Tip izlog - Od Gran Karanije do Novog Beograda

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.01.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Birajte najbolje kvote i ponudu iz ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

10919 London Lions – Gran Canaria H2 6.5 (1.88)

Kada se sastaju britanska i španska ekipa jasno je ko je favorit. Jesu Lajonsi opravdali očekivanja u dosadašnjem delu debitanskog učešća u Evrokupu, ali je klub sa Kanarskih Ostrva preveliki zalogaj za Britance. Domaći su na skoru 5-6 posle 11 odigranih utakmica u grupi B i drže sedmu poziciju koja vodi u narednu fazu takmičenja, dok je popularna Granka lider sa samo dva neuspeha. Ono što dodatno impresionira pred ovaj meč je izuzetna forma španske ekipe u Evrokupu i čak pet uzastopnih pobeda. Prvi meč na Kanarima završen je rezultatom 87:69 za domaćina, sličnu razliku očekujemo i ovog puta.

15350 Slask Wroclaw – Hamburg 1 (1.89)

Poljski Slask ima svega jednu pobedu u dosadašnjem delu Evrokupa. „Zakucani“ su na poslednje mesto grupe B, ali se čini da u okršaju sa nemačkim Hamburgom imaju najbolju priliku da se pomere sa „mrtve tačke“. Razlog za ovu konstataciju leži u katastrofalnim igrama Hamburga u poslednje vreme. U seriji su od četiri uzastopna poraza u Evropi, a poslednja dva susreta protiv Budućnosti i Turk Telekoma izgubili su sa 26 poena u proseku, dok su u svim takmičenjima u seriji od pet poraza. Evrokup je preteško takmičenje za Slask, ali zato ekipa iz Vroclava dominira u domaćem šampionatu čiji je lider, odakle će probati da dobre partije prenese na evropsku scenu, što bi za Hamburg moglo da bude dovoljno. Prvi meč u Nemačkoj pripao je Hamburgu u neizsvesnoj završnici, tako da razlika u kvalitetu nije velika.

15352 Joventut Badalona  - Cedevita Olimpija H1 -10.5 (1.88)

Cedevita Olimpija kao da je već odavno „digla ruke“ od Evrokupa.“Sokići“ posle 11 odigranih kola imaju svega dve pobede u grupi A. Poslednji voz za ekipu Jurice Golemca da se plasira u nokatu fazu otišao je porazom kod kuće od Kluž, tako da gostovanje u Badaloni dočekuju bez velikih ambicija. Sa druge strane Huventud se bori za lidersku poziciju u grupi. Tim iz Badalone je na skoru 7-4 i jednu pobedu zaostaje za prvoplasiranim Burgom. Prvi meč ovih timova u Ljubljani ubedljivo je pripao Huventudu, bilo je 100:78, a slično se očekuje i ovog puta.

15356 Asvel – Fenerbahce 2 (1.52)

Pobediti u Evroligi na gostovanju nije nimalo lak zadatak. Ipak, Fener ima sve preduslove da napravi „brejk“ u Lionu i dođe do trijumfa protiv domaćeg Asvela. Ekipa trenera Itudisa podigla je nivo igre i upisala tri uzastopne evroligaške pobede vrativši se u sam vrh tabele sa skorom 13-7, koliko imaju preostali lideri Barsa, Real i Olimpijakos. Sa druge strane Asvel je seriju od četiri poraza u Evropi prekinuo u prošlom kolu slavljem u Milanu protiv Olimpije, ali na domaćem parketu nisu pobedili još od iznenađujućeg trijumfa nad Olimpijakosom sredinom prošlog meseca. U prvom ovosezonskom okršaju ovih timova ekipa iz Istanbula bila je ubedljiva kod kuće i slavila sa 84:63. Nema nikakvog razloga da sada bude drugačije.

 

HOKEJ

31690 Trinec – Pardubice ukupno golova 4.5 manje (1.93)

Trinec i Pardubice igraju jedan od derbija češkog šampionata, a kada se igra derbi teško se dolazi do pogodaka, pogotovo kada se sastaju dve skoro izjednačene i defanzivno kvalitetne ekipe. Domaći su bili u fantastičnoj seriji rezultata, ali su u poslednja tri kola ostali „praznih šaka“, dok Pardubice ne staju. Gosti su najbolja ekipa u ligi, u poslednjih deset mečeva poraženi su samo jednom, što dovoljno govori u kakvom raspoloženju očekuju ovaj susret. U dosadašnjem toku sezone ove ekipe su se sastale dva puta i u oba navrata slavili su gosti. Sada je teško prognozirati pobednika, ali je varijanta sa malo golova prihvatljiva.

