Tip izlog - Košarka kolo vodi

Autor: Nemanja Janošev
petak 24.11.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Šta ima od ostalih sportova izuzev fudbala?

Povezane vesti

Košarka

16961 Olympiacos – Zalgiris Kaunas H1 – 8.5 (1.97)

U veoma delikatnom trenutku Olimpijakos je ostvario dve pobede u duplom kolu Evrolige. Vicešampion Evrope stigao je do trijumfa nad Makabijem i Crvenom zvezdom bez pomoći Najdžela Vilijams-Gosa, Šekila Mekisika i Nikole Milutinova i sada ima pozitivan skor od pet pobeda i četiri poraza, a na meču protiv Žalgirisa biće jači za srpskog centra koji se oporavio od povrede. Žalgiris je prošle nedelje odigrao dve dramatične završnice i bio polovičan, izgubili su „zeleni“ od Panatinaikosa, da bi košem Evansa u poslednjoj sekundi savladali Bajern. Žalgiris ima samo trijumf manje od Olimpijakosa, ali će biti autsajder u dvorani „Mira i prijateljstva“ u kojoj je poslednji put slavio 2020. „Crveno-beli“ imaju jači sastav i u naletu, što bi uz podršku sa tribina trebalo da im garantuje sigurnu pobedu.

16963 Baskonia – Monaco 1 (2.10)

Kada je Duško Ivanović prošle sezone došao u Crvenu zvezdu vezao je šest uzastopnih evroligaških pobeda i izjednačio rekord takmičenja, a sada u Baskoniji pokušava da ponovi, a možda i poboljša svoje dostignuće. Baskijci su sa Ivanovićem na klupi ostvarili četiri uzastopna trijumfa u Evroligi, a priliku za nastavak serije imaju kod kuće u duelu sa Monakom. Ekipa Saše Obradovića na papiru ima jedan od najjačih rostera u Evropi, ali posle devet odigranih utakmica Monako ima identičan skor kao i Baskonije 5-4 i nije favorit u ovoj utakmici. Posebno to važi ako znamo da su „kneževi“ pretrpeli oba poraza u prošlom duplom kolu od Efesa kod kuće i Reala u gostima. Zato izgleda da bi Baskonija mogla da nastavi sa pobedama.

10242 Cibona – Mega 1 (2.39)

Ekipe Cibone i Mege načinile su dva najveća iznenađenja u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige, sa tim što je Cibonino bilo pozitivno, a Megino negativno. Uspeli su „cibosi“ da kao gosti savladaju pobednika ABA Superkupa Studenstki centar sa 101:93 i dođu do svog trećeg trijumfa u regionalnom takmičenju, dok je Mega na svom parketu poražena od Krke, koja je prethodno samo jednom osetila slast pobede u AdmiralBet ABA ligi.Cibona je izgledala katastrofalno na startu sezone, a onda su usledila sedam uzastopnih trijumfa, te je forma tima trenera Jakše Vulića u ozbiljnom naletu. Na drugoj strani mlada ekipa Mege sklona je usponima i padovima, a veliko je pitanje kakvo će lice pokazati u „Draženovom domu“.

10905 Igokea – Zadar H1 – 6.5 (1.81)

Igokea je verovatno najprijatnije iznenađenje posle osam odigranih kola u AdmiralBet ABA ligi. Tim nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Vladimira Jovanovića nalazi se na trećem mestu sa šest pobeda i samo dva poraza. Uzela je ekipa iz Laktaša skalp Partizanu, Budućnosti i Cedevita Olimpiji, uz Zvezdu tri najjače ekipe u takmičenju i nagovestila visoke domete ove sezone. Na drugoj strani Zadar možemo nazvati ekipm Luke Božića. Akutelni MVP AdmiralBet ABA lige igra fenomenalno i ove sezone, ima prosek od 25 poena i indeks korisnosti 35 po meču, ali ne može uvek sve sam, te je njegov tim na polovičnom učinku od 4-4. Teško će Božić dovesti svoj tim do podviga u Laktašima.

10904 Buducnost – Cedevita Olimpija 2 (3.00)

Utakmice između Budućnosti i Cedevita Olimpije važe za derbi u AdmiralBet ABA ligi, tako je i ovoga puta. Dva učesnika Evrokupa odmeriće snage u „Morači“, a tradicija kaže da je Budućnost favorit, jer je slavila u poslednjih šest mečeva na svom parketu. Ipak, turublentan je period iza šampiona Crne Gore. Doskorašnjeg trenera Igora Mijovića zamenio je Slovenac Andrej Žakelj, a na njegovom debiju Budućnost je u drami savladala Trento posle produžetka u Evrokupu. Cedevita Olimpija još uvek ne zna za trijumf u evropskom takmičenju, ali je tim trenera Simonea Pjaniđanija u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige pokazao svu svoju moć i savladao Partizan u Ljubljani, te sa velikim samopuzadanjem dolazi u Podogorici. Obe ekipe trenutno imaju po šest pobeda i dva poraza, a COL bi na krilima sjajnih slovenačkih reprezentativaca Jake Blažića i Klemena Prepeliča mogla da prekine niz poraza u „Morači“.

