Tip izlog - Kil se "vadi" protiv prvaka Evrope, Kuba traži čudo za Pariz

Autor: Ivan Cvetković
subota 30.09.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Dva sporta, pet tipova, pa ko voli...

Povezane vesti

RUKOMET

44899 SC Magdeburg - Kiel 1 (1.80)

Na veliko iznenađenje čitave rukometne javnosti, Magdeburg je protekle sezone postao novi prvak Evrope savladavši u finalu Kijelce u neverovatnoj završnici. Ekipa iz grada na Elbi je u novu sezonu ušla osokoljena tim trijumfom, a posle šest odigranih mečeva nalazi se na trećoj poziciji Bundeslige Nemačke. Kil sa utakmicom manje zaostaje tri boda, pa će gostovanje prvaku Starog kontinenta biti prilika da mu se eventualnim trijumfom i približi. Međutim, mnogi su skeptični u takav scenario, tim pre jer je iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva Melzungen slavio u Kilu i to prilično ubedljivo.

40710 Anaitasuna - Ademar 2 (2.40)

Španska rukometna ASOBAL liga praktično je postala poligon Barselone koja decenijama surovo dominira u nacionalnom šampionatu. Malo ko se seća prethodnih šampiona, a jedan od poznatijih timova s početka 21. veka jeste i Ademar Leon koji je nakon osvojene titule prvaka 2001. u tri navrata bio vicešampion Španije. Dres Ademara je svojevremeno nosio i Dragan Škrbić, kasnije i Cupara i Vejin, a ove sezone za klub nastupa Marko Milosavljević. Ekipi iz Leona ne ide baš najbolje jer je u nesvakidašnjoj situaciji nanizao tri remija u prvenstvu. Sledi gostovanje Anaitasuni koju je dobio u tri od prethodna četiri okršaja.

40787 GOG - Aalborg 1 (2.95)

GOG predstavlja staru rukometnu aristokratiju u Danskoj u kojoj je bio veoma uspešan na prelazu dva milenijuma. Usledio je period stagnacije u prethodnoj deceniji, da bi u prethodne dve sezone vezali šampionske titule nauštrb Alborga. Klub sa severa Danske i u novu sezonu ušao je sa najvišim ambicijama bez obzira na poraz od najvećeg rivala u Superkupu na početku sezone. Alborg ima maksimalan učinak u prvih pet kola, GOG beleži promenjive rezultate, ali domaći teren je prava prilika da u sebi probudi šampionski gen. Kvota je odlična, uz malo sreće i prilično moguća.

ODBOJKA

46833 Cuba - Ukraine 1 (1.55)

Kubanska odbojka je u očiglednoj krizi što nije rezultat čisto sportskih razloga. Mnogi talentovani odbojkaši sa Kube odrekli su se igranja za reprezentaciju kako bi nastupali za inostrane klubove, pretežno u Evropi, ne bi li sebi obezbedili pristojnu egzistenciju. Ceh tome plaća i muška reprezentacija koja u poslednjih desetak godina beleži prilično razočaravajuće rezultate. Kubanci su preskočili Olimpijske igre u Tokiju, pre toga su u Riju zauzeli tek 11. mesto. Kvalifikacioni turnir za Igre u Parizu broji osam timova, prve dve ekipe idu na OI, a prva prepreka za Kubu jeste Ukrajina koju bi morala da pobedi ukoliko želi da održi olimpijski san.

46837 Iran - Germany 1 (1.81)

Derbi prvog kola gorepomenutog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu igraju Iran i Nemačka. “Panceri” su nedavno prvenstvo Evrope okončali u osmini finala gde ih je eliminisala Holandija, pa će novu priliku za plasman na OI tražiti preko novog turnira. Iran je azijska odbojkaška sila koja je vezala dve igre zaredom, pa će i ovoga puta tražiti svoju šansu u jednoj nimalo lakoj grupi gde se takmiče još i favoriti poput Brazila i Italije. Iranci se uzdaju i u tradiciju, dobili su Nemce u tri od poslednja četiri meča i s pravom se nadaju u novi trijumf.

Ne propustite