Tip izlog - "Kec" na Gran Kanariju, Makabiju derbi u Kaunasu

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.04.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Izaberite najbolje košarkaške tipove.

Povezane vesti

17035 Gran Canaria – Joventut Badalona 1 (1.69)

Obe ekipe imaju veoma dobru sezonu. Gran Kanarija je završila kao prva u grupi B Evrokupa, dok Huventud sa druge pozicije u grupi A ide u Top 16 istog takmičenja. I dok im je u mislima eventualno osvajanje drugog po jačini evropskog takmičenja sledi im međusobni duel u španskoj ACB ligi. Kada protivnik nije Real ili Barsa, Gran Kanarija mora biti favorit na svom parketu, jer je igranje na Kanarima za većinu timova pretežak zadatak zbog teškog puta i odličnog protivnika. Tako je „Granka“ u seriji pobeda na domaćem parketu, a cele sezone u Španiji izgubila je samo dve utakmice kod kuće. Uspela je Gran Kanarija da savlada Huventud u prvom međusobnom meču ove sezone u Badaloni sa uverljivih +16, zato sada nemamo dilemu da će ovde biti kec.

17128 Zalgiris Kaunas – Maccabi Tel Aviv 2 (2.21)

Jedan od derbija 33. kola Evrolige igra se u Kaunasu gde domaći Žalgiris traži pobedu koja bi ga ostavila u trci za Top 8. „Zeleni“ su trenutno prvi ispod crte sa skorom 17-15, identičnim kao i osmoplasirana Baskonija. Zbog toga je Žalgirisu neophodan trijumf, ali će do njega baš teško, jer ih očekuje trenutno najteži protivnik u Evroligi. Makabi se tokom većeg dela sezone mučio da pronađe željenu formu,a  onda je „Ponos Izraela“ u finišu ligaškog dela zaigrao fenomenalano i u seriji je od čak šet evroligaških pobeda. Makabi je trenutno peti sa skorom 19-13 i sva je prilika da će tu i ostati. Zato je mnogo veći pritisak na Žalgirisu kome je ovo biti ili ne biti. Nismo sigurni da, ipak talentom limitirana ekipa, može da izdrži do kraja, Makabi je bolji tim, rasterećen i u ogromnom naletu. Zbog toga prognoziramo dvojku.

17134 Valencia – Virtus Bologna H2 -5.5 (1.91)

Još jedna u nizu „revijalnih“ utakmica u finišu Evrolige je pred nama. Dve ekipe kojima su sve „lađe potonule“ u ovoj sezoni sastaju se u legendranoj „Fonteti“ i neko će morati da prekine loš niz rezultata. Domaći su izgubili poslednjih pet, a gosti poslednje tri utakmice u svim takmičenjima, dok u Evroligi imaju samo po jedan trijumf u prethodnih pet mečeva. Valensija je favorit, imali su „slepi miševi“ šansu za Top 8 sve do ubedljivog poraza od Zvezde u „Pioniru“, ali se se tada definitivno „raspali“. Sa druge strane Virtus se više bavio dobijanjem licence za narednu godinu, nego igrama na parketu u finišu Evrolige. Sada su obe ekipe maksmalno rasterećene i očekujemo da će utakmica biti neizsvena, kada već takmičarski nije važna.

17129 Baskonia – Asvel H1 -13.5 (1.90)

Ko je gledao poslednju Asvelovu utakmicu u Evroligi protiv Crvene zvezde mogao je da se uveri zbog čega su Francuzi ubedljivo poslednji na tabeli sa samo šest pobeda, od kojih je poslednja zabeležena još krajem januara protiv Fenera. Sreća za Asvel što se iz Evrolige ne ispada, inače bi se ovaj klub teško vratio u elitno klupsko takmičenje, jer mu odavno do njega u ovoj sezoni nije stalo i sav fokus okrenuli su ka odbrani titule u Francuskoj. Baskoniji je ovo apsolutni zicer u borbi za Top 8. Baski su trenutno osmi i bilo bi tragično da ispuste plej-of porazom od nedoraslog protivnika. Kec je čist, a ubedljiva pobeda domaćih takođe deluje kao sigurna opcija.

19730 Kolossos Rhodes – Panathinaikos H2 9.5 (1.87)

Ono što demonstrira PAO pod vođstvom novog trenera Serelisa uopšte nije loše. Grčki stručnjak uspeo je da pokrene ekipu posle odlaska Dejana Radonjića, a „zeleni“ upisali i nekoliko evroligaških pobeda, dok su u Grčkoj očekivano prvi ispod Olimpijakosa. Domaći su trenutno na osmoj poziciji koja vodi u plej-of sa polovičnim skorom 10-10, ali će teško protiv evroligaša. PAO je slavio protiv Kolososa u prvom delu sezone sa sedam poena razlike, a tada je pružao znatno slabije partije. Sada su „zeleni“ popravili formu i očekujemo njihov lakši trijumf.

Ne propustite