Tip izlog - Od AdmiralBet ABA do danskog hokeja

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.10.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Proberite...

Povezane vesti

Košarka

18051 Igokea – Cedevita Olimpija 2 (1.82)

Polako Cedevita Olimpija hvata dobar ritam nakon dva uvodna poraza na startu AdmiralBet ABA lige. Ekipa trenera Zvezdana Mitrovića nakon toga upisala je isto toliko pobeda u regionalnom takmičenju, a Ljubljančani su još bolji u Evrokupu, gde su posle četiri kola grupne faze upisali čak tri trijumfa, trostruko više nego čitave prošle sezone. Na drugoj strani, Igokea je u suprotnom ritmu. Odlično je tim iz Laktaša ušao u sezonu, vezao tri pobede, dve u AdmiralBet ABA ligi i dodao im trijumf u FIBA Ligi šampiona, ali su onda usledila isto toliko poraza u veoma teškom rasporedu, a poslednji je stigao od Zvezde u „Areni“. Što se međusobnih duela tiče, istorija je više na strani „sokića“, koji su u poslednjem meču deklasirali Igokeu sa 106:74. Sada sigurno neće biti tolika razlika, ali su gosti iz Ljubljane bliži pobedi.

17222 FMP Beograd  – Cibona H1 -11.5 (1.88)

Već godinama situacija u nekadašnjem prvaku Evrope Ciboni je tužna i ružna. „Vukovi“ imaju sve skromniji tim, a ovaj će voditi grčevitu borbu za opstanak u AdmiralBet ABA ligi. Zagrepčani na startu regionalnog takmičenja imaju samo jednu pobedu, Partizan ih je deklasirao u „Areni“, a u prošlom kolu izgubili su od slabašne Krke na svom parketu. Zbog svega ovoga FMP je veliki favorit da stigne do trijumfa u Železniku. „Panteri“ su na polovičnom skoru 2-2, ali im duel sa Cibonom dolazi posle dva vezana poraza, od Spartaka u AdmiralBet ABA ligi i turske Manise u FIBA Ligi šampiona. Cibona je prošle sezone slavila u Žekezniku, ali ove nema šta da traži u predgrađu Beograda. Domaćin ima mnogo kvalitetniju ekipu predvođenu sjajnim Slovencem Maticem Rebecom i iskusnim centrom Ogrnjenom Kuzmićem i to bi „panteri“ morali da dokažu.

16082 Monaco – Virtus Bologna H1 – 8.5 (1.88)

Imao je Monako priliku da pobedom protiv Barselone u Kataloniji da uz Crvenu zvezdu bude jedina maksimalna ekipa u dosadašnjem delu Evrolige, ali je ekipa trenera Saše Obradovića poklekla pred španskim velikanom. Sada na svom parketu dočekuju italijanski Virtus, koji ima nasjslabiji start u Evroligi, i trenutno je jedina ekipa koja se nije radovala ove sezone. Jasno je da je Monako veliki favorit, u vrlo dobroj su formi, za razliku od rivala, koji se još uvek nije pronašao. Uz to, „kneževi“ su slavili u prethodna četiri međusobna duela, pa sve ukazuje da će se serija nastaviti.

16084 Anadolu Efes – Olympiacos 1 (2.08)

Striktno gledajući na papir Olimpijakos bi trebalo da je favorit u Istanbulu protiv Efesa. Biće ovo duel dva nekadašnja prvaka Evrope, ali dok crveno-beli imaju ambicije da se ove sezone vrate na tron, Efes nema ekipu za tolike domete. Ipak, uvek je domaćin izuzetno nezgodan na svom parketu u Istanbulu, iako ga je na startu Evrolige „izgubio“, a u turskom derbiju slavio Fener. Imaće priliku za popravni ekipa trenera Tomislava Mijatovića, koja u svojim redovima još uvek ima jednog od najboljih igrača Evrolige Šejna Larkina. I Olimpijakos ima svog MVP-a, Saša Vezenkov se vratio iz NBA i postao najznačajnji igrač u timu trenera Jorgosa Barcoska, a Pirejci ostvarili dve pobede u prva tri evroligaška kola. Ono što nas vuče ka pobedi Efesa jeste istorija međusobnih duela u Istanbulu. Domaćin je slavio u čak šest prethodnih duela sa Olimpijakosom, pa je ovo gostovanje izgleda ukleto za crveno-bele.

