Tip izlog - NBA u centru pažnje, bez iznenađenja u Evrokupu?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 18.04.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Naši košarkaški predlozi za sredinu nedelje.

Povezane vesti

11990 Bonn – Strasbourg IG H2 -10.5 (1.92)

Pred nama je „majstorica“ plej-ofa FIBA Lige šampiona između nemačkog Bona i francuskog Strazbura. Posle prva dva meča rezultat u seriji je 1:1, a zanimljivo je da su oba puta slavili gosti. Prvo je Strazburg došao do „brejka“ u Bonu pobedom od 77:76, da bi u revanšu nemački tim trijumfovao sa 76:66. Čini se da su Nemci kvalitetniji tim, predvođen omalenim američkim plejmejkerom Ti Džej Šorcem koji briljira u Ligi šampiona. Ipak, ima i Strazbur svojih aduta, pre svih Markusa Kina koji je sa 26 poena bio junak pobede u prvoj utakmici. Kada se igraju „majstorice“ ulog je ogroman, ovog puta nastavak borbe za evropski trofej. Zbog toga ne bi trebalo očekivati veliki broj poena, a drama je zagarantovana, te smo uvereni da će gosti, ukoliko izgube, biti poraženi sa jednocifrenom razlikom.

12035 Boston – Atlanta H1 -10.5 (1.91)

Na redu je druga utakmica prve runde plej-ofa na Istoku NBA lige. Apsolutni favorit, ekipa Bostona, koja je sa druge pozicije ušla u doigravanje, lako je u prvom meču na svom terenu slavila protiv Atlante sa 112:99 i tako nastavila seriju od osam uzastopnih trijumfa kod kuće i nanela četvrti poraz Houksima ove sezone u međusobnim duelima. Jasno je da su Seltiksi mnogo bliži trijumfu i u drugom meču ove serije. Atlanta je kroz plej-in došla do plej-ofa, ali je, čini se, naletela na preveliku prepreku. U prvoj utakmici Džejlen Braun i Džejson Tejtum „zatrpali“ su koš Atlante, a srpski as Bogdan Bogdanović ubacio devet poena za goste. Očekujemo boljeg Bogdana u drugoj utakmici, ali ne i mnogo zanimljiviji duel. Seltiksi će opet slaviti dvocifrenom razlikom.

12038 Cleveland Cavaliers – New York Knicks H2 -4.5 (1,95)

Teško se može reći da je Klivlend favorit u drugoj utakmici ove plej-of serije, iako je kvota manja na doamćina. Niksi su slavili kao gosti u prvom meču rezultatom 101:97, a ove sezone gledali smo pet međusobnih duela ovih timova od kojih su četiri pripala ekipi iz Njujorka, dok su Kavalirsi slavili samo u prvoj utakmici odigranoj još oktobra prošle godine. Niksi su sjajnom timskom igrom neutralisali Donovana Mičela i stigli do „brejka“ u seriji. Problem za Klivlend je nedostatak podrške za Mičela, jer Garland mora mnogo više od 17 poena, koliko je postigao u prvom meču. Sa druge strane trio Branson, Rendl i Hart nosi Nikse, a očekuju se i „buđenje“ Bereta. Zato smo uvereni da će gosti biti blizu trijumfa i novog „brejka“, ako ne uspeju u tome, faliće im baš malo.

12039 Phoenix – LA Clippers 1& Više od 225.5 poena (2.55)

Jedan od derbija prve runde plej-ofa igraju Sansi i Klipersi. Serija između četvrte i pete ekipe na Zapadu garantuje nam spektakl, a u prvom meču slavila je ekipa iz Los Anđelesa i „utišala“ Finiks sa 115:110. Briljirao je Kavai Lenard sa 38 poena, dok su Kevin Durent i Devin Buker kombinovano ubacili 53 poena, ali je to bilo nedovoljno Sansima. Očekuje se da u drugoj utakmici iskoči još neko u ekipi Finiksa, pre svih veliki majstor Kris Pol koji je u prvom meču ubacio svega sedam poena, a tu je i sjajni centar sa Bahama Diandre Ejton. Što se Klipersa tiče, teško da bez Pola Džordža, napadački mogu bolje, zbog toga će se više fokusirati na odbranu. Ipak, mislimo da će ovo biti Finiksova utakmica, jer Sansi imaju kvalitetniji tim i ne bi smeli da dozvole 0:2 na domaćem terenu. Zbog toga je naš predlog njihova pobeda uz veći broj poena.

