Tip izlog - Nezaustavljivi Danci favoriti u Nemačkoj, Čifsi spremni za odbranu trona!

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.01.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Rukomet, odbojka i NFL...

Povezane vesti

RUKOMET

44113 Germany - Denmark Poluvreme sa više golova I<II (1.82)

Uz Francusku, najjači utisak na aktuelnom Evropskom prvenstvu ostavila je selekcija Danske. “Vikinzi” predvođeni legendarnim Hansenom, te čudesnim Matijasom Gidselom od kojeg se tek očekuju još veće stvari jer ima samo 24 godine, upisali su samo jedan poraz i to od Slovenije u trenucima kada je već sve bilo rešeno u grupi. Sada će se u polufinalu EP sastati sa domaćom selekcijom Nemačke, a kada domaći tim dogura daleko u jednom rukometnom turniru, automatski mu se šanse za uspeh povećavaju zbog publike, ali često i “domaćinskog” suđenja. Izabranici Nikolaja Jakobsena dovoljno su iskusni da “isključe” taj faktor na parketu.

44038 HK Aranas W - Vasteras W Hendikep 1.5 2 (1.88)

Imamo i pravu “poslasticu” za vas u vidu ženskog klupskog rukometa u Švedskoj. Svi znamo koliko su Skandinavke uspešne u ovom sportu, Šveđanke naročito, pa je uvek zanimljivo baciti pogled šta se dešava i u njihovom nacionalnom šampionatu. Aranas igra očajno ove sezone, naređao je čak deset utakmica bez pobede i teško će izbeći poraz i ovoga puta jer mu u goste dolazi sasvim solidni Vasteras. Klub sa obale prelepog jezera Malaren želi plasman među osam najboljih timova u ligi što im donosi plej-of, a trijumf nad pretposlednjim timom na tabeli čini se kao idealna prilika za tako nešto.

ODBOJKA

45435 Poitiers - Tourcoing Tačan broj setova 4 (2.33)

Francuski šampionat jedan je od najboljih u Evropi. Iako Francuzi nemaju neki jak i dominantan tim u evropskim takmičenjima, delom je to i zbog velikih budžeta italijanskih i “istočnih” klubova, u zemlji “Galskih petlova” igra se vrhunska košarka. Ovoga puta, za vas smo izdvojili zanimljiv okršaj između Poatjea i Turkoana, radi se o veoma živopisnim gradićima koji broje manje od 100.000 stanovnika, ali obožavaju sport. Poatje ima I košarkašku sekciju, ali odbojka je ravnopravni takmac, premda im ne ide naročito dobro ove sezone. I pored toga, umeju da namuče svakog, pa tako i tim sa severa Francuske. 

AMERIČKI FUDBAL

50246 Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs 2 (2.60)

Na radost svih ljubitelja američkog fudbala, januar je mesec rezervisan za plejof u NFL ligi. Mnogi su mišljenja da je upravo to trenutak kada se svi timovi “uozbilje” i tek tada kreće ono pravo kada se radi o najatraktivnijem ragbi takmičenju na svetu. U igri za veliki Superbol u Nevadi ostala su još četiri tima - Baltimor Rejvensi i Kanzas Čifsi, te San Francisko Fortinajnersi i Detroit Lajonsi. Uvreženo je mišljenje da su Baltimor i Kanzas zapravo dve najbolje ekipe u NFL ligi ove sezone, pa će njihov okršaj izavati dodatnu pažnju. Patrih Mahoms i Travis Kelsi moraće da idu preko svojih mogućnosti ne bi li odbranili trofej osvojen prošle godine.

Ne propustite