16086 Asvel – Baskonia 2 (1.86)

Skloni smo da iz sezone u sezonu potcenjujemo ekipu Baskonije, ali tim kojeg predvodi Pablo Laso, a udarni košgeter je Markus Hauard nikako nije za potcenjivanje. Baskijci su posle polovičnog učinka protiv srpskih „večitih“ rivala savladali vicešampiona Evrope Real Madrid i pokazali da će biti legitimni kandidat za plej-of Evrolige i ove sezone.  Sada im sledi utakmica protiv Asvela i prilika da se stigne do trećeg trijumfa. Asvel je standardno među najaslabijim ekipama u takmičenju, ali kod kuće ume da iznenadi i mnogo bolje od sebe. Zato bi ova utakmica trebalo da dokaže ozbiljnost ekipe Pabla Lasa. Domaćin je do sada pobedio samo poslednjeplasirani Virtus, a protiv Baskonije ima jedan trijumf u prethodnih šest međusobnih duela, zbog toga bi pravi podvig bio da slavi u petak. Baskijci su mnogo bliži tome.

17846 Le Portel – Gravelines Dunkerque 2 (2.02)

U potpuno drugačijem rasploženu Le Portel i Gravelin dočekuju međusobni duel u petom meču prvenstva Fracnuske. Domaći od starta sezone imaju samo jedan trijumf u elitnom takmičenju, dok je Gravelin naređao već tri pobede i pretrpeo samo jedan neuspeh, a posebno je vredna pobeda nad osvajačem Evrokupa i novim evroligašem Parizom u prvom kolu. Prošle sezone La Portel je oba puta savladao Gravelin, a pre toga je ishod bio suprotan četiri puta uzastopno. Gosti su su u mnogo boljoj formi i mogli bi da povrate primat u odnosu na La Portel.

Tenis

26081 De Minaur, Alex – Gaston, Hugo H1 – 1.5 set (1.63)

U četvrtfinalu turnira u belgijskom Antverpu Australijanac Aleks de Minor će biti veliki favorit protiv Francuza Iga Gastona. De Minor je trenutno deveti igrač na svetu i u borbi je za plasman na završni masters u Torinu. Šanse će mu biti drastično veće ukoliko osovji titulu u Antverpu, a Gaston bi morao biti samo još jedna „stanica“ u nizu. Ipak, ono što Francuza hrabri jeste trijumf u jedinom međusobnom duelu odigranom na Rolan Garosu pre dve godine. Sada je situacija znatno drugačija, pre svega igraće se na tvrdoj podlozi, umesto na šljaci koja mnogo više odgovara „kenguru“, koji je mnogo napredovao od tada.

26048 Griekspoor, Tallon – Ruud, Casper 2 (1.64)

Poznat je dvostruki finalista Rolan Garosa Kasper Rud kao specijalac za manje turnire i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da u svoje vitrine donese trofej iz Stokholma ove nedelje. Na tom putu u četvrtfinalu mu stoji Holanđanin Talon Grikspor, koji igra veoma dobro ove sezoe i trenutno je 27. na ATP listi. Ipak, Rudse kao osmi na svetu mnogo više pita u vezi sa ishodom ovog duela, a trijumf mu je neophodan kako bi nastavio borbu za plasman na Završni masters u Torinu. Ono što dodatno daje sigurnost Norvežaninu jesu dva uzastopna trijumfa nad Griksporom, posle uvodnog poraza koji je pretrpeo od Holanđanina 2019. godine.

Hokej

36890 Nurnberg Ice Tigers – ERC Ingolstadt 2 (1.73)

Silovito je Ingolštad krenuo u novu sezonu prvenstva Nemačke u hokeju na ledu. Ova ekipa trenutni je lider na tabeli sa osam pboeda u prvih devet mečeva, a sve trijumfe su naređali posle uvodnog poraza, pa su u izvanrednoj formi. Sve suprotno važi za Nirnberg. Domaćin je na 10. pozciji sa ukupno tri pobede, ali je katastrofalnom nizu od pet uzastopnih poraza. Kada na ovo dodamo da je Ingolštad savladao Nirnberg u prethodne četiri međusobne utakmice, dolazimo do zaključka da su gosti mnogo, mnogo bliže trijumfu na ovoj utakmici.

Rukomet

44129 Bjerringbro Silkeborg – Nordsjellland H1 – 4.5 (1.78)

U osmom kolu šampionata Danske predstavnik ove zemlje u Ligi Evrope Silkeborg dočekuje Nordsjeland i ima ulogu apsolutnog favorita. Domaćin je trenutno četvrti na tabeli sa pet trijumfa u prvih sedam kola, dok je Nordsjeland na sedmoj poziciji sa pobedom manje. Silkeborg je do sada sačuvao domaći teren, dok Nordsjeland ima jednu gostujuću pobedu. Ipak, gosti su redovna „mušterija“ Silkeborga, koji ih je savladao u prethodna četiri međusobna duela, dok je pre toga u dva navrata bilo nerešeno, pa Nordsjeland čeka na pobedu još od sada već davne 2017. godine. Tom čekanju kraja neće biti, barem ne još uvek.

 

Ne propustite