Tip izlog - Kladioničarski saveti za ostale sportove!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.02.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Evo nekih zanimljivih parova...

Povezane vesti

KOŠARKA

17272 Armani Milano – Panathinaikos H1 -4.5 (1.97)

Priča se mnogo ovih dana o Panatinaikosu. Razlog nije ni malo dobar po „zelene“ iz Atine. Naime, trener PAO-a Dejan Radonjić je dobio otkaz, njegov zamenik mogao bi da bude selektor reprezentacije Italije Đanmarko Poceko. Kulminacija loše atmosfere u ekipi bilo je odbijanje najboljeg igrača Dvejna Bejkona da uđe u igru protiv Olimpijakosa u finišu polufinala Kupa Grčke kada su „zeleni“ bili već prežaljeni. Radonjić je čini se izgubio podršku uprave i kontrolu nad ekipom, pa gostovanje u Milanu dolazu u zao čas. Nisu ni „manekeni“ u sjajnom stanju. Ispali su već u četvrtfinalu Kupa od iznenađujućeg pobednika Breše. Videćemo kako će to uticati na ekipu Olimpije, koja baš kao i Panatinaikos ne gaji veliku nadu za plasman u Top 8. Olimpija i Panatinaikos imaju po osam evropskih pobeda, sa tim što tim Etorea Mesina u poslednja dva kola Evrolige ima dve pobede, dok je PAO slavio samo jednom u prethodnih pet mečeva. Olimpija je favorit, pre svega zbog katastrofalnog stanja Panatinaikosa, i tu ulogu će opravdati.

17273 Real Madrid – Zalgiris Kaunas H1 -11.5 (1.91)

Posle nacionalnih kupova vraća nam se Evroliga, a jedan od mečeva 25. kola igra se u Madridu gde Real dočekuje Žalgiris. Nisu se Madriđani proslavili u Kupu Kralja, poraženi su od Unikahe i tako ostali bez trofeja. Sa druge strane, „zeleni“ su opravdali epitet najbolje ekipe u Litvaniji i osvojili Kup. Ipak, Evroliga je nešto drugo. Real je trenutno na trećoj poziciji sa skorom 16-7 i utakmicom manje, dok je Žalgiris na deobi osme pozicije sa Valensijom, a oba tima imaju po 13 pobeda i 11 poraza. Real ima mnogo jači tim od „zelenih“, koji su pre svega „domaćinska“ ekipa, dok u gostima imaju svega četiri pobede. Teško će Žalgiris do trijumfa u Madridu, a mislimo da će izgubiti poprilično ubedljivo.

HOKEJ

34174 Klagenfurt – Pioneers Voralberg H1 -1.5 (1.79)

„Regularni“ deo hokejaške lige Austrije ulazi u završnu fazu i svaka pobeda može biti „zlata“ vredna. Upravo bi takva bila Klagenfurtova nad „pionirima“ iz Voralberga. Domaći se bore za plasman u Top 6, koji vodi direktno četvrtfinale plej-ofa, trenutno su na petoj poziciji i imaju „zicer“ na svom ledu protiv poslednjeplasirane ekipe u ligi. Gost,i sa druge strane, do kraja takimičenja nemaju gotovo nikakve ambicije. Ubedljivo su poslednji, a njihova je sreća što se iz lige ne ispada, pa će svakako ostati u društvu najboljih. „Pioniri“ su u seriji od pet poraza, Klagenfurt je slavio na tri od prethodne četiri utakmice, a slaviće i u ovom duelu i to sa više od jednog gola razlike.

34448 Ceske Budejovice – Liberec 2 (2.42)

Kada smo videli ovaj par nismo imali dilemu da li da ga uvrstimo u naš „izlog“. Liberec igra fenomenalno u poslednje vreme i napada četvrto mesto u šampionatu Češke, koje direktno vodi u plej-of. Gosti su trenutno na petoj poziciji sa četiri boda manje od Mauntfilda. Liberec je slavio u poslednjih pet mečeva i deluje zastrašujuće. Sa druge strane, domaćin je pretposlednji na tabeli i preti mu ispadanje, jer ima samo bod više od poslednjeg Kladna. Potrebna je pobeda Češkim Budejovicama, ali će teško do nje, jer imaju samo jedan trijumf u prethodnih šest mečeva. Uvereni smo da će i ovoga puta ostati „kratkih rukava“.

34166 Ilves Tampere – JYP Jyvaskyla H1 -1.5 (1.95)

Ekipa Ilvesa ima sve u svojim rukama u finišu hokejaškog šampiona Finske. Domaći su trenutno drugi na tabeli sa četiri boda manje od lidera Luka, ali imaju i dve utakmice manje, što praktično znači da bi trijumfima u tim mečevima izbili na čelo prvenstvene tabele i imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Zbog toga je neophodno da savladaju Jip, a veliki su favoriti. Ilves igra u velikoj formi, naređao je pet uzastopnih trijumfa i sve je spremno za šestu u nizu. Sa druge strane, Jip igra promenljivo, zna da iznenadi, ali će to teško uspeti na ovom meču. Gosti su tek 13. tim u ligi, izgubili su sva tri međusobna duela ove sezone od Ilvesa, biće poraženi i četvrti put.