18920 Pinar Karsiyaka – Beskitas 2 (2.65)

Derbi devetog kola Super lige Turske igra se u Izmiru gde domaća Karšijaka dočekuje zahuktali Bešiktaš. Crno-beli su se preporodili dolaskom na klupu srpskog trenera Dušana Alimpijevića koji je nakon sjajne epizode u Bursasporu na sebe preuzeo zadatak da vrati u sam vrh velikana iz Istanbula i u tome mu ide dobro. Bešiktaš je trenutno na četvrtom mestu prvenstvene tabele sa skorom 6-2, a poslednji trijumf u Evrokupu protiv favorizovanog Pariza u glavnom gradu Francuske pokazuje da se radi o vrhunskoj ekipi u odličnoj formi. Karšijaka ima samo jedan trijumf manje od Bešiktaša u domaćem prvenstvu, a kod kuće ove sezone još uvek nisu izgubili, ali za sve postoji prvi put. Ovo je Almpijevićeva šansa za novi podvig.

Hokej

32008 Kometa Brno – Pardubice 2

Polufinalista šampionata Češke u prošloj sezonu, ekipa Pardubica, igra sjajno od starta nove kampanje. Pardubice su trenutno na prvom mestu na tabeli sa 47 osvojenih bodova posle 20 kola, čak sedam više od prvog pratioca Sparte iz Praga.  Seriju trijumfa Pardubice su prekinule u prošlom kolu porazom od Libereca, a priliku da se vrate na pravi kolosek imaju na gostovanju Kometi u Brnu. Kometa je na šestom mestu šampionata, bez ambicija da ide po titulu ove sezone, što nije slučaj sa gostima. Pardubice su izborile i plasman u četvrtfinale Lige šampiona, te se nesumnjivo radi o vrhunskoj ekipi, koja je favorit za trijumf u ovom meču.

31929 Bolzano – Innsbruck 1 (1.61)

Italijanski Bolcano ušao je u „nezaustavljivu“ seriju  u šampionatu Austrije čiji je dugogodišnji učesnik. Italijani imaju niz od osam trijumfa, ali ih je to pomaklo samo do osmog mesta posle 20 odigranih utakmica. Inzbruk ni izbliza u poslednje vreme ne igra toliko dobro, ali je još uvek mesto iznad Bolcana sa istim brojem bodova i utakmicom manje od rivala. Ipak, gosti su izgubili tri od poet prethodnih utakmica i kao blagi autsajderi dolaze na „Čizmu“. Međusobni dueli iz prošle sezone kada je Bolcano bio domaćin bili su katastrofalni po Austrijance, jer su domaći slavili sa 5:1 u oba navrata, i sad bi moglo biti isto.

Američki fudbal

50095 Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers 2 (1.79)

Imali su Sinsinati Bengalsi šampionske ambicije u NFL-u ove sezone. Počeli su sezonu loše, a onda ih je jedan od najboljih kvoterbekova današnjice Džo Burou pokrenuo, a ekipa nanizala četiri uzastopna trijumfa i činilo se preokrenula stvari u svoju korist i hitala ka plej-ofu. A onda se dogodila tragedija za Bengalse jer se Burou povredio i završio sezonu, a sa njim verovatno i Sinsinati, koji je izgubio dve prethodne utakmice bez njega i sada je na skoru 5-5 daleko od doigravanja. Što se tiče njihovog divizijskog rivala Pitzburga ovaj tim ima pobedu više i još uvek se nada mestu u plej-ofu. Za to će im biti neophodna pobeda na ovom gostovanju, a u kakvom su stanju Bengalsi, ne bi smeli da imaju problema da do nje stignu.

50087 Philadelphia Eagles – Buffalo Bills 1 (1.57)

Mnogi su ovaj duel očekivali u Superbolu, ali uopšte ne deluje da će tako i biti. Filadelfija krči svoj put prema najvećoj utakmici u NFL-u. Iglsi imaju samo jedan poraz ove sezone, ali Bafalo je potpuno druga priča. Bilsi igraju neprepoznatljivo i trenutno nisu prvi ni u svojoj diviziji sa skorom 6-5. Napad Bilsa predvođen Džošom Alenom funkcioniše sasvim solidno, ali je odbrana jako loša, te često primaju preko 20 poena, što je previše za ekipu koja želi do samog kraja. To će gotovo izvesno Iglsi umeti da iskoriste.

 

Ne propustite