Tip izlog - Olimpija postaje neosvojiva tvrđava, filadelfijski "Orlovi" ciljaju pobedu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 01.12.2023.
13:45
Izvor: Sportske.net

Na meniju hokej, rukomet i američki fudbal.

Povezane vesti

HOKEJ

33207 HK Olimpija – Graz 99ers 1 (1.97)

Olimpija je decenijama predstavljala instituciju hokeja na ledu u Jugoslaviji, a raspadom stare države Slovenci su konkurente pronašli u Austriji, te se već godinama takmiče u tamošnjem šampionatu. Ipak, Ljubljančani ne spadaju u sam vrh austrijske lige. Prošle sezone su bili među najslabijima, ali ove mnogo bolje izgleda Olimpija. Slovenci su trenutno deveti na tabeli, a to bi ih odvelo u plej-in na kraju „regularnog“ dela sezone. Sada im u goste dolaz Grac, a to će biti idealna prilika da se skor poboljša. Gosti su poslednji tim u ligi, a iako imaju tri vezane pobede, teško je očekivati da mogu šokirati Ljubljanu, koja sve više postaje „neosvojiva“ za Austrijance.

33929 Aalborg – Esbjerg H1 -1.5 (1.77)

Bio je u neverovatnoj krizi aktuelni šampion Danske Olborg. Potpuno neočekivano najdominantniji tim u zemlji vezao je čak pet prvenstvenih poraza i probudio sumnje da će odbraniti tron. Ipak, uspeo je Olborg da se konsoliduje, dominantno savlada Herlev sa 9:2, a onda i trijumfuje nad Rungstado za izlazak iz krize. Sada im u goste dolazi Esbjerg i to će biti prilika da se dobra serija nastavi. Gosti su trenutno peti na tabeli, dok domaćin zauzima drugu poziciji. Posle ovog kola šampion bi trebalo da bude još bliži vrhu.

RUKOMET

42854 HSG Wetzlar – Fuchse Berlin H2 3.5 (1.80)

Pogled na tabelu nemačke Bundeslige jasno govori ko je veliki favorit na ovoj utakmici. Veclar je trenutno 13, a Fukse Berlin na deobi prvog mesta sa osvajačem Lige šampiona Magdeburgom. Fukse, za koji nastupaju srpski reprezentativci, golman Dejan Milosavljev i pivot Mijailo Marsenić, klupski je vicešampion sveta, a tim iz glavnog grada ima samo jedan cilj u ovoj sezoni – osvojiti Bundesligu. „Lisice“ redovno pobeđuju Velcar, slavili su gosti u poslednjih pet međusobnih utakmica, nema razloga da i sada ne bude tako, a moglo bi to biti i izraženo sa najmanje četiri gola razlike.

AMERIČKI FUDBAL

50112 Philadelphia Eagles – San Francisco 49Ers 1 (2.26)

Za nas potpuno iznanđujjuće, ali se na ovoj utakmice veće šanse za trijumf daju San Francisku. Kako i zašto, ne znamo, imajući u vidu da su Iglsi trenutno najbolji tim u NFL-u sa skorom 10-1. Igra sjajno Filadelfija, u nizu je tim koji predvodi feneomelani kvoterbek Džejlen Hrts od pet pobeda, a svoju snagu pokazali su i prošlom kolu u duelu protiv Bafala, gde su slavili nakon produžetka, iako nisu odigrali sjajno. Odličan je tim i San Francisko. Njihov kvoterbek Bruk Pardi igra fenomelano, imaju svega tri poraza, ali su svakako slabiji tim od Iglsa, a igraće i na gostujućem terenu. Ovo je repriza finala NFC-a iz prošle sezone, tada je Filadeflija trijumfovala i nema razloga da ponovo bude isto.

Ne propustite