Tip izlog - Na meniju Mundobasket, Crnogorci merkaju iznenađenje!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 29.08.2023.
08:15
Izvor: Sportske.net

Četiri tipa kada je u pitanju košarka.

Povezane vesti

12712 Germany – Finland Domaćin ukupno 94.5 više (2.21)

Nemačka je jedan od favorita za osvajanje medalje na Mundobasketu. Došli su “panceri” u Aziju predvoeni NBA zvezdom Denisom Šruderom,  braćom iz Orlanda Moricom i Francom Vagnerom i Danijelom Tajsom košarkašem Indijane,  dok ostatak tima uglavnom čine vrlo dobri evroligaški igrački. Nemci su u prva dva kola grupne faze upisali pobede protiv Japana i Australije i sve govori da će isto učiniti i u duelu sa Finskom. Na drugoj strani, Finci su imali +18 protiv domaćina Japana i ispustili tu prednost i praktično ispali. Primili su severnjaci 98 od Japanaca, isto toliko dali sui m i Australijanci, biće i Nemci blizu “stotke”.

12713 Angola – Dominican Republic H2 12.5 (2.01)

Pokazala je Dominikanska Repubulika predvođena sjajnim NBA igračem Karl-Entonijem Taunsom da je najbolja u grupi A gde su joj protivnici Italija, domaćin Filipini i Angola. Slavili su Dominikanci protiv “azura” u prošlom kolu i sa Angolom će igrati za potvrdu prvog mesta u grupi. Na drugoj strani, Angola je očekivano izgubila od Italija, dok su Afrikanci napravili malo iznenađenje i bili bolji od domaćina. Ipak, neće imati šta da traži Angola protiv Dominikanske Republike koja ima odličnu ekipu i u naletu je. Očekujemo sigurno pobedu Dominikanaca i to sa pristojnom razlikom.

12717 Philippines – Italy Gost ukupno poena 90.5 više (2.03)

Imali su Velika nadanja Filipini od Mundobasketa čiji su domaćini, ali su već posle dva kola grupne faze ostali samo sa teoretskim šansama da nastave šampionat. Dominikanska Republika, a potom i Angola održale su lekciju domaćinu, a sada isto očekujemo od “azura”. Italija je napravila veliki kiks i izgubila od Dominakanaca, te bi ceh trebalo da plate Filipini koji u svojoj ekipi imaju samo jednog ozbiljnog igrača, naturalizovanog Amerikanca Džordana Klarskona i to je sve. Ubeđeni smoda će Italija “zatrpati” koš rivala i podići samopuzdanje za nastavak šampionata.

12718 Montenegro – Lithuania 1 (2.95)

U sjajnom sastavu su Crnogorci došli na Mundobasket. Prva zvezda tima je NBA igrača Nikola Vučević, društvo u reketu mu prave “stari vuk” Bojan Dubljević i nova Zvezdina akvizicija Marko Simonović. Na spoljnim pozicijama su doskorašnji igrač crveno-belih Nikola Ivanović i naturalizovani Amerikanac Kendrik Peri. U prva dva kola, protiv slabašnih Meksika i Egipta, Crnogorci su se lakim pobedama uveli u ritam i spremno dolaze na derbi grupe protiv Litvanaca. Što se Litvananaca tiče i oni sebi nisu dozvolili kiks i kao favoriti čekaju Crnogorce. Ipak. Nije ovaj tim Litvanije poput nekih prethodnih. Osim centra Jonasa Valenčijunasa nema NBA igrača, a samo Barsin plej Rokas Jokubaitis ima ozbiljan kvalitet spolja. Zato od dobro popunjenih Crnogoraca očekujemo da mogu do iznenađenja.

12719 Canada – Latvia Domaćin ukupno poena 98.5 više (2.16)

Zastrašujuće deluje Kanada na startu Mundobasketa. Verovatno su do sada pokazali navjiše. U prvom kolu Kanađani su u derbiju deklasirali Francsku sa 95:65, a onda sa 44 asistencije oborili record šampionata u još ubedljivijoj pobedi protiv autsajdera Libana od 128:73. Dakle, Kanada je mašina za koševe. Sa druge strane, Letonija je napravila najveću senzaciju u dosadašnjem toku takmičenja, savladala Francusku i poslala je kući. Letonci su poznati po dobrom šutu i kreativnosti u napadu, alii m odbrana nije jača strana, a i fizički su inferiorniji u odnosu na Kanađane. Zato očekujemo još jednu lepršavu partiju Kanade, novi trijumf, a biće I blizu 100 poena.

Ne propustite