Tip izlog - Manhajm može i mora protiv "Grizlija", rukometni spektakl u Ligi šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 13.02.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Red rukometa, red hokeja i odlične kvote.

Povezane vesti

HOKEJ

37817 Lulea - Malmo 1 (1.76)

Švedski šampionat u hokeju jedan je od najkvalitetnijih u Evropi, a aktuelna runda nam donosi okršaj između Lulee i Malmea, timova koji se nalaze na sredini tabele. Od ukupno 14 klubova u ligi, prvih šest ide direktno u četvrtfinale plejofa, dok timovi od sedmog do 10. mesta idu u osminu finala. I u tom grmu leži zec kada je u pitanju ovaj duel, Lulea će se do kraja regularnog dela prvenstva boriti za plasman među šest najboljih ekipa od kojih je udaljen četiri boda, dok Malme traži priliku da se dokopa 10. pozicije. Pre nekoliko nedelja, Lulea je ubedljivo slavila u Malmeu, slično bi moglo biti i ovoga puta.

37862 Adler Mannheim - Grizzly Wolfsburg 1 (2.05)

Adler će u Manhajmu dočekati “Medvede” iz Volfsburga koji imaju velike ambicije u aktuelnoj sezoni nemačke hokejaške lige. Grizli se nalazi na četvrtoj poziciji, daleko od vodećeg tandema Ajsbarena i Bremerhavena, ali i na solidnoj distanci od Kelna, prve ekipe van plejof zone. Sa druge strane, Manhajm je gotovo osigurao plasman u osminu finala plejofa, međutim sa četiri boda zaostatka za Minhenom ima svoju računicu. Manhajm je u poslednja dva okršaja ovih timova ubedljivo pobedio i to postigavši ukupno sedam golova.

RUKOMET

44098 Vive Kielce - Kiel Hendikep -1.5 1 (1.88)

Rundu broj 11 u grupi A rukometne Lige šampiona obeležiće veliki derbi u Poljskoj gde će Kijelce dočekati Kil. U ovakvim mečevima teško je odrediti favorita, mada nekako već postaje i pravilo da je uglavnom domaći teren faktor koji presudi prilikom konačnog ishoda. Vodeći Kil se odličnim igrama osamio na vrhu tabele, dok će bitku za preostalu poziciju koja vodi direktno u četvrtfinale voditi Alborg, Kijelce, kao i Pari Sen Žerme i Segedin. Pažljivo birajte igru za ovakav meč, a mi prednost dajemo domaćinu uz prilično neizvesnu završnicu.

44285 Montpellier - Celje Pivovarna Lasko Hendikep -6.5 1 (1.87)

Slovenački velikan Celje ove sezone kao da je zalutao u Ligi šampiona. Posle deset odigranih kola, klub pivare Laško nije osvojio niti jedan jedini bod i nosi epitet najlošije ekipe u ovogodišnjem izdanju najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Ovoga puta idu na noge Monpeljeu koji ima visoke ambicije, a na dobrom je putu i da ostvari svoj cilj, a to je plasman u osminu finala Lige šampiona. Do direktnog prolaza u četvrtfinale će teško, Magdeburg i Barselona su predaleko, ali takođe nema ni opasnosti od Porta ili Visle.

Ne propustite