Tip izlog - Nazire se novi trijumf Alkaraza, Novi Beograd želi na vrh Evrope!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 04.06.2024.
10:01
Izvor: Sportske.net

Odabrane kvote iz ostalih sportova.

Povezane vesti

Tenis

24742 Dimitrov, Grigor – Sinner, Jannik 2.5 Hendikep setova 1 (1.62)

Bugarski teniser Grigor Dimitrov po prvi put u karijeri plasirao se u četvrtfinale Rolan Garos. Iskusni Dimitrov u poslednje vreme proživljava „drugu mladost“ i deluje spremno da pomrsi konce fantastičnom Janiku Sineru koji napada svoj drugi grend slem. Siner je „štucao“ u osmini finala. Domaći teniser Korentan Mute „počistio“ ga je u prvom setu, vodio u drugom, ali je Italijan preokrenuo i slavio sa 3:1 u setovima. Protiv raspoloženog Dimitrova biće mu mnogo teže. Sigurno nas očekuje velika borba, a Bugarin će uzeti makar set.

23839 Tstsipas, Stefanos – Alcaraz, Carlos 1.5 Hendikep setova 2 (1.50)

Zanimljivo će biti u u duelu između Grka Cicipasa i Španca Alkaraza. Ipak, uloga velikog favorita ide Alkarazu. Razlog za to je veći kvalitet, ali i suverenih 5:0 u njegovu korist kada je reč o međusobnim duelima. Upravo su se Cicipas i Alkaraz sastali i prošle godine u četvrtfinalu Rolan Garosa, a Španac dominantno slavio sa 3:0 u setovima. I sada deluje da bi mogli da gledamo sličan meč, iako Cicipas ima svoje šanse.

23909 Gauff, Cori – Jabbeur, Ons -1.5 Hendikep setova (2.33)

Jeste treća igračica sveta Amerikanka Gof favorit u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv teniserke iz Tunsa Ons Žaber, ali razlika nije velika. Žaber je deveta na svetu i već duže vreme nalazi se u vrhu svetskog tenisa. Obe su dominantno stigle do najboljih osam u Parizu i veruju da mogu još dalje, možda i do samog kraja. Skor u međusobnim duelima je 4:2 za Gof, a samo u prvom meču rezultat je bio 2:1, dok je u ostalih pet pobednica ostala „neokrznuta“. Sada bismo opet mogli da gledamo meč u tri seta, a nijanse će odlučivati koja će se na kraju radovati.

Vaterpolo

47417 Pro Recco – Olympiakos Pireaus 1 (1.40)

Malta je domaćin Fajnal-for vaterpolo Lige šampiona, a na dobrom smo putu da po treći put uzastopno gledamo identično finale. Najuspešnija ekipa u istoriji ovog sporta italijanski Pro Reko i glavni izazivač Novi Beograd ponovo su u završinici i na pobedu od velikog finala. Pro Reko je veliki favorit protiv grčkog Olimpijakosa. Dobili su Italijani oba međusobna duela ove sezone, a treća bi bila najveća sreća za njih u ovom trenutku, jer bi u tom slučaju igrali za 12. titulu prvaka Evrope, čak četvrtu uzastopnu. 

47416 Ferencvarosi – Novi Beograd 2 (2.15)

Sve će se u duelu između Ferencvaroša i Novog Beograda vrteti oko srpskog reprezentativca Dušana Mandića koji je svojevremeno sklonjen iz ekipe Novog Beograda, a sada će u kapici Ferencvaroša imati poseban motiv da pokaže da ga nisu smeli otpisati. Mađari su poznati po fantastičnoj školi vaterpola, ali Ferencvaroš u svojim redovima ima mnogo interancionalaca, poput Di Some i Agriopulosa koji ekipi daju posebnu notu. Što se srpskog predstavnika tiče, najviše nade se polažu u Španca Alvara Granadosa, možda i najboljeg igrača na svetu. Upravo on bi morao da povuče ekipu trenera Živka Gocića ka trećem uzastopnom finalu Lige šampiona.

Ne propustite