Tip izlog - Pardubice jurišaju ka novoj tituli, Minas overava plejof u Suzanu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.01.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Red hokeja, red odbojke...

Povezane vesti

HOKEJ

35585 Pardubice - Plzen 1&6+ (2.65)

Pardubice hita ka novoj tituli prvaka Češke, a u zaostalom meču 32 runde tamošnjeg šampionata dočekaće sasvim pristojni Plzen. Ipak, gosti se nalaze u katastrofalnoj formi jer su izgubili poslednje četiri utakmice i sva je prilika da nemaju šta da traže u kući aktuelnog šampiona zemlje. Ako pogledamo tradiciju, sve je jasno, Pardubice nije izgubio poslednjih osam međusobnih duela, a u prvoj delu sezone slavio je kao gost sa prilično ubedljviih 6:1. Miriše na kanonadu Plzena i ovoga puta.

36358 Sparta Prag - Liberec 1&6+ (3.55)

Sparta Prag i Liberec, zvuči kao fudbalski par češke lige, ali ovi timovi imaju i svoje hokejaške sekcije. I to prilično uspešne, barem kada je reč o Sparti koja ova sezone neće imati problem da završi među prve dve ekipe jer je Pardubice ipak neprikosnoven. U O2 Arenu stiže Liberec koji i dalje ima šansu da se nađe među prve četiri ekipe koje idu u plejof. “Spartanci” su prekinuli niz loših rezultata “petardom” nad Trinecom, dok Liberec igra promenjivo. Interesantno je da su u poslednjih pet utakmica Sparte i Libereca slavili gosti, prošle godine bilo veoma uzbudljivo 4:3, ali vreme je da se ova “tradicija” prekine jer je Sparta bolja ekipa.

38234 Soligorsk - Zhlobin Tim 2 golova 2+ (1.73)

Beloruski hokej često prolazi ispod radara, ali u toj zemlji on je nacionalni sport koji proizvodi odlične igrače i veoma kvalitetne timove. U jednom od derbiju kola tamošnjeg šampionata, lider Soligorsk će na domaćem terenu dočekati Žlobin koji se nalazi u dobrom naletu sa tri uzastopne pobede. Sa druge strane, lider u poslednje vreme ne blista, dva poraza od Vitebska i Novopolotska ogolile su mane aktuelnog šampiona Belorusije, pa Žlobin možda i ima čemu da se nada. Soligorsk ga je ponizio sa 7:0 u prethodnom duelu, ali ovoga puta to neće biti tako glatko…

ODBOJKA

45085 Cuprum Lubin - Gdansk 1. set hendikep poena 3.5 2 (1.88)

Gdanjsk ne spada u sam vrh inače veoma kvalitetnog poljskog šampionata, međutim sva je prilika da ćemo ga gledati u plejofu u kojem je često sve moguće. “Lavove” vodi hrvatski stručnjak Igor Jurčić, ekipa se nalazi u dobrom momentumu jer su dobili tri od poslednje četiri utakmice nakon prilično promenjivih rezultata. Sa druge strane, da nije Čarnija Radoma, Kuprum bi već bio prežaljen, ovako gotovo sigurno neće strepeti za opstanak. Od 2016. godine, klub iz Lubina je protiv Gdanjska slavio samo jednom, pa je mala verovatnoća da ćemo drugačiji scenario videti i u utorak.

46893 Suzano Esporte Clube - Minas 2 (1.80)

Idemo malo u toplije krajeve. Brazil jeste zemlja fudbala, ali u njoj se igra izuzetno atraktivna odbojka. Tamošnja Superliga uveliko traje, sastoji se od 12 klubova što je prilično neobično uzevši u obzir veličinu zemlje. Prvih osam ekipa obezbeđuju plasman u plejof, a upravo će duel Suzana i Minasa biti okršaj klubova koji se nalaze u toj zoni. Minas je već gotovo siguran putnik u plejof, dok Suzano ima još posla ne bi li ostvario svoj cilj. Pogled na formu ne može vam otkriti previše, ali istorija međusobnih duela govori nam da je Minas kao pobednik poslednja četiri okršaja ipak za koplje ispred Suzana.

Ne propustite