Tip izlog - Može li Oli bez Milutinova u Madridu?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.01.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Četiri košarkaške poslastice za večeras.

Povezane vesti

17723 Fenerbahce – Virtus Bologna H1 – 6.5 (1.93)

Bajka u Bolonji traje od starta sezone. Virtus je mimo svih očekivanja trenutno treći tim na tabeli Evrolige sa skorom 15-7 i ima ogromne šanse da se direktno plasira u plej-of 12 kola pre kraja „regularnog“ toka takmičenja. Ipak, Italijani u poslednje vreme ne blistaju. Slabije igre i zdravstveni problemi najboljeg igrača Tornikea Šengelije odrazili su se na tim Luke Bankija koji u „duplom kolu“ doživeo ubedljive poraze od Efesa i Makabija, dok su se u poslednjoj utakmici mučili sa slabašnim Asvelom. Na drugoj strani Fener je pre debakla protiv Žalgirisa delovao sjajno pod vođstvom Šarunasa Jasikevičijusa. Mislimo da je u Litvaniji tim iz Istanbula imao samo loš dan, dok je pad forme Virtusa očigledan, ali i neminovan zbog nešto slabijeg rostera.

17725 Maccabi Tel Aviv – Panathinaikos 2 (1.71)

Izuzetno interesantna utakmica očekuje nas u Beogradu gde izraelski Makabi dočekuje atinski Panatinaikos. Makabi čitave sezone igra van svoje domovine, i s obzirom na okolnosti gura jako dobro. „Ponos Izraela“ trenutno je deveti na tabeli sa skorom 12-10 i nada se doigravanju. Na drugoj strani čini se da je Ergin Ataman složio kockice u Panatinaikosu, pa su „zeleni“  na četvrtom mestu sa dve pobede više. Ono što je trenutno na strani PAO-a jeste forma. Grci su u seriji od četiri uzastopne pobede, dok je Makabi poražen na tri od četiri poslednja susreta. Očekujemo da se taj skor dodatno pokvari.

17726 Bayern Munich – Asvel H1 – 9.5 (1.94)

Asvel je u ovoj sezoni imao samo dva bljeska. Prvi kada je sa samo jednim poenom razlike izgubio od prvaka Evrope Real Madrida i drugi kada je Crvenoj zvezdi ubacio 100 poena. Sve ostalo bilo je baš slabo od francuskog predstavnika. Niša bolje ne očekujemo ni u Bavarskoj gde će Bajern potražiti već unapred upisanu pobedu. A kako i ne bi kada je Asvel pre samo dva kola poražen od bundesligaša Albe sa 25 razlike i to kod kuće. Ekipa Pabla Lasa 14. je na tabeli sa skorom 9-13 i još uvek se nada plasmanu u plej-in. Ovde ne bi smeli da pogreše.

17727 Real Madrid – Olympiacos H2 – 8.5 (1.88)

U reprizi prošlogodišnjeg finala Evrolige sastaju se Real i Olimpijaksos. U aktuelnoj sezoni Madriđani su mnogo kvalitetniji i potpuno zasluženo se nalaze na čelu tabele sa svega tri poraza nakon 22 odigrane utakmice. Olimpijakos nije loš, daleko od toga. Pirejci su šesti sa skorom 12-10 i imaju dobre šanse da direktno odu u plej-of. Ono što malo brine Madriđane jeste povrede gorostasnog centra Valtera Tavareza bez koje su ubedljivo poraženi od Monaka u poslednjem kolu, koje je obeležio upravo centar Olimpijakosa Nikola Milutinov u pobedi crveno-belih nad Makabijem. Srbin je bio MVP sa po 20 poena i isto toliko skokova, ali je u međuvremenu doživeo tešku povredu, pa će Olimpijakos imati teži zadatak u glavnom gradu Španije.

Ne propustite