Tip izlog - Kladimo se protiv moćnog Olimpijakosa i verujemo u "armiju"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 21.03.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Tu su i utakmice plej-ofa rukometne Lige šampiona.

Povezane vesti

KOŠARKA

13125 Panathinaikos – Barcelona H2 7.5 (1.92)

Nekada su dueli između ova dva rivala predstavljali derbije evropske košarke, ali sada to nije slučaj. Razlog je veliki pad Panatinaikosa koji već godinama nije konkurentan za sam vrh Evrolige, a šanse za plasman u Top 8 ove sezone „zeleni“ su odavno izgubili. Ipak, odlaskom Dejana Radonjića i angažovanjem novog trenera Hristosa Serelisa PAO je popravio svoju formu, upisao dve evroligaške pobede i igrao na jednu loptu sa Olimpijakosom u velikom grčkom derbiju za vikend. Sa druge strane Barselona je trenutno treći tim Evrolige i nada se da će u poslednja pet kola popraviti svoju poziciju i dobiti nešto lakšeg rivala u plej-ofu. Nakon dva uzastopna neupseha protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea Barsa je u poslednjem kolu iščupala pobedu kod kuće nad Crvenom Zvezdom i u „OAKA arenu“ ide sa jasnim ciljem. Tim Šarunasa Jasikevičijusa je mnogo kvalitetniji od domaćina i očekujemo lak trijumf „blaugrane“.

13115 BC Samara – Saratov Ukupno poena 155.5 manje (1.89)

Zanimljiv sistem takmičenja u ruskoj VTB ligi omogućava da dve najbolje ekipe iz lige za opstanak izbore plasman u plej-of. Rusi su odlučili da se na kraju „regularnog“ dela sezone izdvoje po šest najboljih i najslabijih timova, ali da i ovi drugi imaju svoje predstavnike u finalnom doigravanju. Na dva kola pre kraja Parma iz Perna je iz lige za opstanak izborila plasman u plej-of dok se za drugu kartu bore Samara i Saratov, obe ekipe su na skoru 13-17 i u međusobnom duelu odlučiće ko će se ukrstiti sa najboljima. Ekipa Saratova zanimljiva je ljubiteljima košarke sa ovih prostora jer u njoj nastupaju bivši kapiten Partizana Rade Zagorac i nekadašnji igrač Mege i Budućnosti Danilo Nikolić, ali mi se ne bismo gladili na njih već na broj poena na meču. Razlog je jednostavan. Poznato je da u ruskoj košarci dominira mišljenje o jakoj odbrani kao najvažnijem segmentu igre, a kada je utakmica odlučujuća kao ova, defanzivni deo terena postaje još važniji. Zato idemo sa „minusom“.

16160 Monaco – Le Portel H1 -11.5 (1.87)

Monako je trenutno četvrta ekipa Evrolige i apsolutni lider šampionata Francuske sa samo četiri poraza u 23 kola. Jedan od tih neuspeha doživeli su upravo od Le Portel u prvom delu sezone, kada su tadašnji domaćini senzacionalno slavili protiv tima Saše Obradovića sa 89:81. Ipak, Le Portel nije mnogo profitirao od tog podviga, trenutno je na 13. poziciji prvenstvene tabele sa skorom 9-14 i minimalnim šansama da dođe do plej-ofa. „Kneževi“ igraju u fantastičnoj formi, imaju osam vezanih pobeda u Evroligi i domaćem šampionatu i apsolutni su favoriti na ovom meču. Monako po navici svoje protivnike u Francuskoj pobeđuje dvocifrenom razlikom, a protiv Le Portela imaće dodatan motiv zbog poraza u poslednjoj utakmici. Očekujemo da će dodati gas i pokazati rivala kolika je razlika u klasi između njih.

15966 Lavriou – Olympiacos H1 23.5 (1.86)

Kladiti se protiv Olimpijakosa u ovom trenutku, makar i da neće pobediti predviđenom razlikom čini se kao velika greška, a kada se na to doda da crveno-beli igraju protiv Lavrija koji se nalazi na 10. mestu grčkog šampionata sa samo pet pobeda iz 18 mečeva stvari postaju još komplikovanije. Ipak, ono u šta se uzdamo je težak raspored Pirejaca koji o Lavriju verovatno da ni ne razmišljaju posle tesne pobede u najvećem derbiju protiv Panatinaikosa, a pred evroligaško gostovanje Partizanu u petak. Tako će trener Barcokas sigurno dati šansu igračima sa manjom minutažom i odmarati sve važnije igrače. Lavrio je u poslednja četiri kola upisao tri pobede i nalazi se u dobroj formi. U ovom nizu savladali su respektabilne timove kao što su AEK i Aris. Naravno da domaći nemaju šanse da pobede najbolji tim Evrope u ovom trenutku, ali bi mogli da izgube sa manje od 23.5 poena.