12578 Denver – Minnesota Timberwolves H1 -7.5 (1.84)

Najbolja ekipa Zapadne konferencije Denver Nagetsi bez problema je slavila u prvom meču prve runde plej-ofa kod kuće protiv Minesota Timbervulvsa rezultatom 109:80. Nagetsi su stigli do ubedljive pobede i bez naročito velikog doprinosa dvostrukog uzastopnog MVP-a Nikole Jokića koji je ubacio 14 poena i imao 13 skokova. Zato su u Denveru razigrao Džamal Mari koji je bio najefikasniji sa 24 poena i od njegove forme dosta će zavisiti rezultati Denvera u plej-ofu, jer Jokić ne može baš sve sam. Gosti u prvom meču nisu pokazali da mogu biti dostojan rival Nagetsima. Nisu imali nikakvu šasnu niti u jednom trenutku, a u prethodne dve međusobne utakmice u proseku su gubili sa 32.5 poena razlike. Zbog toga hendikep od 7.5 deluje kao „mačiji kašalj“ za Denver.

12541 Turk Telekom – Ulm H1 – 8.5 (1.91)

Sistem takmičenja u plej-ofu Evrokupa kao stvoren je za „seču“ favorita, jer se igra samo jedna utakmica. Turski Turk Telekom je veliki favorit protiv nemačkog Ulma u četvrtfinalu i moraće to da opravda. Koliko je Turk Telekom kvalitetan tim dovoljno govori pogled na tabelu turske lige koja je jedna od najjačih u Evropi. Tamo nisu prvi ni dvostruki evropski šampion Efes, ni aktuelni šampion Fenerbahče, već upravo Turk Telekom koji ima samo tri poraza u sezoni. U poslednjem kolu lako su kod kuće savladali učesnika Top 8 Evrolige Fenerbahče sa 83:72 i poslali jasnu poruku Ulmu. Nemački tim je do četvrtfinala došao trijumfom protiv podgoričke Budućnosti u prethodnoj rundi, ali je u Bundesligi tek sedmi. Čini se da Ulm nema kvalitet da zapreti lideru turske Super lige. Zbog toga je naš predlog kec sa hendikepom.

12540 Joventut Badalona – Hapoel Tel Aviv H1 – 6.5 (1.89)

Poznato je da je španska ACB liga najjača u Evropi, a jedan od njenih predstavnika u Evrokupu je nekadašnji šampion Evrope Huventud koji je stigao do četvrtfinala gde ga očekuje duel protiv izraelskog Hapoela iz Tel Aviva.  Domaći su na šestom mestu nacionalnog šampionata, a ove sezone igrali su polufinale Kupa Kralja. Huventud važi za pravu domaćinsku ekipu. U Badaloni nisu izgubili prethodnih sedam utakmica, a u grupi Evrokupa kod kuće su poraženi samo jednom. Što se Hapoela tiče, oni su do četvrfinala stigli pobedom protiv Venecije kod kuće, drugi su u šampionatu Izraela, ali teško da mogu do trijumfa u Španiji. Baš kao i ostale ekipe iz Izraela, uglanvom su mnogo bolji na svom parketu i to će im biti veliki hendikep u duelu sa iskusnim timom Huventuda koji predvodi bivši košarkaš Barselone Ante Tomić. Naš predlog je kec i to sa hendikepom.

Ne propustite