Tip izlog - Novak i Parižani su sigurice!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 14.11.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Tri izdvojena para, u fokusu tenis i rukomet.

Povezane vesti

TENIS

20132 Tstsipas, Stefanos – Rune, Holger 2 (1.70)

U drugom kolu grupe A Završnog mastersa u Torinu sastaju se Grk Stefanos Cicipas i Danac Holger Rune. Obojica su u prvim mečevima poraženi. Cicipas je glatko sa 2:0 u setovima izgubio od domaćeg tenisera Janika Sinera, dok je Rune posle više od tri sata igre u tri seta poražen od najboljeg svih vremena Novaka Đokovića. Zato je obojici neophodna pobeda kako bi sačuvali šansu za plasman u polufinale. Rune deluje bliže njoj. Mladi Danac je počeo da igra mnogo bolje pod novim trenerom Borisom Bekerom koji ga je ponovo usmerio na pravi put. Cicipas deluje preumorno i bori se sa povredama. Kada na to dodamo i 2:0 u međusobnim duelima za Runea, uloga favorita pripada 10. teniseru na svetu.

20134 Djokovic, Novak – Sinner, Jannik 1 (1.47)

Nije važno kada, gde i protiv koga igra, Novak Đokovićje favorit uvek kada izađe na teren. Sada mu je rival mladi Italijan Janik Siner na Završnom turniru u Torinu, a njihov meč igra se u drugom kolu grupe A. Novak je u prvom kolu savladao Holgera Runea, dok je Janik bio bolji od Stefanosa Cicipasa, tako da će pobednik njihovog međusobnog meča izboriti plasman u polufinale. Đoković je čak 14 godina stariji od rivala, ali ne možemo reći da nije u boljolj fizičkoj formi. Igra fenoemalno najbolji ikada, a Siner samo može da se nada velikom čudu, koje će se teško dogoditi. Pogotovo ako pogledamo statistiku međusobnih duela u kojoj Srbin ima četiri pobede, dok Italijan još uvek čeka da ga savlada, ali to neće biti slučaj ni ovoga puta.

RUKOMET

42065 Kolstad – Paris SG 2 (1.60)

U meču sedmog kola grupe A Lige šampiona sastaju se norveški šampion Kolstad i najbolji tim u Francuskoj Pari Sen Žermen. „Sveci“ godinama važe za jednu od najboljih ekipa u Evropi, ali nikako ne uspevaju da stignu do toliko željene titule u Ligi šampiona. Ove sezone igraju sasvim korektno, ali baš i ne briljiraju. Francuzi su trenutno na drugoj poziciji u grupi sa četiri pobede i dva poraza, dok je Kolstad peti i ima po tri trijumfa i neuspeha. Samo je poljsko Kjelce uspelo da savlada Kolstad kod kuće, ali bi to mogao i morao Pariz koji igra podjednako dobro i kod kuće i na strani. Bolji su tim i to bi trebalo da dokažu svom prvom međusobnom susretu sa Kolstadom, koji će priliku za nove bodove morati da potraži protiv nešto skromnijeg rivala.

Ne propustite