16890 Gargzdai SC – BC Wolves H2 8.5 (1.79)

Sa ogromnim ambicijama ušli su u sezonu Vulvsi, a čak se spominjao i napad na šampionsku titulu. Trenutni presek stanja govori da će biti konkurentni. Nalaze se na deobi trećoj poziciji sa skorom 15-7 odmah iza akutelnog šampiona Ritasa i evroligaša Žalgirisa. U poslednjem kolu „vukovi“ su poraženi kod kuće od Jonave, te se očekuje reaakcije ekipe koju sa klupe predvodi legendarni litvanski košarkaš Rimas Kurtinatis, a u sastavu su sjajni igrač poput osvajača Evrolige sa Realom Džefa Tejlora i standardnog argentinskog reprezentativca Markosa Delije. Što se domaćina tiče, oni su pretposlednji tim lige sa samo četiri pobede i čak 18 poraza. U poslednih pet utakmica Gargzdai je samo jednom pobedio i slabe su mu šanse protiv Vulvsa. Poslednji meč ovih rivala pripao je gostima sa 14 poena razlike, trebalo bi da i sad bude slično.

HOKEJ

36475 Olomouc – Pardubice 2 (1.89)

Pred nama je treća utakmica četvrtfinala prvenstva Češke u hokeju između Olomuca i Pardubica. U prve dve utakmice kod kuće Pardubice su opravdale ulogu favorita i odbranile domaći led. Sada će pokušati da stignu do ključnog brejka i dođu na korak od plasmana u polufinale. Olomuc se sa osme pozicije „ugurao“ u plej-of i dobio čini se pretežak zadatak protiv najbolje ekipe u ligaškom delu takmičenja. Prve dve utakmice u seriji bile su rutina za Pardubice koje su slavile sa 5:1 i 2:0. U „regularnom“ delu šampionata odnos trijumfa bio je 3:1 u korist gostiju i sve govori da će još jednom Pardubice biti kobne po Olomuc.

35973 Kolner – Adler Manheim 1 (1.92)

Četvrtfinalna serija šampionata Nemačke u hokeju na ledu između Kelna i Manhajma već nam je donela puno uzbuđenja. Slabije plasirani Keln, koji je ligaški deo sezone završio na šestoj poziciji, vodi protiv favorizovanog Manhajma sa 2:1 u pobedama. Poslednju su „jarčevi“ ostvarili kao gosti, nakon produžetaka, bilo je 3:2. Sada je sve u rukama Kelna koj pred domaćom publikom ima meč loptu za plasman u polufinale i mora da je iskoristi. Iako je Manhajm u plej-of ušao sa treće pozicije Keln mu je rival koga nikako nije želeo. U ligaškom delu sezone ove ekipe odigrale su četiri međusobna meča, a Keln slavio u tri. Sada bi treća pobeda u seriji bila zlata vredna za domaćina i verujemo da će je nošeni podrškom sa tribina ostvariti.

36476 Lokomotiv Yaroslav – CSKA Moscow 2 (2.80)

Kroz pravu „golgotu“ prošao je najveći ruski hokejaški klub CSKA iz Moksve u prvoj rundi plej-ofa protiv ekipe Čerepoveca. Gubili su „armejci“ posle prve trećine sedmog odlučujućeg meča sa 2:0, ali su smogli snage da preokrenu, slave sa 5:3 i izbore plasman u četvrtfinale. A tamo su zablistali u prve dve utakmice kod kuće protiv Lokomotive. Uspeo je vojni klub da pobedi oba meča sa 2:0 i 3:2 i mirno otišao na protivnički led. Lokomotiva je dobra ekipa, bili su treći u Zapadnoj konferenciji, ali nemaju šampionski gen poput „armejaca“. U ligaškom delu šampiona ove ekipe sastale su se četiri puta i podelila po dve pobede, ali je plej-of nešto drugo. Plej-of je zona ekipe CSKA i ona će slaviti na ovom meču, povesti sa 3:0 i kasnije se plasirati u polufinale.

RUKOMET

41991 Dinamo Bucuresti – Kiel 2 (1.52)

Počinje plej-of rukometne Lige šampiona, a jedan od parova osmine finala čine šampion Rumunije Dinamo Bukurešt i nemački velikan Kil. Jasno je da su gosti favoriti za plasman u četvrtfinale. Imaju mnogo bogatiji istoriju od Dinama, bili su prvaci Evrope čak četiri puta 2007, 2010, 2012. i 2020. godine, a ambicije su im najveće i u ovoj sezoni. Kil je malo podbacio u grupi B i zauzeo četvrto mesto iza prošlogodišnjih finalista Barse i Kjelcea, a i francuski Nant bio je bolji od Nemaca. Zbog toga će u osmini finala Kil igrati protiv Dinama koji je na petoj poziciji završio takmičenje u grupi A. Ekipa za koju nastupaju srpski reprezentativac Lazar Kukić zadovoljna je plasmanom u plej-of, ali će teško protiv nemačke imperije. Naš predlog je dvojka.

42076 Aalborg – GOG Ukupno golova 61.5 više (1.95)

Veliki spektakl nas očekuje u svedanskom paru osmine finala Lige šampiona. Stari i veliki rivali Olborg i GOG vodiće žestoku bitku za plasman među osam najboljih. Poznato je da u duelima ovih ekipa „pršti na sve strane“, kao i činjenica da je dasnki rukomet najkvalitetniji na svetu, jer je selekcija ove zemlje trostruki uzastopni šampion Evrope. Dinamičan rukomet, puno igre na krila i pivote, forisiranje brzog centra sve je to karakteristično za Olborg i GOG i sve nam to govori samo jedno da će biti neizvesno i sa puno golova. Nikako ne možemo da odredimo favorita, ali smo uvereni u veliki broj golova.

Ne propustite