Tip izlog - Partizan ubedljiv za kraj, dvojka na Monako

Autor: Milovan Longinov
petak 14.04.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaška ponuda ovog vikenda.

Povezane vesti

17126 Anadolu Efes – Monaco 2 (2.20)

Dvostruki uzastopni šampion Evrolige oprašta se od učešća ove godine. Ekipa Ergina Ataman van svih očekivanja nije uspela da se plasira u Top 8, a kakva je situacija u timu dovoljno govori situacija posle poslednjeg meča u šampionatu Turske kada su nakon poraza od Karšijaka Šejn Larkin i Vil Klajburn odbili da se vrate u Istanbul sa saigračima. Efesu je svega preko glave, a Monako stiže u glavni grad Turske da to iskoristi i trijumfom se uvede u plej-of, u kojem će imati prednost domaćeg terena, i priliku da se plasira na Fajnal for. Ekipa Saše Obradovića izgubila je u prošlom kolu Evrolige od Partizana kod kuće i nada se da će popraviti raspoloženje pred najvažnije bitke u sezoni. Monako će iskoristiti „raspad sistema“ u Efesu i slaviti na ovom meču.

17133 Barcelona – Valencia H2 -13.5 (1.90)

Nadala se Valensija da može do iznenađujućeg plasmana u Top 8 Evrolige. Dobro je išlo „slepim miševima“ u većem delu sezone, ali su pri kraju posustali i ostali daleko „ispod crte“, ali će pokušati da pobedom protiv velikog rivala iz ACB lige u velikom stilu završe svoju evroligašku sezonu. Barsa se nada porazima Reala i Olimpijakosa kako bi pobedom možda napredovala na tabeli pred plej-of, a ekipa Šarunasa Jasikevičijusa ima i obavezu da stalno pobeđuje, što nije bio slučaj u poslednjoj utakmici protiv Armanija u Milanu. Ova dva rivala odirgala su već tri međusobne utakmice ove sezone i skor je 2-1 za „blaugranu“, ali je Valensija slavila u Evroligi. Barsa će verovatno uspeti da se revanšira „slepim miševima“, jer je u mnogo boljoj formi, ali neće to biti baš tako lako.

17132 Bayern Munich – Zalgiris H2 6.5 (1.90)

Na ishod utakmice poslednjeg kola Evrolige u Minhenu između Bajerna i Žalgiris uticaće i meč koji se igra dan ranije u Pireju gde domaći Olimpijakos dočekuje Baskoniju. Baski i Žalgiris se bore za preostalo mesto u Top 8, a ukoliko Baskonija napravi podvig i trijumfuje protiv lidera Olimpijakosa, Žalgiris će ispasti. Jasno je da bi pobeda Olimpijakosa dala ogroman motiv Žalgirisu pred duel sa otpisanim Bajernom, koji nema nikakav rezultatski motiv. Tako da kec u Pireju, barem za nas, automatski znači i dvojku u Minhenu koja Žalgiris vodi u plej-of. Nema dileme da bi „zeleni“ lako stigli do slavlja.

17124 Partizan – Panathinaikos H1 -11.5 (1.92)

Euforija među navijačima crno-belih dostigla je vrhunac posle trojke Kevina Pantera za pobedu protiv Monaka i plasman Partizana u Top 8 Evrolige. Pred poslednje kolo takmičenja ekipa Željka Obradovića iščekuje rezultate ostalih utakmica i nada se da bi uz pobedu protiv Panatinaikosa u „Areni“ mogla i do petog mesta, što bi značilo Monako u borbi za Fajnal for, a videli smo u obe utakmice ove sezone ko je bio bolja ekipa. „Zeleni“ iz Atine odavno razmišljaju o novoj sezoni, dovođenju novog trenera i sklapanju tima za istu. Partizan u ovom trenutku izgleda „nepobedivo“, biće puna hala, a samopuzdanje crno-belih na maksmimu. Domaći su mnogo bolja ekipa, sve je na njihovoj strani i nemamo dilemu da će biti ubedljivi.

11486 Socar Petkim Spor – Pinar Karsiyaka H2 6.5 (1.93)

Karšijaka je jedna od najboljih ekipa u šampionatu Turske. Gosti se trenutno nalaze na trećoj poziciji, a forma im je zastrašujuća. Izgubila je Karšijaka samo jednu od poslednjih osam utakmica, a u prethodnom kolu sa ubedljivih „+15“ pao je dvostruki šampion Evrope Efes. Što se Petkima tiče, on se nalazi na 12. poziciji sa skorom 9-15 nakon 24 kola i ima samo dva trijumfa više od Gazijantepa i Konje koji su trenutni putnici u niži rang. Teško da Petkim može da pripreti razigranom rivalu. U prvom delu sezone Karšijaka je slavila sa ogromnih 92:59 i ne vidimo razlog da ponovo ne bude ubedljiva.

11688 MZT Skoplje – Cibona 1 (1.49)

Računica pred poslednje kolo AdmiralBet ABA lige je jasna. Pobeda MZT-a u Skoplju protiv Cibone, uz poraz Borca iz Čačka od Budućnosti u Podgorici ostavlja tim iz glavnog grada Severne Makedonije u eliti. Jasno je da će skopski tim imati mnogo lakši zadatak od Čačana, jer je Cibona već odavno sve svoje brige u AdmiralBet ABA ligi prebrinula, dok timu srpskog trenera Dragana Nikolića ovaj meč „život“ znači. Uvereni smo da će tribine biti prepune i da će publika nositi MZT do pobede, a onda je na Borcu da se spašava u „Morači“. Domaći su vezali dve pobede kada su već biili otpisani, sada bi morali da kompletiraju „povratak otpisanih“.

Ne propustite