

Jedna od najzanimljivjih utakmica narednog kola AdmiralBet ABA lige igra se u Čačku gde domaći borac dočekuje Split. Biće to duel ekipa koje su na skoru 7-9 i na deobi su devetog mesta. Cilj je popeti se mesto iznad i ući u doigravanje, a trijumf u međusobnom duelu značiće veliku prednost timu koji slavi. Borac igra po sistemu toplo-hladno. Čačani su dozvolili sebi poraz od Krke, savladali Cibonu, a onda doživeli dva neuspeha u duelima sa Megom i Zvezdom. Na drugoj strani Splićani igraju sjajno u poslednje vreme. Imaju tri vezane pobede u AdmiralBet ABA ligi, a samo ih je Zvezda pobedila u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima. Zbog toga će ovo biti izuzetno zanimljv duel, a Split bi mogao i do trijumfa.

Ne propustite