31734 Ilves Tampere  – SaiPa 1 (1.33)

U duelu druge i poslednje ekipe u šampionatu Finske jasno je ko je apsolutni favorit. Ta uloga pripada domaćem Ilvesu iz glavnog grada Tampere. Ilves pokušava da sebi obezbedi što bolju poziciju pred plej-of i važan mu je svaki bod, dok SaiPa polako može da se sprema za drugoligaški hokej jer zaostaje čak 14 bodova za prvom narednom ekipom u ligi. Što se forme tiče, naravno da je i taj statistički podatak na strani domaćih. Ilves je slaivo u četiri od pet poslednjih mečeva, za SaiPu važi suprotno. Poslednji međusobni duel u sezoni pripao je Ilvesu sa ubedljivih 8:1, nema dileme da će nešto slično biti i sada.

30580 HK Olimpija – Salzburg 2 (1.48)

Nekada je slovenački hokej predstavljao pojam u bivšoj Jugoslaviji, ali sada „zmajčiki“ nisu ni blizu nekadašnje snage, isto je i sa tamošnjim najvećim klubom Olimpijom iz Ljubljane. Olimpija se takmiči u hokejaškoj ligi Austrije, ali tamo Ljubljančani nisu preterano konkurentni ove sezone. Olimpija je pretposlednja ekipa u šampionatu sa samo 33 osvojena boda nakon 36 odigranih utakmica, dok je Salcburg na suprotnom delu tabele sa čak 81 bodom i u poteri za prvoplasiranim Bolcanom i prednosti domaćeg terena kroz čitav plej-of. Što se forme tiče i ona je na strani Salcburga. Ekipa iz Mocartovog grada ima tri uzasopna trijumfa, dok su Ljubljančani vezali dva poraza. Ove sezone Salcburg i Olimpija igrali su dva puta i u oba slučaja slavili su Austrijanci. Prvi put sa ubedljivih 7:0, da bi krajem prošle godine Olimpija prošla malo bolje i izgubili sa prihvatljivih 3:2.

31730 Karpet Oulu – Lukko 2 (2.60)

Fantastična ekipa Luka na liderskoj je poziciji u šampionatu Finske. Gosti imaju velikih 85 bodova iz 43 kola i sigurno marširaju ka prednosti domaćeg terena kroz čitav plej-of. Njihov protiv Karpet solidan je prvoligaški tim koji se nalazi na osmoj poziciji i sa dobrim izgledima da nađe svoje mesto u plej-ofu. Ipak, Luko je favorit ovde što potvrđuje i pobeda u međusobnom susretu odigranom pre samo 20 dana od 3:2.

31778 Frankfurt Lowen – Augsburger Panther 1 (2.06)

Šampionat Nemačke u hokeju donosi nam jednu poprilično sigurno jedinicu na ekipiu Frankufrta. Razlog, pre svega forma dve ekipe. Domaći su u poslednje vreme na pravom putu i nalaze se na mestu koje vodi u plej-of koje žele da zadrže svim silama. Sa druge strane za Augzburger su sve lađe potonule. Gosti su na pretposlednjem mestu i u negativnoj seriji od čak šest neuspeha. Na ovo bi trebalo dodati i ubedljivu pobedu Frankfurta od 6:3 u prvom ovosezonskom okršaju dva rivala i to u gostima.

 

VATERPOLO

47427 Ferencvarosi – Novi Beograd 2 (1.93)

Veliki derbi grupe B vaterpolo Lige šampiona igra se u Budimpešti gde slavni Ferencvaroš dočekuje vicešampiona Evrope i veliki srpski projekat Novi Beograd. Novobeograđani su prošle sezone stali na korak od evropske titule, Pro Reko je nakon peteraca slavio u Beogradu. Ipak, naš klub je preboleo bolan neuspeh i ove sezone igra još kvalitetnije. Nakon pet odigranih utakmica u grupi Novi Beograd je neporažen sa četiri trijumfa i jednim nerešenim rezultatom, dok je Ferencvaroš na trećem mestu sa dva neuspeha. Čini se da Ferencvaroš neće moći da zaustavi razigrane Novobeograđane koji su na svakoj utakmici u sezoni postigli dvocifren broj golova, ako to ponove u Budimpešti stići će do najvećeg trijumfa u dosadašnjem delu takmičenja i potvrditi da su favorit za pehar.

Ne propustite