Tip izlog - Muzeti iznenađenje dana

Autor: Milovan Longinov
petak 16.06.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Teniski tipovi su tu.

Povezane vesti

29751 Mcdonald, Mackenzie – Hijikata, Rinky Hendikep setova H1 -1.5 (2.07)

Amerikanac Mekenzi Mekdonald važi za jednog od boljih tenisera u svojoj zemlji. Posebno je dobar na brzim podlogama, a trava u holandskom Hertogenbošu zasigurno mu odgovara. To je 68. igrač na svetu pokazao pobedama protiv Belorusa Ilije ivaške i Hrvata Borne Ćorića u dosadašnjem delu turnira. U četvrtfinalu ga čeka Australijanac japanskog porekla Rinki Hidžikata čiji je plasman među osam najbolji iznenađenje, jer se radi o tek 133. igraču na svetu kome servis nije veliki adut. Verujemo da Mekdonald neće imati problema sa Hidžikatom, skoro pa duplo je bolje rangiran, a uz to mu i travnata podloga mnogo više odgovara.

29750 Ruusuvori, Emil – Sinner, Janik Hendikep setova H2 1.5 (1.72)

Kada pogledamo istoriju međusobnih mečeva u kojima su se sastali Finac Rusuvori i Italijan Siner lako dolazimo do zaključka ko je apsolutni favorit u četvrtfinalu Hertogenboša. Naime, ova dvojica tenisera sastala su se pet puta, a svaki put je slavio Siner. To je deveti igrač sveta u četiri od pet duela uradio sa maksimalnih 2:0, a Finac mu je uzeo set samo u Majamiju prošle godine. Siner važi za veoma dobrog na brzoj podlozi, trava bi trebalo da mu više odgovara zato smo uvereni da 42. na ATP listi Rusuvori nema nikakve šanse.

29747 Hurkacz, Hubert - O'Connel, Christopher Hendikep setova H1 -1.5 (2.03)

Polufinalista Vimbldona prošle godine Poljak Hubert Hurkač jedva je dočekao da se završi sezona na šljaci i pređa na svoju omiljenu travu. Ipak, mučio se Hurkač na startu turnira u Štutgartu, izgubio set protiv Japanca Josukea Vatanukija, ali očekujemo njegovo bolje izdanje u meču protiv Australijanca Okonela. Okonel je takođe specijalista za travnatu podlogu,  a to je potvrdio sa dve maksimalne pobede u Štutgartu protiv bolje rangiranih Danijela Altmajera i Lorenca Sonega. U četvrtfinalu će se slabo pitati Australijanac, jer je Hurkač mnogo bolji teniser, a to potvđuje i njegovo 14. mesto na ATP listi, dok je Okonel 60 mesa ispod.

29749 Musetti, Lorenzo – Tiafoe, Frances 1 (2.70)

U derbiju četvrtfinala turnira u Štutgartu sastaju se Italijan Museti i Amerikanac Tijafo. Ova dvojica Top 20 igrača na planeti imaju bogatu istoriju međusobnih duela, odigrali su ukupno pet, a Italijan Museti vodi sa 3:2. Poslednji u nizu okršaja bio je pre tačno mesec dana u Rimu i tada je na šljaci slavio Italijan sa 2:1. Brza travnata podloga možda bi malo više mogla da odgovara Tijafou, ali ni Museteijev servis nije za potcenjivanje. Očekujemo dramatičan meč u tri seta, a verujemo da bi na kraju mogao da se raduje Italijan.

Ne propustite