34179 ERC Ingolstad – Munchen ukupno golova 5.5 više (1.88)

Pred nama je veliki derbi u šampionatu Nemačke. U Ingolštadu se sastaju prvi i drugi tim na tabeli Bundeslige. Domaći su trenutno iza Bavaraca i teško će ih prestići do kraja. Ipak, biće im važno da sačuvaju drugu poziciju pred plej-of. Sa druge, strane Minhen dolazi u Ingolštad bez velikog opterećenja. Čini se da su već obezbedili prednost domaćeg leda kroz čitav plej-of. Duel ovih timova obećava sjajan hokej. Obe ekipe su „mašine“ za davanje golova. U prethodna dva međusobna duela videli smo ukupno 14 pogodaka, a granica od 5.5 deluje lako za „preskočiti“.

RUKOMET

41083 HSG Vetzlar – Erlangen 1 (1.60)

Nemačka Bundeslige donosi nam duel „davljenika“ Veclara i ekipe Erlangena koja se nalazi na „zlatnoj“ sredini tabele. Odmah je jasno kome su bodovi neophodniji. Dok Erlangen do kraja šampionata može mirno da igra za prestiž, Veclar se bori da ne „potone“ u Cvajtu. Zato su im neophodne pobede kod kuće, a Erlangen deluje kao velika prilika. Veclar je u crnoj seriji od šest uzastopnih ligaških poraza, Erlangen ima samo jedan trijumf u poslednjih devet mečeva, što pokazuje da su obe ekipe u veoma lošoj formi. Ipak, prednost dajemo Vecleru, jer im prosto više treba, a ako sada ne osvoje bodove možda neće ni do kraja šampionata.

41309 Dinamo Bucuresti – GOG 2 (2.38)

Ponovo je danski GOG potcenjen pred gostovanje u Ligi šampiona. Ekipa za koju igra jedan od trenutno najboljih igrača na planeti, mladi Simon Pitlik igra fenomenalno nakon Svetskog prvenstva. Savladali su moćni Vesprem u Mađarskoj, pa lako izašli na kraj sa poljskom Vislom iz Plocka kod kuće i meč u Bukureštu im dolazi u idealnom momentu. Sa druge strane, šampion Rumunije predoviđen našim Lazarom Kukićem ne igra dobro posle Mundijala. Porto je upravo protiv Dinama stigao do prve evropske pobede u ovoj sezoni, a onda je od Rumuna očekivano bio bolji i Pari Sen Žermen. U prvom delu sezone ovi rivali odigrali su nerešno u Danskoj 38:38, sada je GOG u boljoj formi i blagi favorit.

41310 Nantes – Vive Kielce 2 (2.00)

Pričalo se u toku Svetskog prvenstva da je poljski velikan Kjlece blizu propasti, jer je glavni sponzor nekadašnjeg prvaka Evrope Lomža napustio klub. U toku je potraga za novim vlasnikom, ali to ne smeta poljskom predstavniku u Ligi šampiona. Kjelce je u poslednjih pet mečeva izgubilo samo jednom i to u Nemačkoj od Kila, što nije za veliku kritiku. Ekipa koju se klupe predvodi Talant Dušebajev, a na terenu njegovi sinovi Danijel i Aleks trenutno je druga u grupi B i tu će i ostati, bez obzira na ishod meča sa Nantom. Francuski predstavnik je odmah iza Kjelcea, a na poziciji tri je i u državnom šampionatu. Nant je poslednju evropsku utakmicu kod kuće odigrao protiv Celja i neočekivano izgubio. Sada će im zadatak biti još teži, Kjelce je u prvomd delu sezone slavilo kod kuće sa 40:33, a favorit je i ovog puta.

41307 Kiel – Celje Pivovarna Lasko H2 -6.5 (1.82)

Odjeknula je pobeda Celja protiv velikog Kila od 38:36 izvojevana u drugom kolu grupe B Lige šampiona. Ipak, slovenački tim nije briljirao u Evropi nakon toga. Celje je pretposlednje na tabeli sa šest bodova i ima samo teorijske šanse da stigne do plej-ofa u poslednja dva kola. Ono što hrabri tim našeg trenera Alema Toskića pred gostovanje nemačkom velikanu je sjajna forma posle Svetskog prvenstva. Celje je prvo savladalo Nant u gostima, da bi u prošlom kolu imalo aktuelnog šampiona Evrope Barselonu na „konopcima“. Vodil isu Slovenci 27:24 u finišu meča, ali su uspeli da to prokockaju i na kraju budu poraženi sa 28:27. Sa druge strane, Kil je u poslednjem kolu poražen u Mađarskoj od Segeda i deluje kao da još nije ubacio u višu brzinu. Nemci su četvrti na tabeli i sa te pozicije će najverovatnije u plej-of. Kil je sigurno kvalitetniji od Celja, ali neće baš tako lako pobediti.

Ne propustite