Tip izlog - Monako favorit u francuskom derbiju, Nokija u usponu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 13.02.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Pet košarkaških izbora za vas.

Povezane vesti

14835 Monaco - Asvel H1 -6.5 (1.68)

Monako je svoj prvi trofej u Kupu Francuske osvojio u prošloj sezoni, do tada je važio za klub kojem nije u preteranom interesu da igraju ovo takmičenje. Asvel je, sa druge strane, klub sa najviše trofeja u ovom takmičenju u Francuskoj, a žreb je hteo da se ove dve najjače ekipe u ovom trenutku u toj košarkaškoj federaciji (ne možemo da kažemo u državi) sastanu u osmini finala. Definitivno je da Monako ima kvalitetniji tim, ali Asvelu je ovo šansa da dokažu da mogu protiv jačih od sebe. Svakako, obe ekipe su imale dovoljno vremena da se pripreme i za ovo takmičenje, sa takvim odnosom snaga Monako je favorit i verujemo da mogu do pobede, uz malo muke, na ovom meču. Dvocifrena razlika je verovatna, ali mi ćemo smanjiti i na makar 7 poena razlike.

12751 Nanterre - Saint Quentin Basket Ball Manje od 158.5 (1.87)

Tri u nizu za Nanter, igraju odlično u domaćem šampionatu, ali u Kupu se sve briše, ništa od toga se ne računa i protiv Kventina moraju pokazati kvalitet koji su pokazivali recimo protiv Roana ili Šolea da bi prošli u četvrtfinale. Fal-Faje blista i igra sve bolje u dresu Nantera, ali Sent Kventin je tim koji je pronalazio način da zaustavi visoke košarkaše. Mogu i gosti mnogo, pravo su iznenađenje u francuskom šampionatu, ali mi prednost ovde dajemo Nanteru jer smatramo da su kvalitetniji, dobili su prethodni meč ova dva tima, ali svakako će nijanse odlučivati, poput boljeg šuterskog dana jednih ili drugih. Biće tvrdo, to je sigurno, jer poraženi napušta takmičenje, pa ne očekujemo ni veliki broj koševa.  

14931 Uppsala Basket - Boras 2-2 (1.49)

Nema tima koji je u boljoj formi u švedskom šampionatu u ovom trenutku od Borasa, oni ređaju pobedu za pobedom, dobili su trenutno prvoplasirani Norkoping u prethodnom kolu sa 4 poena razlike na gostovanju i definitivno su veliki favoriti i u narednom meču koji igraju protiv Upsale na gostovanju. Imaju Amerikance koji igraju fenomenalno u ovom trenurku, Godfri, Logan i Votson-Boje su izvanredni, u velikoj su šuterskoj formi (u prethodnom meču pogodili 11 trojki iz 24 pokušaja). Domaćin igra po sistemu toplo-hladno, ali nemaju kvalitet da ugroze goste koji su u velikom naletu.

14800 BC Nokia - Karhu Basket 1 (1.86)

Tabela ne sme da nas zavara, iako je tim Nokije na deobi prvog mesta, u ovom takmičenju svako svakoga može da dobije i ako pogledate formu, biće vam jasno da je upravo Karhu u najboljoj od svih timova jer su vezali tri pobede i sve tri sa preko 13 poena razlike, a poslednji od upravo 13 razlike je bio na gostovanju vodećem Helsinkiju. Zbog toga u ovom meču nema favorita, ali mnogi sumnjaju da Karhu može držati koncentraciju na veoma visokom nivou u dužem vremenskom periodu. Nokia mora da popravi šut ukoliko želi pobede, uglavnom nadskaču protivnika i imaju više poseda. Uglavnom, baš teško gube mečeve, Karhu će ovoga puta imati malo više muke nego protiv Helsinkija.

14501 Lugano Tigers - Starwings Basket Regio Basel H1 -13.5 (1.89)

Razlika u kvalitetu ova dva tima je očigledna. Ne previše zbog Lugana koji je osrednja ekipa švajcarskog šampionata, već zbog slabosti ekipe iz Bazela koja je do sada izgubila 17 mečeva u 18 odigranih u šampionatu. Jasno je ko je apsolutni favorit, mi postavljamo samo pitanje sa kojom razlikom će se meč završiti, ali imajući u vidu trenutnu formu Lugana koja je na zavidnom nivou (dobili poslednje dve utakmice) i činjenicu da je gost ovog meča izgubio poslednje dve utakmice prosečnom razlikom od 24.5 poena, jasno je zašto smo odabrali ovakav hendikep. Kvota je solidna, a nama se čini da bi domaćin komotno mogao da krene iz još većeg minusa za još bolju kvotu.

Ne propustite